İBRELER ONU GÖSTERİYOR

İBRELER ONU GÖSTERİYOR

Seçim yaklaştıkça Millet İttifakının aday göstereceği isim için geri sayım sürerken açıklanması beklenen Cumhurbaşkanı aday isiminin Abdüllatif Şener olma ihtimalinin çok yüksek olduğu dile getiriliyor.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında yapılacak olan ve kamuoyunun büyük bir heyecan içinde bekledği 14 Mayıs 2023 seçiminin en çok merak edilen konusu ise elbette ki Cumhur İttifakı adayı olarak gösterilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. dönem adaylığının karşısında yer alması beklenen Millet İttifakının adayının kim olacağı konusu.

Muhalefetin yani Millet İttifakının sakin ve kararlı bir şekilde seçim sürecine giderken sıfır risk politikası ile hareket etmeyi amaçladığı biliniyor.

Bununla birlikte Millet ittifakının içerisinde bulunan 6 siyasi partinin de hedefinin zorlanmadan kazanacak bir adayın isminin gösterilmesi.

Millet İttifakının adayı ile ilgili olarak İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş isimleri anketlerde ön plana çıksada seçim öncesi meclis üyesi çoğunluğunun Cumhur ittifakında olduğu bu iki büyükşehir belediyesinde de herhangi bir istifa ya yer verip belediyeyi seçimlere girilirken Ak Partiye teslim etmeyeceklerini açık bir dille ifade edildi.

Bununla birlikte yine İyi Parti Lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını net bir şekilde dile getirerek yeni kurulacak parlementer sisteminde Başbakan olacağını belirtmişti.

Yine Millet İttifakı bloğunun en güçlü partisi olarak göze çarpan CHP'de ise Kemal Kılıçdaroğlu ismi ön plana çıksada 14 Mayıs seçimlerinde Millet ittifakında sandıkta her hangi bir oy kaybına tahammül olamayacağı görüşü hakim olduğu için ön plana çıkan tek isim ise Sivas'a yıllarca mecliste hizmet etmiş, şehrin her sorununu çözmüş ekonomik kalkınmanın en çok olduğu süreçlerde şehrin siyasi temsilinin tepesindeki isim olan Abdüllatif Şener olarak işaret edilmekte.

Şener'in siyasi geçmişindeki haksızlıklara karşı dik duruşu ve şahsi çıkar, menfaatlerini düşünmeden devlete hizmet eden bir yapıda bir çok iktidar döneminde en önemli bakanlıklarda yer alması, tüm siyasi  partilerin tabanından olumlu not alması da bu süreçte aday olarak gösterilebilmesinde en önemli unsur olarak gösteriliyor.



Anahtar Kelimeler: İBRELER GÖSTERİYOR