İBADET İÇİN EZİYETE DUR DENMELİ

İBADET İÇİN EZİYETE DUR DENMELİ

İlimizde Tavra da bulunan kilisenin açılacağı valiler ve belediye başkanları tarafından dile getirilmiş konuyu ise bizzati İsmet Yılmaz dile getirmişti.

Şehrimizde birlikte yaşadığımız günlük hayatta birlikte yol aldığımız Ermeni dostlarımız ibadet etmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyorlar. 

İlimizde Tavra da bulunan kilisenin açılacağı valiler ve belediye başkanları tarafından dile getirilmiş konuyu ise bizzati İsmet Yılmaz dile getirmişti.
Tavrada bulunan kilisenin açılacağının sözünün verilmesinden bu yana uzun zaman geçsede dini inançları için insanlar kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyorlar.
Önceki dönemlerde görev yapan vali ve belediye başkanlarının söz vermiş olmaları devlette devamlılık olmadığını göstermediği gibi ülkemizde devlette devamlılığın esas olmasıdır.
Bunun için ibadet yapabilmek için bizimle yaşayan Ermeni dostlarımızın ibadetlerini gerçekleştirmek için eziyet çekmelerine müsaade edilmemeli ve bir an evvel verilen sözlerin şehrin yeni valisi Yılmaz Şimşek tarafından takibi yapılarak sonuç elde edilmesi beklenmekte. 
İlimize geldikten hemen sonra yaşanan büyük deprem felaketinde Malatya ya görevlendirilen Yılmaz Şimşek’in şehre tam hakimiyetinden sonra hayatlarını bizlerle birlikte sürdüren Ermeni dostlarımızın rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için İsmet Yılmaz’ın da onay verdiği Tavra kilisesinin açılması için çaba sarfederek vatandaşları memnun etmesi bekleniyor. 

Definecilerin zarar vermesi sebebiyle Askeri alan içerisine alınan kilisenin güvenliği sağlanmış durumda olup Kilisenin Apsis ve kubbe kısımları sağlam durumda bulunuyor Neft kısmında yapılacak ufak bir restorasyon çalışması ile de hızlı bir şekilde ibadete açılacak durumda olan ibadethane için ilimizde Kültür Müdürlüğü de yapmış olan çoğu restorasyonda bilgisine müracaat edilen Burhan Bilget'in de danışmanlığı ile çalışma bitirilebilir.



Anahtar Kelimeler: İBADET EZİYETE DENMELİ