HÜCRELERDE SEÇİM BASKISI

HÜCRELERDE SEÇİM BASKISI

Seçimlere sayılı günler kala cemaate bağlı dershane ve öğrenci evlerinde de baskılar artmaya devam ediyor. Ağabey ve ablaların öğrenciler üzerinde baskı yaptığı iddiaları artmaya devam ederken, yetkililerin de bu durum karşısında önlemini alması ve öğrenc

Seçimlere sayılı günler kala cemaate bağlı dershane ve öğrenci evlerinde de baskılar artmaya devam ediyor. Ağabey ve ablaların öğrenciler üzerinde baskı yaptığı iddiaları artmaya devam ederken, yetkililerin de bu durum karşısında önlemini alması ve öğrencilerin sor durumda bırakılmaması gerektiği belirtiliyor.

Ak Parti ile cemaat arasındaki gerilimin ardından yerel seçimlerde son haftaya girildi. Geçtiğimiz yılsonu 17 Aralık operasyonunun ardından bir süre cemaatin seçimlerde oyunu hangi partiden yana kullanacağı konuşuluyordu.

Fethullah Gülen’in geçtiğimiz günlerde verdiği demeçlerde kimin hangi partiye oy vermesine karışmadığını söylemesine rağmen Ak Parti lehine oy kullanılmamasını istemişti. Bu durumun ardından cemaatin parti gözetmeksizin Ak Parti aleyhinde oy kullanacağı konuşulmaya başlandı.

Diğer taraftan geçtiğimiz hafta ilimizdeki cemaate ait dershane ve okullarda öğrencilere baskı yapıldığı ve Valiliğin emriyse Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerinin ilimiz genelindeki okul ve dershanelerde denetim yaptığı gündeme gelmişti.

Dershane ve okullardan ziyade cemaate ait öğrenci evlerinde daha fazla baskı yapıldığı iddiaları gündeme gelirken, sırf AK Parti lehine oy kullanacağı için birçok öğrencinin cemaat evleriyle ilişkisinin kesildiği belirtiliyor.

Öğrencilerin bu durumdan son derece rahatsız olduğu gerçeği ortadayken, birçok öğrencinin de evlerden atılma korkusu nedeniyle sessizliklerini korudukları belirtiliyor.

Eğitim yuvalarında her hani bir siyasi propagandanın yapılması kanunen de yasak olduğu bilinmesine rağmen cemaatin ağabey ve ablaları son seçim haftasında da öğrenciler üzerinde baskı yapmaya devam edecekleri tahmin ediliyor.