HİZMET SEKTÖRÜ TARTIŞILACAK

HİZMET SEKTÖRÜ TARTIŞILACAK

HİZMET SEKTÖRÜ TARTIŞILACAK

MÜSİAD Sivas Şubesi ve Genel Merkezi?nin ortaklaşa organize ettikleri ve 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak  ?Hizmet Sektör Zirvesi?13? konulu toplantıda ilimizin hizmet sektörünün sıkıntıları ve çözüm önerilerinin tartışılacak. Programda ilimizin Sağlık Turizmi, Kültür Turizmi, Yöresel El Sanatları ve AVM konuları üzerinde fikir alış verişi yapılacak.

Türkiye genelini kapsayan ve çok sayıda davetlinin katılması beklenen organizasyonda MÜSİAD genel merkezi ve şubelerinden gelecek işadamları Hizmet Sektörü ile ilgili oluşturulacak olan masalarda sektörün dünü, bugünü ve yarınını değerlendirecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Mustafa Coşkun MÜSİAD Genel Merkezi?nin organize ederek yaptığı her programı Sivas?a getirerek hem şehrin tanıtımına katkı sağlamak hem de işadamlarımızın vizyonunu geliştirmeyi amaçlamaktayız dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Coşkun şunları kaydetti:

?Geçtiğimiz ay düzenlediğimiz 3.Bölge İş Geliştirme Programı ile oluşturduğumuz Sektörel masalarda üyelerimizin iş bağlantıları yapmaları, aynı sektördeki gelişmeleri takip etmeleri gibi hususlarda üyelerimiz için faydalı olduğunu düşündüğümüz programı yüksek bir katılımla bitirdik. Şimdi ise  yine Türkiye geneli MÜSİAD Genel Merkezi ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz ?Hizmet Sektör Zirvesi?13 ? konulu programda şehrimiz için elzem olduğuna inandığımız üç başlık belirleyerek. Bu başlıklar etrafında konunun uzmanlarını masalar etrafında buluşturup,  konuyu enine boyuna tartışıp, her başlıktan sonuç bildirgeleri çıkararak kamuoyu ile paylaşacağız.?

 Sağlık Turizmi Çalışma Masası, Kültür Turizmi ve Yöresel El Sanatları Tanıtım Çalışma Masası ve AVM Yatırımları konusunda ayrı ayrı çalışma masaları oluşturulacağını kaydeden Coşkun, ?Sağlık Turizmi Çalışma Masası ile Sivas ve bölgesindeki illerin sahip olduğu kaplıca potansiyelinin değerlendirilmesi amaçlanacaktır? dedi.

Coşkun açıklamasında şunları kaydetti:

?Kültür Turizmi ve Yöresel El Sanatları Tanıtım Çalışma Masasında, önemli tarihi eserlere sahip bu bölgeye dikkat çekici etkinlikler yapmayı hedeflemekteyiz (turizm festivali gibi). Ayrıca yerli ve yabancı turistlerin konaklama ihtiyacını karşılayacak tesisler için yatırımcı bulmak ve teşvik etmek, Yöresel el sanatları için ürünlerin sergileneceği çarşı v.b. mekanlar üretmek ve bir pazarlama metodu olarak ?e ticaret? in yaygınlaştırılması hususlarını değerlendireceğiz.

Sivas şartlarına uygun AVM?ler kurulması konusunda ise zamana ve toplumdaki değişime paralel olarak sosyal hayatımızda ve geleneksel ticaretimizde önemli değişimler yaşanmaktadır. Bu bağlamda; Alışveriş merkezlerinin bölgesel katkılarını, Yerel esnafın dönüşümü ve alışveriş merkezlerinde oluşan fırsatlar ile yerel esnaf ve sanatkarlara yeni imkanların geliştirilmesi gibi konularda düzenleyeceğimiz etkinliği 08 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 14.30`da Sivas Belediyesi Sıcak Çermik Kaplıcalarında düzenleyeceğiz. Tüm İşadamlarımızı ve İşkadınlarımızı bekliyoruz.?

Gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan MÜSİAD Şube Başkanı Coşkun Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili vatandaşları sağduyulu hareket etmesi konusunda uyardı.

Coşkun, Farklı düşüncelerimizi, kamu mallarına zarar vermeden, şiddete başvurmadan ifade etmeliyiz. Üzücü durumlara fırsat vermeden, itibarımızı ve geleceğimizi korumak adına hassasiyetle davranmak, ülkesini seven herkesin üzerine düşen bir görevdir. Her zaman vurguladığımız gibi Yerel yönetimlerin icraatlarını yaparken, projelerini oluştururken mutlaka vatandaşlarla ve Sivil Toplum Örgütleri ile sürekli olarak istişare etmelerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0