HIZLI TREN PROJESİNDE ACİL KAMULAŞTIRMA

HIZLI TREN PROJESİNDE ACİL KAMULAŞTIRMA

HIZLI TREN PROJESİNDE ACİL KAMULAŞTIRMA

Çalışmaları devam eden ve en geç 2016 yılının başında faaliyete geçirilmesi planlanan Ankara ? Sivas Hızlı Tren Projesinde Yerköy-Sivas arasında ikmale kalan kesimlerde bulunan bazı güzergâhlara isabet eden taşınmazlar ile üzerindeki muhdesat TCDD tarafından acele kamulaştırılacak.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi`nin Yerköy-Sivas Etabı kapsamında ikmale kalan kesimlerde bulunan bazı güzergâhlara isabet eden taşınmazlar ile üzerindeki muhdesat, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Kamulaştırma Kararı bugünkü Resmi Gazete`de yayımlandı. Karar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu`nca 25 Mart 2013 tarihinde kararlaştırıldı.

Buna göre Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin Yerköy-Sivas Etabı kapsamında ikmale kalan kesimlerde (İkmal 1-2-3) bulunan ve bazı güzergâhlara isabet eden taşınmazlar ile üzerindeki muhdesat Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.



Anahtar Kelimeler: 0