HEM HÜZÜN HEM MUTLULUK AYNI GÖZLERDE

HEM HÜZÜN HEM MUTLULUK AYNI GÖZLERDE

Yaşanan büyük felaket sonrası iyilik ve kötülüklerin yarıştığı an be an her iki olguyu da yaşayan insanlar bir taraftan hayatta kalabilmek için çaba sarf ediyorlar

Yaşanan büyük felaket sonrası iyilik ve kötülüklerin yarıştığı an be an her iki olguyu da yaşayan insanlar bir taraftan hayatta kalabilmek için çaba sarf ederken diğer taraftan da yağma, hırsızlık, siyasi hesaplarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Devletin ve gönüllülerin deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları bir taraftan devam ederken bir taraftan da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışmaktalar.

Yine her zaman olduğu gibi felaket yaşandıktan sonra çok fazla eksikliklerimiz gün yüzüne çıkarken bir taraftan da felaket sonrasında düzgün organize olamamanın sonuçları ülkemiz için çok ağır oldu.

Can kayıpları 40 bine dayanırken tüm Türkiye kenetlenerek felaketin ilk anından itibaren hem maddi hem manevi olarak elinden gelenin fazlasını yapmakta. Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinden gelen arama kurtarma ekipleri onlarca canı kurtarırken çalışmalarını tamamlayan ekipler ülkelerine döndü.

Ülkemizi yasa boğan bu korkunç felaketin ardından yayınlanan görüntülerdeki çocukların masum bakışları hem hüzün hem mutluluğu aynı gözlere sığdıran yüzleriyle Türkiye’yi mutlu etmeye yetiyor.

Her kesimin çeşitli konularda feryatları yükselirken çocukların sadece bakışları yürekleri ısıtıyor.



Anahtar Kelimeler: HÜZÜN MUTLULUK GÖZLERDE