HAYALİ İHRACAT OPERASYONU 32 GÖZALTI

HAYALİ İHRACAT OPERASYONU 32 GÖZALTI

HAYALİ İHRACAT OPERASYONU 32 GÖZALTI

Mersin Merkezli olarak Sivas?ın da içinde bulunduğu 12 İlde Düzenlenen Operasyonda "Bonibon Şekeri ve Sade Lokum" Adı Altında Su İhraç Ettikleri Öne Sürülen 32 Kişi gözaltına alındı.

Sivas?ın da aralarında bulunduğu 12 ilde düzenlenen operasyonda "Bonibon şekeri ve sade lokum" adı altında "su" ihraç ettikleri iddia edilen 32 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 yıl süren çalışma sonunda, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleriyle İçel merkezli 12 ilde operasyon düzenledi.

Operasyonda Sivas, Osmaniye, Konya, Ankara, Tokat, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun, İstanbul, Bayburt ve İçel`de kurdukları şirketler aracılığıyla yurt dışına "Bonibon şekeri ve lokum" ihraç ediyormuş gibi gösterip su gönderdikleri ileri sürülen 32 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 5 ruhsatsız tabanca, Dış Ticaret Müsteşarlığı`na ait mühür, Gümrük Müdürlüğü`nde çalışan memurlara ait çok sayıda kaşe, şirket evrakı ve gümrük beyannamesi ele geçirildi.

Zanlılardan 14`ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında şirket sahipleri, mali müşavir ve gümrük müşavirlerinin de bulunduğu 18 zanlı ise "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, hayali ihracat, resmi ve özel evrakta sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.

"Bonibon şekeri ve sade lokum" ihracatı yapmış gibi evrak düzenleyip gerçekte su göndererek yaklaşık 4 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen zanlıların 10 bin ton civarında hayali ihracat yaptığı bildirildi.

Zanlıların Türkiye Şeker Kurumu`ndan ihraç teşvikli yüzde 50 oranında ucuza aldıkları 4 bin ton civarındaki şekeri de iç piyasaya sürdükleri iddia edildi.



Anahtar Kelimeler: 0