HAVAALANI YOLUNDA POTANSİYEL BOMBA

HAVAALANI YOLUNDA POTANSİYEL BOMBA

HAVAALANI YOLUNDA POTANSİYEL BOMBA

Havaalanı eski yolu üzerinde bulunan tarihi kilise yanında patlayıcı malzemelerin olduğu bir depo bulunuyor.  Valilik komisyonunca bu depoların bir firmaya verilmiş olması, deponun meydana getirebileceği tehlikeye kimsenin müdahale etme şansının da önüne geçiyor. Ancak kiliseye zaman zaman yapılan ziyaretler de yaşanabilecek facianın ipuçlarını veriyor.

Gazetemizin daha önce gündeme getirdiği önemli bir konu ile şehir içerisindeki tehlikeye dikkat çekmiştik. Şehir merkezinde binaların arasında bulunan benzinliklerin olası facialara karşı şehir dışından taşınması gerektiğini dile getirmiştik.  Herhangi bir patlama durumunda yaşanabilecekleri anlattığımız haberin ardından hiçbir yetkili ve akaryatkıt istasyonu sahibi bu durumu göz önüne almamış ve her şey aynı tas aynı hamam devam etmişti.

Söz konusu durumun bir benzeri ise havaalanı eski yolu üzerinde bulunuyor.  Şehir içerisindeki potansiyel bombalar kadar havaalanı yolu üzerinde de benzer bir tehlike bulunuyor. Havaalanı eski yolu üzerinde bulunan tarihi kilise yanında patlayıcı malzemelerin olduğu bir depo bulunuyor.  Valilik komisyonunca bu depoların bir firmaya verilmiş olması, deponun meydana getirebileceği tehlikeye kimsenin müdahale etme şansının da önüne geçiyor. Tarihi kiliseye çok yakın bir mesafede yaklaşık 60 ton patlayıcı maddenin olması büyük tehlikeye davetiye çıkarabilir. Üstelik evlerin de olduğu gözlenen bölgede patlayıcı maddelerin bulunduğu deponun şehrin dışında bir noktaya taşınması gerekiyor. Aksi takdirde olası herhangi bir patlama durumunda büyük bir facia yaşanabilir. Hem kiliseye zaman zaman yapılan ziyaretler hem de yoldan sürekli araçların geçiyor olması yaşanabilecek facianın ipuçlarını veriyor.

Yetkililerin her iki durumu da göz önüne alarak hem şehir içerisindeki benzinlikleri hem de havaalanı yolu üzerinde bulunan patlayıcı deposunu şehrin daha dış kısmına taşıması için harekete geçmesi bekleniyor.  Netice itibariyle olumsuz bir durum yaşanmadan önlem almak gerekiyor. Zira iş işten geçtikten sonra gösterilen hiçbir çabanın izahatı ve yararı olmayacaktır.



Anahtar Kelimeler: 0