HATİP BASKISI ? YA NAKİL YA DA !..

HATİP BASKISI ? YA NAKİL YA DA !..

HATİP BASKISI ? YA NAKİL YA DA !..

Erkek İmam Hatip Lisesi?nde yaşananlar akıllara durgunluk veren cinsten. Geçtiğimiz Pazartesi günü bir öğrencinin alkol kullanması nedeniyle 80 öğrenci ailelerine baskı yapılarak, tayinleri aldırıldı. Bir öğrenci yüzünden 80 öğrenciye aynı şekilde muamele edilmesi aileler tarafından tepki toplarken, yetkililerin konuyla ilgilenerek, gereğini yapmaları bekleniyor.

Her geçen gün Sivas?ta yeni bir skandal yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Erkek İmam Hatip Lisesi?nde inanılmaz bir olay yaşandı. Okulda bir öğrencinin alkol alması yüzünden tam 80 tane öğrenci ailelere baskı yapılarak, tayini aldırıldı.

Özellikle aile yakınları bu duruma aşırı tepki gösterirken, bir öğrenci yüzünden 80 tane öğrencinin okuldan tayinini aldırılmasına akıl erdirilemedi. Okul yetkilileri ise, alkol alan öğrencinin çevresindeki öğrencilerin de okuldan uzaklaştırılması gerektiği belirtildi. Ancak, bu sayının 80 öğrenciye kadar çıkması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Öğrenci yakınlarının anlattıklarına göre, Erkek İmam Hatip Lisesi?nde okuyan ve yurtta kalan öğrenci okul dışında alkol alarak, okula geliyor. Okulda bilincini kaybederek, fenalaşan öğrenci hastaneye kaldırılarak, gerekli tedaviler yapılıyor. Sonrasında ise okul yönetimi, bu öğrenci ile birlikte toplamda 80 öğrencinin ailesiyle görüşerek, böyle bir olay yaşandığını ve ailelerin kendi istekleriyle öğrencilerin kaydını başka okula aldırmaları isteniyor.

Erkek İmam Hatip Lisesi yöneticileri, aksi takdirde disiplin kurulunu toplayacaklarını ve bu öğrencileri okuldan atacaklarını belirtiyorlar. Bu durum karşısında da veliler çocuklarının geleceği için öğrencilerinin kayıtlarını Sivas ve ilçelerindeki okullara aldırıyorlar. Bu öğrencilerin çoğunun aileleri kırsalda olması ve bilgisiz olması nedeniyle de okul idarecilerine boyun eğmek zorunda kalıyorlar.

Bu okulda aynı durumda kalan öğrencilerden birinin yakını, gazetemize açıklamalarda bulunarak, okul idaresini ağır eleştirdi. Öğrencilere farklı muamele edilmemesi için ismini vermek istemeyen veli, bu durum karşısında yapılan haksızlıkların düzeltilmesi için gereken idarelere şikâyette bulunacağını kaydetti.

Bir öğrenci yüzünden belki 3-5 öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasının doğru olabileceğini kaydeden veli, okul yönetiminin hangi akla hizmet ederek, 80 öğrenciyi baskıyla tayinini aldırdıklarını merak ettiğini kaydetti.

Bu olay sonrasında aslında dikkatlerin başka bir yöne çekilmesi gerektiğini de kaydeden veli, alkol kullanan öğrencinin yurtta kaldığını belirterek, ?Bu yaştaki bir öğrencinin ne gibi bir sıkıntısı vardı da alkol kullandı? Okul ve yurt idarecileri öğrencilere nasıl davranıyor? Ailesinden uzak olan bu öğrencilerin psikolojik sorunları mı var? İdareciler öğrencilerin okul dışında maddi ve manevi destek de bulunuyorlar mı? Önce bunların araştırılması lazım? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0