HATAYI DEPREM DOĞAN'I HIRS YIKTI

HATAYI DEPREM DOĞAN

Yaşanan büyük deprem sonrası insanlar henüz daha olayın vahametinin farkına dahi tam varamamışken acılar yaşanmadan yıkımlar kalkmadan koltuğundan kalkarak kaçar gibi Vekillik başvurusu yapan Doğan hedef Atik ise kahraman!

14 Mayıs seçimleri öncesinde aday adaylığını hangi hesap ve ne mantıkla yaptığı belli olmayan büyük bir felaket yaşamış neredeyse tamamı yıkılmış Hatay'ın valisi iken o acının içinden nerede ise kaçar gibi istifa ederek AKP Sivas Milletvekili aday adayı olan Rahmi Doğan'a olan eleştiriler tüm hızıyla süreç bitse dahi devam ederken koordinatör vali olarak atanan Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in ise herkesten gizlediği ve kemoterapi tedavisi gördüğü hastalığına rağmen insanların bırakın artık demesine rağmen görevinden, insanından, toprağından vazgeçmeyerek canını hiçe sayarak çalışması ülke genelinde büyük bir duygu selinin yaşanmasına neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'a koordinatör olarak atanan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, şehirden vatandaşlara hizmet etmenin kıvancıyla ayrılırken Atik, "Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenerek, milletimiz devletimizin şemsiyesi altında elinden geleni fazlasıyla yaparak cansiperane bir gayret ortaya koydu. Yeri geldi kardeşini yitirmiş bir vatandaşımıza kardeş, evladını yitirmiş bir acılı anneye evlat, evini yitirmiş bir aileye sıcak bir umut olmak için hepimiz üzerimize düşeni yaptık." ifadelerini kullandı.

Kolon kanseri olan Atik koordinatör olarak atandığı Hatay'dan 63 gün sonra ayrıldı. Kanser olduğunu herkesten gizleyen Atik tedavi sürecini Hatay'da tamamladı ve asli görevi olan Denizli'ye döndü. 

99 depreminin tanığı olduğu olduğunu belirten Vali Atik, "O anki olaylara şahitlik ettim. O dönemde depremzede tanımlama ifadesi olarak bunun halktaki karşılığını biliyorum. Devleti vatandaşımızın sahada görmesinin ne demek olduğunu bildiğim için burada kalmamı sağlayan en önemli motivasyon buydu." derken akıllara bu acı ve büyük felaket sonrası nasıl bir akıl tutulmasıyla görevinden istifa ederek Sivas'tan AK Parti milletvekilliği aday adaylığına başvurduğu sorgulanan Rahmi Doğan geldi.

Bir tarafta hastalığını herkesten gizleyerek canla başla çalışan ve yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen vatandaş odaklı çalışan bir bürokrat diğer yanda ise Sivas'ta emmioğullarının reklamlarıyla vatandaşı felaket sonrası bırakıp  siyasi ikbal peşine düşen zatı muhterem…



Anahtar Kelimeler: HATAYI DEPREM DOĞAN' YIKTI