Hastane Yerlerine RANTÇILAR Pusuda

Hastane Yerlerine RANTÇILAR Pusuda

Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılacak denilerek kandırılan Sivaslı, normal bir Devlet Hastanesi ile karşılaştı. Hastanelerin birleştirilmesi sonrasında, iki hastane yeri için bazı görüşmelerin yapıldığı iddiaları gündemde. Sivaslılar, TOKİ´ye devredilme

 

Her alanda eli boşa çıkan Sivas, sağlık alanında da şok yaşıyor. Eğitim ve araştırma hastanesi diye yetkililerin açıklama yaptığı lakin son demde normal devlet hastanesi işine dönülmesi kamuoyunda rahatsızlık oluşturdu. İki hastanenin birleştirilerek kapasitesinin düşürülmesi ise ayrı bir eleştiri konusu.

İki hastanenin birleştirilmesi durumunda kadro daralmasına da gidileceği haber merkezimize ulaşırken, yaklaşık 600 veya 800 civarında nitelikli sağlık çalışanının bu şehirden gitmek zorunda olacağı dile getiriliyor.

Sağlık alanında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane hizmetlerinden bıkan Sivaslılar´ın ?Bölge Hastanesi? yapılıyor diye ümitlendikleri lakin bunun da hüsranla neticelenmesi kamuoyunda sert bir şekilde eleştiriliyor.

Sivas´ta dilden dile dolaşan bir başka iddia ise dudak uçuklatan mahiyette. Birleştirilen hastanelerin TOKİ´ye devri sonrasında bazı isimlere verileceği ve büyük rantın ortaya çıkacağı vurgulanmakta.

Sivaslılar sessiz sedasız bu hastane keşmekeşini izlerken, sağlıklı yaşamı da ara ara ihmal etmedikleri gözlemleniyor. Süt tüketimi noktasında, hazır sütler yerine, doğal üretim ?inek sütünü? tercih eden şehrimiz insanının, kırsal kesimin milli içeceği olan inek sütünü içmeyi ihmal etmeyerek, sağlıklı beslenmeyi arzuladıkları tahmin ediliyor.

İnek sütünden yağ, peynir ve yoğurt yapılırken, sabahları içilen bir bardak sütü de doktorlar tavsiye ediyorlar.



yetim sivas
19.08.2015 09:19:31
Akp iktidar olmadan Sivas ilinde 7 adet hastane mevcuttu. 1-Numune Hastanesi 400 yatak, 2-SSK hastanesi 350 yatak, 3-kadın doğum ve çocuk hastanesi 200 yatak, 4-DDY hastanesi 150 yatak, 5-Göğüs hastalıkları hastanesi 100 yatak - 400 e kadar çıkabilecek şekilde, 6-askeri hastane 100 yatak, 7-Cütf hastanesi 1150 yatak toplam 2450 yatak bugün ise: yeni yapılan hastane 200 yatak numunenin eski yerinde bırakılacak olan 120 yatak, taş çatlasa 150 olur cütf yine aynı toplamda yaklaşık 1900 yatak ve elde kalan iki hastane ve istihdamdan dolayı kaybedilen bir dolu nüfus...Her kes şapkasını önüne koysun düşünsün, akp ye oy vermek sivasın günahımıydı!!!!

Sefilix
19.08.2015 21:01:00
yetim sivas rumuzuyla yazan hemşerim salla gitsin siz sivaslının umurunda olduğunu sanıyor musunuz? neye layıksa onunla idare ediliyor işte. sonra çıkıp bize hakaret ediyorlar aklımızla dalga geçiyorlar diyorlar muhalefetten için. valla akp kendi seçmeninin zekası ile alay ediyor. bencede haklılar çokta iyi yapıyorlar. yorumunuza aynen katılıyorum. bir ekisk var onuda ben yazayım. şehir planlamacısı değilim ama bana bir tane şehir planlamacısı ya da mimar müteahhit izah etsin şehirde tüm sağlık kuruluşlarının aynı bölgeye yapmanın mantığını.

Nejat TEMİR
21.08.2015 10:44:48
Açık ve net söylüyorum, Hastaneler Birliği Sivas Genel Sekreteri Sivas´ta Ak Partiyi bitirmek için görevlendirilmiştir. Zira Sivası düşünen ve Sivası seven hiçbir sağlık yöneticisi ssk yı kapatıp 2 hastaneyi de yeni yapılan hastanede birleştirmek istemez. Yeni yapılan hastane bölge eğitim araştırma hastanesi olarak planlandı yazışmaları sağlık müdürlüğünde isteyin yada sorun göreceksiniz. yeni hastane 600 yataklı olarak planlandı yarısında çoğunda odalar tek yataklı kalan odalar 2 yataklı yavuz orak ssk yı kapatarak, ssk nın yarısını yeni yapılan hastaneye taşıyacak. nasıl olacak derseniz tabiki, tek yataklı odaları 2 veya 3 yataklı yaparak başka alternatif yok kendiside böyle söylüyor. ssk nın diğer yarısını numune hastanesi a bloğa taşıyacak. yok böyle bi işgüzarlık. neden mi, numune A bloğun tamiratı tadilatı olamayacağına dair bayındırlık raporu var, diğer bir konu numune a bloğu herkes bilirki şuan koğuş sistemi var, yani 3-4-5- hatta 6 kişilik odalar var. sonuç ssk nın yarısı, koğuş sisteminin olduğu odalarında lavabo tuvalet olmayan A bloğa taşınacak. O kadar çok ki anlatılacak durum devam edelim birz daha herkes bilsin sivasın dostunu düşmanını. 2 hastane birleşince kadro hastanenin kadrosunda fazlalık oluşacak. mevzuata göre fazlalıklar mevcut yerde kalır ancak başka yere atanınca yerine kime gelmez. yani doktor hemşire ebe vs fazlalığı meydana gelecek en az 500 kişi kadro fazlası olacak. diğer konu taşeron fazlalığı oluşacak. mevcutlar işden çıkmaz ama önümüzdeki 20 yıl 1 kişi bile işe giremez. çok üzülüyorum ben bu duruma siyasilerinde bu konuları bildiğini umut ediyorum. Sivas da başka sağlık idarecisi yokmu gidip onlara sorun birde Yavuz Orak ben yaptım oldu diyor ama olmasın olmamalı sivas için. Sağlık müdürü Adil Kaya ya yada Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam a sorun durumu. onlar ne diyor.ssk yı kapatın şehrin dışına çıkarın bence de ama yerine yeni hastane yaptıktan sonra.

Sefilix
21.08.2015 11:33:52
Valla nejat bey buradanda mağduriyet çıkardınız ya. ya bu şehirde bakanınız vardı şimdi meclis başkanı vekiliniz var bürokratınız var il ilçe yönetimizniz var küçücük bir memuriyet için bile torpil yapabiliyorken nasıl olur da bahsettiğiniz özellikte birini sağlık müdürlüğüne atarsınız. vay be pes doğrusu. ne diyeyim bilemiyorum ki bu yazdıklarınızın üstüne.

Nejat TEMİR
21.08.2015 12:05:40
Sefilix, sivasın bakanı milletvekili mi var, hani nerde ben göremiyorum. zira olsalardı anlattıklarımı bildikleri halde yavuz orak yerinde durmazdı

Sefilix
21.08.2015 20:18:39
o zaman daha çok şükretmeliyim bunlara oy vermediğim için. Rabbim nasipte etmesin inşallah bunlara oy vermeyi.