HASTA KONSEYİN YİTİK DÜŞLERİ

HASTA KONSEYİN YİTİK DÜŞLERİ

Sivas Belediyesi?nin arka bahçesi olarak adeta işlevselliğini kaybetmiş olan Sivas Kent Konseyi?nin danışma meclisi toplantısı önceki gün yapıldı. 2,5 saat süren toplantı çatal kaşık sesleri altında Konsey Başkanı Mustafa Haste?nin hayali 3D Projeleri sin

Sivas Belediyesi’nin arka bahçesi olarak adeta işlevselliğini kaybetmiş olan Sivas Kent Konseyi’nin danışma meclisi toplantısı önceki gün yapıldı. 2,5 saat süren toplantı çatal kaşık sesleri altında Konsey Başkanı Mustafa Haste’nin hayali 3D Projeleri sinevizyon marifetiyle ekrana yansıtarak, elindeki metni okumasıyla geçti. Hayali 3D Projelerin sunumuyla geçirilen boş toplantının Sivas adına pek de bir yarar sağlamayacağı yorumları yapılırken, Konsey’in tüm kurum, kuruluş ve siyasilere eşit mesafede yaklaşması gerekliliği vurgulanıyor.

Önceki gün akşam yaklaşık bir buçuk yıldır görevde olan Sivas Kent Konseyi Danışma Meclisi Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantı çatal kaşık sesleri altında Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste’nin hayali 3D Projeleri sinevizyon marifetiyle ekrana yansıtarak, elindeki metni okumasıyla geçti.

Adeta Sivas Belediyesi’nin arka bahçesi olarak sözde hizmet vermeye devam eden Kent Konseyi Danışma Meclisi Toplantısında Belediye’nin propagandası yapılırcasına birçoğu boş konuyla geçiştirilerek tamamlandı.

Sivas’ın 3 ana girişine şehre yakışır giriş kapıları yapılmasının şehrin vizyonu açısından uygun gördüklerini aktaran Kent Konseyi Başkanı Haste, giriş kapılarına Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet mimarilerine uygun olarak tasarlanmasının planlandığını belirtti. Bu giriş kapılarının gerek maliyetlerinin ucuz olacağını ve kısa sürede tamamlanabileceğini kaydeden Haste, Sivas Belediyesi’nin de bu öneriye sıcak baktığını ve önümüzdeki dönem hayata geçirilebileceğini belirterek, hazırlanan hayali 3D animasyonları anlattı.

1,5 yıldır Belediye’nin arka bahçesi olarak kullanılmaya devam eden Konsey, daha önce Belediye’nin de tepki gösterdiği eski TEKEL binasının yerine Kütüphane yapılmasıyla ilgili olarak üstü kapalı da olsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da eleştirmeyi ihmal etmedi.

Geçtiğimiz sezonda Sivasspor’un son dönemindeki hakem hatalarının konuşulduğu toplantı da Belediye’nin altından kalkamadığı Revizyon İmar Planı nedeniyle şehri birer birer terk etmeye devam eden, Mimar, Mühendis ve İnşaat Firmaları toplantıya konu olmadı.

Ankara – Sivas Hızlı Tren Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili de Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’u eleştiren Başkan Haste, hızlı tren hattının şehri ikiye böleceğini ifade etti.

TEKEL binasının yerine Kütüphane yapılması konusunda olduğu gibi hızlı tren güzergâhıyla da sorunlarda da geç kalan Sivas Kent Konseyi’nin daha en başında inceleme ve fikir alış verişinde bulunarak, projeler hazırlanmadan fikir beyan etmeleri beklenirdi.

Gündemden bir hayli uzak kalan Sivas Kent Konseyi’nin projeler hazırlanıp o yönde çalışmaların başlamasının ardından meydana çıkarak projeleri eleştirmesi de ayrı bir tartışma konusu yaratmaya devam ediyor.

Hayali 3D Projelerin sunumuyla geçirilen 2,5 saatlik boş toplantının Sivas adına pek de bir yarar sağlamayacağı yorumları yapılırken, Konsey’in tüm kurum, kuruluş ve siyasilere eşit mesafede yaklaşarak herkesimden fikir alması gerektiği, aksi halde işlevselliğini kaybedeceği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Sivas ile ilgili sorun ve sıkıntılarla ilgili raporlar hazırlayarak ORAN Kalkınma Ajansı’na ilettiklerini kaydeden Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste, ORAN yatırımlarının en fazla hangi ile kaydırıldığından ve ORAN’ın işlerinin nerelere yaptırıldığından haberdar olup olmadığı sorgulanıyor.

50 yıldır düzenlenmeyen ilimizin imar planındaki eksikleri ve hataları gündeme getirmek yerine ruhsat verme yetkisi verilen Bakanlığı eleştirmeyi tercih eden Konsey Başkanı Haste’nin, ilimizdeki imar durumunun, trafik hatlarının ve giderek büyümeye devam eden otopark sorununa bağlı olarak kısırlaşan şehir içi trafikle ne kadar ilgili olduğu merak ediliyor.

Toplantıda ilimiz ile ilgili TÜİK ve DPT verilerinin sunumunu yapan Haste, Sivas’ın nüfus, istihdam, sağlık, eğitim, sanayileşme gibi birçok konuda son yıllarda nasıl geriye gittiğini anlattı. Haste’nin burada bu verilerdeki sıralamada üst sıralara tırmanmak için yapılması gereken çalışmaları anlatmaması tepkilere neden olurken, bu gidişatla birlikte Hasta Konsey ile Hastalıklı Sivas’ın gerilemeye devam edeceği yorumları yapılıyor.



KÜRŞAT
23.10.2013 09:49:37
Şuanda SRT`de Mustafa Haste beyi din liyorum. İddalarını ispat etmeyen Şerefsizdir dedi bu konuda bende ona katılıyorum.

Vahdettin
24.10.2013 09:47:41
Sivasın giriş kapılarını nereye yapacaklarını çok merak ettim...Güzel insanlar; Sivas İli Belediye sorumluluk alanıyla sınırlandırılacak bir il değildir...

ADİL
24.10.2013 10:00:32
Vahdettin bey bu konuda bir önerin olacakmı,sizce giriş kapıları nereye yapılmalı.Bizleride bilgilendirin.

Asım Aslan
30.10.2013 15:24:29
Mustafa Haste Bey`in yaklaşımları gayet temiz bir kalbin ürünüydü. Keşke Sizler de Sivas Postası olarak o temizliği anlayabilseydiniz.