HASAR OLUŞTURABİLİR

HASAR OLUŞTURABİLİR

HASAR OLUŞTURABİLİR

Hükümetimiz, Türkiye?nin en büyük meselesi haline gelen PKK terör sorununa, çözüm süreci içinde çareler ararken. Diğer yanda BDP kendi içlerinde, olumlu yönden ve ılımlı bir şekilde süreci hızlandıracağına, gündemi karıştırarak ve sadece sorunlar üretmeye bakıyor?

Haliyle bu sürecin akabinde tutarsız bir şekilde de engeller oluşturuyorlar. Maalesef samimi gayretler ve niyetlerle açık davranılmıyor.

Bunun en iyi örneği; hiç haberleri yokmuş gibi el altından İmralı tutanaklarının sızdırılması ile yaşanan sorunları gibi? Çözümün ilk adımı denebilecek bu aşamada, herkes olumlu bir tavır beklerken. Böyle bir güvensizlik ortamında, ikinci adımın sağlamlığı tartışılır ve ne derecede güvenilir olabilir acaba?...

Bu düşüncelerle, bu zihniyetle onların bu davranışına ?Zeytinyağı gibi yüzeye çıkmak? denir ancak.

Hükümetin ön gördüğü ve diğer partilerin anlaşamadığı bu konuda. BDP ileri ki zamanlarda nasıl bir olumlu tavır sergileyecek, hep beraber göreceğiz!..

Herkes kendince haklı bir tutum sergilemeye çalışıyor, fakat çözüm üretmek ekseriya lafta, sözde kalıyor. Güvensizliğin yaratıldığı bir ortamda ne derece sağlam olabilir ki düşünceler?

Millet olarak geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Lakin her bir sorun çıktığında ise Hükümetin ve muhalefetin ayrı ayrı tutum sergilemesi bizlerde açıkçası güvensizlik yaratıyor.

Nihai bir çözüm kararı verebilmek için, özgür düşüncelerin ışığında aklın bir olması gerek? Hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, birliktir çözüme götürür bizleri?

Sert rüzgârların dağıldığı, bir bahar havasına dönüştüğü bir ortamda neler yapılmaz ki, barışın baharında?

Verilen kararlarla ve bu süreç içinde, net bir tavır sergilemedikçe, yaşananlar durumun gidişatıyla hep meçhulleşiyor. Temeli sağlam atılmayan bir çözüm, deprem sonrası yıkılan çürük binaya benzer? Ve bizler böylesi sorunlarla uğraşmaktan, yaşamaktan ve yaşatılmaktan yorulduk artık!...

Çelişkili düşünceler, tutarsız ve çelişkili ortamlardan doğuyor. İşte bu nedenle, BDP?deki birileri şuan olağan şüpheli konumunda. Çözüme ilişkin soruların cevapsızlığı, kritik durumlar yaratmaktan öreye geçemez bu gidişle. Bu benzeri durumların ve sorun yaratmaya çalışan insanların dar görüşleri çerçevesinde?

Hayatta bazen o kadar çok şeyi riske atıyoruz ki. Ama bu verilmesi gereken önemli bir karar. Ve bu karar süreci içinde, olumlu bir şekilde halledilmezse doğuracağı sorunlar gün geçtikçe daha da ağırlaşabilir.

Her şeyin son sürat gittiği, bir dünyada olumlu veya olumsuz yaşadıklarımız baş döndürücü bir hızla yaşanmakta. Haliyle çoğunlukla endişelerimizin ve beklentilerimizin ötesini göremiyoruz.

Daha doğrusu?

Anlaşma sağlanmadıkça masaya net bir karar koymadıkça, negatif durumlar karşımıza hep devamlı çıkacak. Her bir sorun ciddi bir şekilde ele alınmazsa hasar oluşturabilir. Görünen köy kılavuz istemez dercesine.

Sözün özü?

Hakkımızda hayırlısı diyelim, kendimiz ve ülkemiz için. Umarım her şey tasarlandığı şekilde yürür, düşünülen ve atılan her adımlar için. Çözüm sürecinin çizelgesinden ve doğru bildiğimiz, kanaat getirdiğimiz kararların arkasında durur ve pozitif bir şekilde kesin tavrımızı ortaya koyabiliriz?

Her Bir Yürekte

Belirsizliğin içinde yaşamak mıdır, bu ülkenin asıl kaderi

Her bir soruna çare bulamadıkça, bu sorunlar nereye kadar

Çaresiz sorun yoktur, yeter ki o çareyi bulup derman olmalı

Yılmak değildir zorluklara, zorlukların üzerine gidebilmektir cesaretle

Cesarettir her yürekte bulunur, asıl bunu görmeli içimizde

İnsandır kaderini yaşar, ama o kader birazda bizim elimizde

Dedim ya, çaresiz sorun yoktur, o çare ki her bir yürekte?



Anahtar Kelimeler: 0