HALKIN İSTEDİĞİ OLDU ADAY SAMİ AYDIN!

HALKIN İSTEDİĞİ OLDU ADAY SAMİ AYDIN!

İlimiz AK Parti Teşkilatındaki heyecan nihayet son buldu. Ak Parti Genel Merkezi yarın ilimizin Ak Parti Belediye Başkan adayını resmi olarak açıklayacak. Bu zamana kadar yapılan bütün değerlendirmelerde tek bir isim ön plana çıktı. O da eski Belediye Baş

İlimiz AK Parti Teşkilatındaki heyecan nihayet son buldu. Ak Parti Genel Merkezi yarın ilimizin Ak Parti Belediye Başkan adayını resmi olarak açıklayacak. Bu zamana kadar yapılan bütün değerlendirmelerde tek bir isim ön plana çıktı. O da eski Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın… Geçtiğimiz dönem yaptığı çalışmalarla halkın teveccühünü kazanan Mimar Sami Aydın, aday adaylığı sürecinde de aynı ilgi ve alakayla karşılandı. Yerel seçimler öncesinde Sivas kamuoyunda hep ilk akla gelen isim olan Mimar Sami Aydın isminin Genel Merkez tarafından tercih edilen isim oldu. Ak Parti Genel Merkezi’nin bu gece saat 23.00’da Aydın’ı arayarak adaylığını açıklamak üzere Ankara’ya davet edecekleri öğrenildi. Yine dün akşam saatlerinde Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un Aydın’ı arayarak tebrik ettiği bilgisine ulaşıldı.

İlimizde yerel seçim öncesi heyecan dorukta… Önceki günden itibaren AK Parti ülke genelinde illerin Belediye Başkan Adaylarını açıklamaya başladılar. Geçtiğimiz aydan itibaren ilimizden de 8 isim bu yarışta yer aldı. İlimizde kimin aday gösterileceği nihayet netlik kazandı. Ak Parti Genel Merkezi Sivas Kamuoyundaki bu merakı yarın resmi olarak açıklayacak.

Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda geçtiğimiz yıllardan itibaren çalışmalarını devam ettiren Ak Parti Genel Merkezi ilimizdeki mevcut aday adaylarını birçok kriterde teste tabii tuttu.

Yapılan temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları, anketler, il Milletvekillerinin görüşleri, bizzat Başbakan tarafından görevlendirilen özel heyetler bunlardan bazıları…

İlimizde 8 aday adayının bulunmasına rağmen bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda sadece birkaç isim ön plana çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde kararını veren Ak Parti Genel Merkezi tercihini Sami Aydın’dan yana kullandı.

Bu zamana kadar yapılan bütün değerlendirmelerde tek bir isim ön plana çıkmıştı. Geçtiğimiz dönem Sivas Belediye Başkanlığı görevini yapan ve görev yaptığı süre boyunca ilimize vizyon katacak birçok projeye imza atan Mimar Sami Aydın’ın adaylığı dün akşam saatlerinde netlik kazandı. Resmi açıklama yarın yapılacak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce çeşitli platformlarda yaptığı açıklamalarda birçok kez aday belirleme sürecinde özellikle kamuoyu araştırmaları ve anketlerinin etkili olacağını vurgulamıştı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl ilimizde Ak Parti Genel Merkez tarafından yapılan 3 ayrı ankette de Mimar Sami Aydın, yüzde 70’lerin üzerinde oy alarak ilk sırada yer almıştı. Halkın özlemle beklediği Aydın, aday adaylığı sürecinde yaptığı her ziyaret ve toplantıda adeta Belediye Başkanıymış gibi karşılanmıştı.

İlimizde Ak Parti’den Sami Aydın’ın aday gösterilmesinin netleşirken, yaklaşık 4 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde diğer rakipleri karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Anahtar Kelimeler:
murat
27.11.2013 18:24:58
hangi halk?bu şehirde tek akpliler yaşamıyor.mhpli de,chpli de,bbpli de,saadetli de var.

murat
27.11.2013 18:24:46
aday sami aydın ise gazetenin anketine oy kullananlar kim,sicilya halkı mı ?ankete göre necattin çeliği istiyor halk sami aydını değil...

murat
27.11.2013 10:14:16
aday sami aydın veya başkası ,sizin yaptığınız habere yorum katma lüksünüz yok.bu habercilik ilkesine ters.siz haber yaparsınız yorumu vatandaş yapar.her gittiği yerde belediye başkanı gibi karşılanıyor demişsiniz,fatih mahallesinden nasıl apar topar ayrıldığını da haber yapın,tabi sami bey izin verirse....

Halil Koru
27.11.2013 10:14:02
Ak partiliyiz ama hepimizin oyları sami olmasın diye Ürgüp`e de degil CHP ye.

Akil Adam
27.11.2013 10:13:31
HAYIRLI OLSUN 31 MART PAZARTESİ SABAHI BELEDİYE BAŞKINIMIZ SAYIN SAMİ AYDIN. DOĞAN EFENDİ SANA GÜLE GÜLE GİDER AYAKTA HAKIM HARAM OLSUN SANA ( ELBETTE HAKKIM VAR SEN BİLİYORSUN )

ali k
27.11.2013 10:12:50
SAMİ OLDUYSA DOGAN KAZANIR BENCE YAZIK OLDU SİVASA BELGE COK DOGANDAAAAAAAA

taner
27.11.2013 10:12:10
Öncelikle hayırlı olsun, merekum tarafındaki, kuzeydeki arsa fiyatları tavanmı yapacak ne,,

ellisekiz
27.11.2013 10:11:21
başbakan çok uyanık birisi olduğunu birkez daha kanıtladı,böylece hem burhanettin kuru`yu hemde milletvekili seçiminde başına bela olacak sami aydını ekarte etmiş oldu.şimdiden Doğan ürgüpe hayırlı olsun.başbakan sivası almak istese adı yolsuzluklara karışmış birini tekrar aday göstermezdi.

serrhadd
28.11.2013 10:10:26
Sivas postası haber yaparken objektif değilsiniz. Haberin son satırında, ``seçimlerde diğer rakipleri karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor`` yazmışsınız. 5 yıl önce de kesin gözüyle bakılıyordu. Ama olmadı. Demek ki, kesin diye bişey yok.

demir
28.11.2013 10:09:57
İnşallah Sivasımız ve Sivas halkı için hayırlı uğurlu olur. Şu yalancı projelerle, bilgisayar projeleriyle 5 yılını kaybeden Sivas, yine iktidarın da desteğiyle atılım hamlesi yapar.

sivaslı
28.11.2013 10:07:45
Elbette halkın dediği olacak.Posta gazetesine ve B.Kuruy`a fazlasıyla yansıtmamıza rağmen anlamadınız.Şimdi ferahlamışınızdır.Zaten Sami Aydın olmasa AKP kaybederdi.

PES
28.11.2013 10:07:31
Pes yani sami bey döneminde ona ve ekibine yazmadığınız kalmadı. Şimdide görevi sırasında iliimize vizyon katacak bir çok projeye imza attı diyorsunuz. Pessssssssssssssssssss size ya. Bu kadar da olmaza.

umut.vuslat@hotmail.com
28.11.2013 10:30:52
ALLAH ın izniyle bütün oylarımız sülalece Sami AYDIN a BAŞBAKANIM çook doğru bir aday seçti yılların siyasetçisi işini çooooooooooooooooook iyi biliyor yolun açık olsun SAMİ BAŞKANIM dualarımız da desteklerimizde seninle ...

isimsiz
28.11.2013 10:30:04
Ankara için Melih Gökçek`e de aynı şeyleri söylüyorlardı ama Ankarayı Ankara yapan kimdi? Gökçek dimi. Örnek cuk diye oturdu mu, çerkez gelince daha mı az yiyecekti, artı ondan bi numara çıkmazdı, Sami Sivas`ın ağzına da çok gözüne de, Aha buraya yazıyorum, %60`la başkan olmazsa neyim, Ürgüp 3buçuk yıl yattı uyudu, seçime 6 ay 1 yıl kala mı başkancılık oynadı?? Bizim ailenin sülanenin hepsii Aydına basacaz, içine etti Sivas`ın Büyük Birlik....

serrhadd
28.11.2013 14:13:11
Adayın Sami Aydın olacağı, Ziya Şahin`in il başkanı olmasından belliydi zaten... Sami Aydının daha önceki röportajlarından birinde: Partiye yük olacak değil, yük alacak başkan adayı...`` şeklindeki sözlerinden, adayın hangi kriterlerle seçildiği çok iyi anlaşılıyor. Kaz gelecek yerden, tavuk esirgenmez netekim...

emine 58
28.11.2013 14:12:39
valla ne yalan diyeyim gönlümden ne sami nede burhandı 3 isim geçiyordu Şimdi Doğan Ürgüp`ün sıcak yaklaşımı ve dürüstlüğünden oylarımızı Doğan başkan vereceğiz. Yerellerde parti kargaşasınada karşıyım. Yerelde yöreyi bilen tanıyan problemlere çözüm üretenlere oy verilmeli. Doğan başkanda sonradan açıldı ama seçilrse mutlaka yeni dönemde yanındakilerini gözden geçirmeli

adlakşdas
28.11.2013 14:11:57
heyecanladım çook sevindim hatta sevincten elim titriyor :D biz kabilecek yanındayız

sss
28.11.2013 17:40:11
Allahım sana binlerce şükür dualarımız kabul oldu sonunda..

Gökhan
28.11.2013 17:39:38
Allah, menfaatçi grupların değil, milletin Belediye Başkanı olacak kimse, ona görevi nasip etsin.

Srp
28.11.2013 10:24:21
İsimsiz arkadaş kimsenin hakkını alma boşyere.sen çerkezi nekadar tanıyorsunda yiyeceğini biliyorsun.sami aydın a sevindiğine göre sede yiyicisin. iyi yiyenleride biliyorsun

SİVASLI
29.11.2013 14:13:34
burada ne kadar boş yorumlar var.Başbakan Aydını aday göstermiş,halen çamur atma peşinde olanlar var.Sevmiyorsan oy vermezsin.Sivas esas dedikodu yüzünden gelişemiyor.

Kaya Polat
30.11.2013 09:40:48
Ben İstanbul`da yaşayan bir sivaslıyım.Sivas yeterince ,hak ettigi oranda malesef yatırım alamıyor. Sivastan her gün bir otobüs yaklaşık 40 kişi geri dönmemek üzere ayrılıyor.köyler boşaltı köy evlerinde çocuklu ev 3-5 evi geçmiyor. köy yolları iyi sayılmaz düzgün degil. 1980 li yıllarda sivas 9 milletvekili çıkartıyordu bugün 5 e düştü.köy okulları kapandı. Şehrin altyapısı yeterli olmadıgından gurbette emekli olup sivasa dönebilecek çok sayıda ekonomik durumu iyi sayılacak hemşerilerimiz var.Birde yaz dönemi sivasa gelip tatilini geçiren ve sivas ekonomisine katkıda bulunan gurbetteki hemşerilerimize bir çok yerde kötü davranıldıgını görüyorum. Unutmayınki bu insanlar vatanlarına memleketlerine koşarak sevdayla geliyorlar ve şehir ekonomisine hiçte yabana atılmayacak paralar bırakıyorlar. Sivasa en iyi,en faydalı hizmet eden en iyi sivaslıdır.

ferhat seriyol
5.12.2013 09:33:15
hangi halkin be sizin attiginiz su basliga yaziklar olsun uc bes tane akp iktarinin nimetinden saminin sirtindan faydalanayim diye ugrasanin haricinden baska sami kimin ugrunda sami sivasa ne yapmis parketasindan dunyanin parasi aksudan agac kesmekten baska el tutulur ne yapti yaziklar olsun size