HALK OYUNLARINDA ALT YAPI OLUŞTURULUYOR

HALK OYUNLARINDA ALT YAPI OLUŞTURULUYOR

HALK OYUNLARINDA ALT YAPI OLUŞTURULUYOR

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde yapılan Halk Oyunları yarışmalarına bazı yaş gruplarında Sivas?ı temsil edecek ekibimiz olmadığı için katılamamıştık. Sivas Halk Eğitim Merkezi ilimizdeki tüm okullarda yaptığı çalışmalarla birlikte 40?a yakın Halk Oyunları kursları düzenlendi. Önümüzdeki yıldan itibaren Sivas her dalda temsil edilmiş olacak.

Sivas Halk Eğitim Merkezi Okullar Hayat Olsun Projesi?yle okullarda hem öğrencilere hem de velilere bir arada kurs veriyor. Proje kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Sivas Halk Eğitim Merkezi, akşam saat 17.00?dan sonra öğrencilere İngilizce, Kur-an?ı Kerim, Masa Tenisi ve Satranç kursları düzenliyor. Bu kurslara öğrenci velileri de katılarak faydalanabiliyor.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sivas Halk Eğitim Müdürü Nihat Mazlum, kursların devam ettiğini öğrenci ve velilerin bu kurslardan fazlasıyla memnun olduklarını ve katılımın yüksek olduğunu belirtti.

Bu kursların haricinde 40?a yakın Halk Oyunları kursları açtıklarını kaydeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Mazlum, bu sene Türkiye genelinde düzenlenen Halk Oyunları yarışmasının bu sene ertelendiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda bazı yaş gruplarında bu yarışmaya katılamadıklarını kaydeden Mazlum, şuanda bütün okullarda bu tür etkinliklerin devam ettirildiğini ve önümüzdeki yıllarda yapılacak yarışmaların alt yapısının hazırlandığını kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda Halk Oyunları konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını aktaran Mazlum, bazı yaş gruplarında Halk Oyunları ekibi olmadığı için yapılan yarışmalarda Sivas?ın temsil edilemediğini belirtti.

Mazlum, yaptıkları etkinlikler çerçevesinde şuanda her yaş grubu için alt yapının oluşturulduğunu kaydederek, önümüzdeki yıllarda yapılacak yarışmalarda her dalda İlimizin en iyi şekilde temsil edilebileceklerini kaydetti.

Diğer taraftan Polis Meslek Yüksek Okulu Personeline direksiyon kursu verdiklerini kaydeden Mazlum, bu kursta başarılı olan personele Motorlu Taşıt Sürücü Trafik ve Çevre Öğretim sertifikasının verildiğini kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0