HADDİNİ AŞAN, ZIDDINA ULAŞIR YAYA İLE ELELE

HADDİNİ AŞAN, ZIDDINA ULAŞIR YAYA İLE ELELE

VURGUN58'LE YAYA İLE ELELE

HADDİNİ AŞAN, ZIDDINA ULAŞIR YAYA İLE ELELE

Gün geçmiyor ki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yeni bir sansasyonel haber duyulmamış olsun.

Daha önce gazetemiz üzerinden okuyucularımıza sunduğumuz VURGUN58 manşetinden çok tanık olduğumuz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Feridun YAYA’nın izinli olduğu dönemlerde vekaletini Mimar, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi gibi teknik hizmetler kadrolarına mensup bir personele değil, teknik bilgi ve birikimi bulunmayan idari hizmetler personeli Sibel Ş…’e vermesi, dairesinde mimar-mühendis mi yok sorularını akla getiriyor.

Değerli okuyucularımızın bildiği üzere; mühendislik mesleği emniyetli, ekonomik, estetik yapılar ve sistemler üretmesi sebebiyle insan yaşamını doğrudan etkileyen bir meslektir. Bu mesleğin önemini binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 6 Şubat Kahramanmaraş Depreminde ve yine yakın zamanda Aydın’da öğrenci yurdundaki asansör kazasında değerli kızımız Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiği olayda bir kez daha gördük.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, üniversitemizde bulunan binlerce öğrenci ve çalışanın gün içerisinde yoğun bir trafik ile barındığı binaların deprem dayanımı, yapı güvenliği, elektrik-doğalgaz-asansör tesisatı emniyetlerinden sorumludur.

Daire Başkanı Feridun YAYA’nın, üniversitemizde bulunan binlerce gencimizin hayatını ilgilendiren böylesine önemli bir görevin vekaletini liyakat gözeterek teknik bilgi ve birikimi olan teknik hizmetler kadrosuna mensup kıdemli mühendis-mimarlara vermesi gerekirken, liyakatsiz bir şekilde teknik bilgi ve birikimden uzak idari bir memura vermesi akıllarda soru işaretleri yaratıyor.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında kıdemli mimar – mühendis yok mu?

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında mimar ve mühendislere güvenilmiyor mu? 

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında mimar ve mühendisler yıldırılmış ve görev almak istemiyorlar mı?

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Feridun YAYA, vekalet verdiği  idari memur Sibel Ş…’in hangi branşta teknik-mühendislik yetkinliğine güveniyor? Ş…’in teknik bir daireyi idare edebilecek bilgi-tecrübesi veya teknik-mühendislik yetkinliği var mıdır?

Anlaşılan o ki, daire başkanı Feridun YAYA bir kez daha YAYA kalmış. Daire Başkanlığı döneminde kötü bir idarecilik ile mimar-mühendislere karşı yürüttüğü yıldırma politikası, dairesinde bulunan mimar ve mühendislerden çizik yemesine sebep olmuş gibi görünüyor. Mimar ve Mühendislere karşı HADDİN’i öylesine aşmış olmalı ki, mimar-mühendislerin yürütmesi gereken teknik işlerde liyakatsiz bir şekilde ZIDDIN’ı bulmuş. YAYA’nın son zamanlarda medyada yer alan haberlerine bakarak bu durumu normal karşılasak da, bu hususun Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünce önemsenmemesini anlayamamaktayız. 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünü, her gün binlerce insanın bulunduğu binalardaki elektrik hatları, doğalgaz hatları, asansör tesisatları gibi önem arz eden hususlarda yetkili ve sorumlu  olan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı makamını liyakatli insanlara teslim etmesi hususunda uyarmaktayız. Şahit olmaktayız ki, her gün onlarca örneğini gördüğümüz kazalardan birinin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde de yaşanması durumunda Rektörlük Makamı bu sorumluluğunu gizleyemeyecektir.

Buradan üniversite öğrencisi arkadaşlarımızı da uyaralım, doktor yerine bir manava gidip böbrek ameliyatı olmak size mantıksız geliyorsa, mimar veya mühendis olmayan bir Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı’nın kontrol ettiği asansörlere binmek de size mantıksız gelmelidir. Kendi emniyetinizi alın, durumlar gördüğünüzden ibaret.



Anahtar Kelimeler: HADDİNİ ZIDDINA ULAŞIR ELELE