GÜNDEME GÖRE SİYASET

GÜNDEME GÖRE SİYASET

Günümüzde Siyaset deyince akıla yalan geliyor dolan geliyor planlar geliyor neden mi?
Öyle siyaset yapılıyor da ondan, peki doğrusu hak olanı var mı elbette var Peygamberimiz Halifelerimiz yapmadı mı tabi ki yaptılar ama biz bizi temsil etmeyen zümrelere yani batıya uyuduk sonuç bu 
siyasetin doğrusu hak olanı yapılsaydı bu konular gündeme gelmezdi. Siyasette Şimdinin modası tutulmayan sözler yapılmayan vadeler işlenmeyen konular hepsi lafta sözde kalıyor dolasıyla yapmacık çek çak siyaseti devam ediyor..
Neden mi? bizde bir anlayış var bizdeki anlayış şimdi yapmadıysa da bu sefer yapar diyerek futbol takımı tutar gibi takım tuttuğumuzdan puanlar aynı kalıyor yani puan almıyoruz dolasıyla bu durumu yaşamak zorunda kalıyoruz bana değemeyen yılan bin yaşasın mantığından yola çıktığımızdan yolda kalıyoruz tekerimiz dönmez oluyor.
Arkasından bahanemiz hazır neymiş dış güçler peki bu dış güçlerin hakkından gelecek olan kim dediğiniz zamanda canım başka kim var: ki diyerek aynı yoldan aynı hamama gidiyorlar ve aynı tasla karşılaşıyorlar yani aynı hamam ayını tas hesabı.
Peki neden şikayet ediyorsun o zaman dediğimizde yahu bu maaşlarla geçinilmez diyenler seçim zamanı aynı şeyleri tekrar ediyorlar bozuk plak gibi aynı şarkıda kek-eliyorlar ve sonucuna razı olmakta da utanmasalar başkasını suçlayacaklar hatta muhalefet yaptı bile diyorlar değil mi ? Elleriyle getirdiklerini elleriyle sandığa gömemiyorlar ve bahane arıyorlar.
Artı bunların birde yalakaları var yani yukarıdan pay kapanlar dan bahsediyorum hani şu makarna kömür kapanlardan bahsetmiyorum onlar kendi ülkesinde kendi bütçesinden kendi hakkını alırken boyun eğenleri demiyorum kendilerini sadakaya muhtaç görenler değil de hani var ya sahte hocaları sahte hacılar sahte şeyhleri post dövüşü dövüşenler var ya onlardan bahsediyorum onlarda seçim zamanı hakkı değil de kuvveti temsil ederek milleti etkiliyorlar pastaları zayi olmasın büyük pastaları koparmaya devam edenlerden bahsediyorum ..Allah ıslah etsin ..saygılarımla..


GÖREMİYOR GÖZLERİMİZ

Çıkamadık aydınlığa
Göremiyor gözlerimiz
Zulme seyirci bu dünya
Göremiyor gözlerimiz

Kafa beyin dağılıyor
Zulüm karlar övülüyor
Neme gerek çoğalıyor
Göremiyor gözlerimiz

Her dem tokat çakıyorlar
Haneleri yıkıyorlar
Üste kurşun sıkıyorlar
Göremiyor gözlerimiz

Herk etti nifak ekenler
Kayboldu gülü dikenler
Taç edildi kök sökenler
Göremiyor gözlerimiz


Baş ettik zulme uyanı
Övdük halkını soyanı
Savunduk cana kıyanı
Göremiyor gözlerimiz

Karanlığa bakıyoruz
Ondan çile çekiyoruz 
Köre gözlük takıyoruz
Göremiyor gözlerimiz

Kul Refik-i başka ne der
yaşadığımız sade bu der
iradeye diyor kader
Göremiyor gözlerimiz

Refik KUTLU/ 09.02.2024
Sivas (Kül Bak. Halk. Şairi)



Anahtar Kelimeler: GÜNDEME SİYASET