GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ ORDU

GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ ORDU

Hafta sonu ilimizde bir takım temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye`nin milli tankını ve insansız hava aracını üretir hale geldiğini belirterek, ?21. yüzyılda güçlü Türkiye`nin güçlü ordusu olacaktır? dedi.

Hafta sonu ilimizde bir takım temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye`nin milli tankını ve insansız hava aracını üretir hale geldiğini belirterek, “21. yüzyılda güçlü Türkiye`nin güçlü ordusu olacaktır” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gemerek ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti`den önceki hükümetler döneminden kalan 23,5 milyar dolar borcu, IMF`ye ödediklerini söyledi.

Devletin artık borçlu değil, alacaklı olduğunu belirten Yılmaz, "2012 bütçesinden faize 48 milyar lira ödedik. Eğer bizim dönemde faizler düşmese, 1990`lı yıllardaki gibi faiz ödeseydik 48 milyar değil, 130 milyar liranın üzerinde faiz ödeyecektik. 80 milyarın üzerindeki para, halkımıza hizmet olarak döndü, bunu 1 yıl için söylüyorum ancak AK Parti hükümetleri döneminde 400 milyar lira, vatandaşa hizmet olarak dönmüştür" diye konuştu.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu kadar parayı faize ödemediğimiz ve halka hizmet yaptığımız için biz kendi tankımızı (Altay) üretir hale geldik. Bu kadar parayı faize vermediğimiz için kendi insansız hava aracımız Anka`yı üretir hale geldik. Milli gemimiz olan bir gemi yaptık, Atak helikopterimizi yaptık. İnşallah bunlar, dünyanın en güçlü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerini de çok daha güçlü hale getirecektir. 21`inci yüzyılda güçlü Türkiye`nin güçlü ordusu olacaktır."

Hükümetleri döneminde bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını ifade eden Yılmaz, "Mehmetçik, eğitimli gelirse ordu daha da güçlü olur. Eğitime ayırdığımız para, milli savunmaya da ayrılmış demektir. Ondan sonra sağlığa ayırdık. Sağlıklı bir Mehmetçik gelirse bu, Silahlı Kuvvetlerin gücü olur. Dolayısıyla eğitimli ve sağlıklı genç, Silahlı Kuvvetlere de güç verir" diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasının ardından, Gemerek Meslek Yüksekokulu Bilgisayar ve Elektrik Teknolojisi Bölümü dersliğinin, ilçe futbol sahasının, Yeniçubuk Anaokulu`nun ve Yeniçubuk Anadolu Lisesi Spor Salonu`nun açılışını protokol üyeleriyle gerçekleştirdi. İlçede yapılan 10 sosyal konuttan birini de gezen Yılmaz, Gemerek`teki temaslarının ardından Şarkışla ilçesindeki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada ise "Bizim dönemimizde Türkiye, her yıl yüzde 5,1 büyüdü. Kriz dönemi olmasaydı, büyüme oranımız yüzde 6`yı da geçecekti ancak dünyadaki kriz bize yansıdı" dedi. Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Dünyada kriz yokken bizim beceriksiz yöneticilerimiz bizde kriz oluşturdu. Şimdi ise dünyada kriz var ama başımızda bir dünya lideri var. Bu dünya lideri, dünyadaki krizi Türkiye`ye yansıtmıyor. `Teğet geçti` sözünü söylemek, yerinde ve doğrudur."

Konuşmaların ardından, Yılmaz ve protokol üyeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan 330 sosyal konutun açılışını gerçekleştirdi, 200 kişilik Aşık Veysel Ortaöğretim Öğrenci Yurdu`nun temelini attı.



kaya
16.12.2013 09:33:07
sivas tarihinin gördüğü en faydasız bakan. adam iki yılı aşkın sürede elle tutulur gözle görülür hiçbir katkıda bulunmadı. bu kadar boş olamaz bir bakan olmamalı. sivas`a hiç bir katkısı yok. liderlik yapamıyor, ağırlığı sıfır. beş para etmez. boş ümit satıyor.