GÖZÜMÜZ AYDIN KANGAL TERMİK SATILDI

GÖZÜMÜZ AYDIN KANGAL TERMİK SATILDI

GÖZÜMÜZ AYDIN KANGAL TERMİK SATILDI

kangal termik ihale

Aylardır sadece konuşulan ve satışına engel olunamayan Sivas?ın en büyük değerlerinden birisi olan Kangal Termik Santrali geçtiğimiz günlerde satıldı. 7 Firmanın katıldığı satış ihalesinde 985 Milyon Dolar veren Konya Şeker-Siyahkalem ortaklığı kazandı. Kangal Termik Santrali`nin özelleştirme ihalesinde, açık artırım sürecinde 1`er milyon dolarlık artırımlar yapıldı. İhalenin son turunda Limak İnşaat ve Konya Şeker - Siyahkalem yarıştı. Konya Şeker -Siyahkalem ortaklığı ihaleyi 985 milyon dolara kazandı.

Yılın en büyük özelleştirmesi gerçekleşti. Kangal Termik Santrali`nin özelleştirme ihalesini Konya Şeker-Siyahkalem ortaklığı 985 milyon dolarla kazandı. Kangal Termik Santrali`nin taşınmazlarının varlık satışı, maden sahasının da işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nda (ÖİB), ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu`nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katıldı.  İhale teknik olarak tamamlandı. Son kararı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlık ettiği Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) verecek.

Elemesiz turda en yüksek tutar 400 milyon dolar olarak açıklanmıştı. 1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketi elendi. Bu turda en yüksek teklif 610 milyon dolar oldu.

3. ve son elemeli turda ise en düşük teklifi veren Bereket Enerji Üretim AŞ elendi ve kalan 4 firma ile açık artırmaya geçildi. 400 milyon dolar ile başlayan ihale süreci 985 milyon dolar ile son buldu. Son kararı ÖYK verecek.

İhaleye, ?Bereket Enerji Üretim AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu? katılmıştı.



Anahtar Kelimeler: 0