GÖNDERİLMEMİŞ KAHIR MEKTUPLARI

GÖNDERİLMEMİŞ KAHIR MEKTUPLARI

8-KİTABIM ÇIKTI. TÜM SEÇKİN KİTAPÇILARDA VE İNTERNET SATIŞ NOKTALARINDA...

Bazı sevdalar olur, hasret biriktirirsiniz hatıralar içinizde kalır, sevginizi gecelerinize saklarsınız. Şiirlerde, mektuplarda ismi yasaktır, ama kelimeler onunladır. Gönül defterine sayfa sayfa onu yazarsınız, o okuyamasa bile, nasıl yazdım, ne durumda yazdım, nasıl bir aşkla yazdım dersiniz.

Görmezsenizde, uzaklarda olsada seversiniz, hep seversiniz, çok seversiniz. Gönlünüzde olması çok önemli, gönül gözünüz onu görür. Bir gün her şey biter ve aşkın izleri kalır. Sevgilinizin ismini el âlemle paylaşamazsınız, paylaşırsanız sevginize ihanet etmiş olursunuz.

Bazende yaşımıza uygun olmayanlar karşımıza çıkabilir. Benim kışa benzeyen hayatım var,yaşım kemale erdi der, incitmeden, kırmadan uzaklaştırırsınız.

Benim ruhum mektupları seviyor, mektuplara göz dokunmuştur, el dokunmuştur. " Deruni dilden, canı gönülden "diye başlayan mektuplarda ortak duygular anlatılır, eski sevdalar, eski yaralar, eski izler mektuplarda kalmıştır.

Dünya ve Türk edebiyatında mektuplar çok önemlidir, yazar olmamda en önemli etkenlerden biride mektuplardır. Çocukluğum da köyümün önünden geçen posta treni ile çok mektuplar gönderdim. Yine bir gün mektup gönderdiğim posta trenin den inen kadınların kürtçe ve türkçe ağıtları " Yollar Karlıydı " öykümün yazılmasında en önemli etkendir.

Uzaklar, dağlar, yaylalar, gurbet, yolculuklar, gar lar, trenler, terminaller, plaklar, eski eşyalar, şarkılar, türküler, bulutlar,ayışığı,yıldızlar, gün batımının kızıl rengi, göçmen kuşlar, mektuplarımda yer bulmuş, duygusal hüzün yüreğimde yuva yapmıştır.  

Kitaplarım.
1 - Dem  ve Efkâr 
2 - Saklı zamanlar 
3- Aşık Rıza, hayatı,şiirleri, mizahları 
4 -Yollar Karlıydı 
5 -Anılarla,Anadoluyu yaşadım 
6 -İz bırakan ustalar 
7 -Hüzün senin bakışlarında 
8 -Gönderilmemiş,Kahır mektupları.

Sonbaharda 9.kitabımda buluşmak üzere, herkese sevgi, saygı ve selamlarımla. 
               
Kemal SARIKARTAL
06-06-2023



Anahtar Kelimeler: GÖNDERİLMEMİŞ KAHIR MEKTUPLARI