?GİDİN TERÖRİSTLERİ İKNA EDİN?

?GİDİN TERÖRİSTLERİ İKNA EDİN?

?GİDİN TERÖRİSTLERİ İKNA EDİN?

Ülkü Ocakları tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte `Şehitler ölmez vatan bölünmez` ve `Vur de vuralım, öl de ölelim` sloganları atıldı. Yapılan yürüyüş her ne kadar 3 Mayıs Türkçülük günü adı altında yapılsa da dün ilimizde STK?larla fikir alış verişinde bulunmak üzere gelen Akil İnsanlar Heyeti?ne tepki olarak yorumlandı. Akşam saatlerine kadar devam eden yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldığı gözlendi. Yürüyüşe katılan bazı kuruluşların dün yapılan toplantıya davet edilmemeleri de tepki topladı.

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Mevlana Mahallesi Ethembey Parkı önünde toplanan vatandaşlar, buradan Mevlana Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, `Şehitler ölmez, vatan bölünmez`, Vur de vuralım, öl de ölelim.` şeklinde sloganlar attı.

 Yürüyüşe katılan Ergenekon davasında tahliye olan Ülkü Ocakları eski Başkanı Oğuz Bulut da sloganlara da eşlik etti. MHP İl Başkanı Kürşat Ergün ile Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ da yürüyüşte yer aldı. 300 metre uzunluğunda dev Türk bayrağının da taşındığı yürüyüşe, Atlı Spor Kulübü`nden gelen atlılar da eşlik etti.

Mevlana Caddesi boyunca yürüyen grup, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde biten yürüyüşü saygı duruşunun ardından Mehter takımı eşliğinde İstiklal Marşı okuyarak sonlandırdı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Cengizhan Uludağ, burada yaptığı basın açıklamasında, çözüm süreci ve akil adamlarla ilgili eleştirilerde bulundu.

Uludağ, ?Bizim şaşkınlık içinde olmamız Bölücü taleplerin milletimize kabul ettirilmesidir. Aklı başında olmayan insanların gayretlerine anlam vermekte zorlanıyoruz. Akil olmayan insanlar ikna etme konusunda kabiliyet sahibi ise gitsinler 2 bin teröristi ikna etsinler. Bu iş 75 milyonu ikna etmekten daha kolaydır? şeklinde konuştu.

Başta merhum Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milliyetçilerinin, Türk milletinin hak ettiği seviyeye gelmesi konusunda çok büyük gayretler gösterdiğini belirten Uludağ, ?Türk milliyetçileri olarak bizler ırkçılığı kesin olarak reddederiz, Adriyatik`ten Çin Seddi`ne kadar ne kadar soydaşımız varsa hepsini severiz? dedi.

Uludağ, ?Bu vesileyle bir kez daha imanlı, inançlı, milli şuur sahibi tüm dava adamlarını, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere Hüseyin Nihal Atsız ve Türk milliyetçilerini rahmetle ve minnetle anıyoruz? diye konuştu.

Uludağ`ın konuşmasının ardından kalabalık ülkücü yemini etti. Türkçülük Günü kutlamaları marşların söylenmesi ile sürerken, etkinliğe katılanlara Ülkü Ocakları tarafından bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Basın açıklamasının ardından, yürüyüşe katılanlara bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.



Anahtar Kelimeler: 0