GEL VATANDAŞ GEL DEVLET PAZARI AÇTI

GEL VATANDAŞ GEL DEVLET PAZARI AÇTI

GEL VATANDAŞ GEL DEVLET PAZARI AÇTI

Sivas 4 Eylül kutlamaları içinde yer alan ilçe stantları şamatalı bir şekilde, tarihi Şifaiye Medresesi yanında açıldı. Cazgırların bağrışmaları arasında devam eden etkinliklerin, 4 Eylül ile sınırlı kalmayıp, diğer zamanlarda da yapılması isteniyor. Her kesimden alıcının uğrak yeri olan 4 Eylül pazarında, siyah gözlükleri ile stant başından ayrılmayanların, dizi filmlerden de teklif bekledikleri belirtiliyor.

4 Eylül?ün anlamına uygun kutlanma hali belli alanlarda devam ederken, özellikle ilçelerin stantlarındaki eğlence ve satışlar devam ediyor.

Bu sene tarihi Şifaiye Medresesi yanında açılan ve sıra sıra dizilen ilçe stantları geçen yılları aratmadı. İlçedeki ürünlerin pazarlandığı ve en çok bağıranın kazandığı gözlemleniyor.

Gürün elmasının başı çektiği görülürken, Suşehri fasulye ve nohudunun da pazarlığa tabi olduğu gözlemleniyor. Kangal standında, her yılın müdavimi olan Kangal Köpeklerinin de hazır edileceği bilgisine ulaşılırken,  köpeklerin kulaklarının ahali tarafından okşanması bekleniyor.

Her kesimden ilgilinin gezip fişsiz ürün alacağı dikkatlerden kaçmazken, indirim için can siperane pazarlık yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Yaz ve kış elmalarının kilo fiyatları değişik değişik olurken, kavun ve marmelatların da halk tarafından büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

4 Eylül halk pazarında satışa sunulan gözlemelerin elleri yakmaması için peçetelerinde hazır bekletildiği gözlemlenirken, satıcıların tartı ayarlarınıdfa geçen yıldan yaptırıp, altlarına mıknatıslı fazlalık yerleştirmedikleri vurgulanıyor.

4 Eylül de kurulan pazarın her gün olması durumunda Valilik birinci ve ikinci katının balık ve elmaların satışı için kullanılabileceği dillendirilirken, gerekirse Belediye Binasının da giyim reyonlarına dönüştürülebileceği dile getiriliyor.

İlçe stantları başında, siyah gözlük ve takım elbise ile zinhar hazır kıta bekleyen ilçe yöneticilerinin de, dizilerden teklif alıp, afilli bir rol kesmece de başı çekecekleri belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: 0