GEÇMİŞTEN DERS, GELECEĞE GÜVEN

GEÇMİŞTEN DERS, GELECEĞE GÜVEN

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyaset sahnesi iyice ısınmaya başladı. Belediye meclis üyelikleri için epey başvuru yapılırken, çalışılabilir kadrolar için ince elenip sık dokunması gerektiği belirtiliyor. Genç, enerjik, ufuk sahibi çalışma ekiplerine

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyaset sahnesi iyice ısınmaya başladı. Belediye meclis üyelikleri için epey başvuru yapılırken, çalışılabilir kadrolar için ince elenip sık dokunması gerektiği belirtiliyor. Genç, enerjik, ufuk sahibi çalışma ekiplerine bu dönem yer verilip verilmeyeceği ise merak konusu.

Yaklaşan Belediye seçimlerinden dolayı şehrin tansiyonu iyiden iyiye yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yine bu dönemde, Belediye Başkanlarının çalışma ekibi sayılacak olan Belediye Meclis üyeliği için yoğun bir talep yaşanıyor.

Belediye Meclis üyeliği için başvuran adayların, ne tür bir değişim ve yenilik için ortaya çıktıkları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Geçtiğimiz dönemlerde Belediye Meclis üyelerinin yeterince aktif olamadıkları kamuoyu tarafından bilinirken, yine aynı yetkin olmayan birçok ismin Belediye Meclis üyeliği için başvurmaları şaşkınlık oluşturdu.

Eskiden ders alınması gerektiğine dikkat çeken bir çok Sivaslı, geleceğin Sivas’ının güzel bir şekilde imar edilmesi için vizyon sahibi insanların tercih edilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas’ın birçok sorunu olduğu ve bu sorunların altından ancak iyi bir ekip çalışması ile kalkılabileceği dile getirilirken, meclis üyeliği seçimlerindeki adaylarında bu doğrultuda olmalarının elzem olduğu vurgulanıyor.

Sivas siyasetinin geçmişten ders alma gibi bir özelliğinin olmadığı da vurgulanırken, geçmişte yapılan yanlışların iyi analiz edilmesi durumunda gelecek için güvenli adımların daha emin atılacağı dile getiirliyor.



Başarılı olmanızı canı gönülden istiyorum
9.12.2013 09:29:20
Yazınızda belirtilen hususlara kesinlikle katılıyorum ve ilave olarak şu hususlarıda belirtmek istiyorum... Yeniden doğuşun eskiye dönüş olmaması gerçeğinde. 1- Kendi hegamonyasını, heves ve arzularını gerçekleştirme çaba ve gayretinde olan grup ve kesimlerin hakim güç durumuna gelme tehdit ve tehlikesine, 2- Kişi, grup ve kesimlerden geleceği varsayılan oy kaybetme kaygısıyla vasıfsız, niteliksiz faydası olması bir yana faydasından çok zararı dokunacak kişilerin varlığına, 3- Belediye hizmetlerine kendine çıkar, rant, hesaplaşma, hesap kapatma, adı ve karşılığı ne olursa kirli ve haksız ilişkilerine malzeme yapma isteğinde olanlara, 4- Sivasın mevcut hali yeter bizden sonrası tufan diyen algı ve anlayışlara, 5- Hükmünü ve hacmini tamamlamış ve ortaya koyabileceği hiç bir şeyi olmayan paralı, makamlı, üç beş yandaşından başka hiç bir tutarı olmayan gezmek, tozmak, yemek, içmek aleminden başka hiç bir değer ortaya koyamayan bol keseden konuşan, gırtlağında boğum bulunmayan sözüm ona çevreli kişilere, 6- İş ilişkilerini karanlık ve kapalı kapılar ardında karanlık ilişkileriyle aşma, halletme alışkanlığı olan toplumu, insani ve ahlaki değerlerini yok sayan kişilere, 7- Dernek, vakıf, sendika, basın, kimliği kapsamında oluşturduğu etki ve çevre etkisiyle pozisyon kapma mücadelesinde olanlara, 8- Sırf birilerine yakın mesafede olma kabiliyetinden başka kalbi ve ilmi melekesi olmayanlara. 9- Hepsinden önemlisi Sayın Başbakanızın vizyon ve misyonuna uygun olmayanlara... Belirleyici pozisyon ve konumda olan insanlara özelliklede cidden siyaseten, aile yaşantısı olarak, deneyim ve tecrübesi olarak, yetenek ve kabiliyetine ve çok daha önemlisi insanlığını önemsediğim ve değer verdiğim Sayın Sami AYDIN`ın siyasi ikbal ve geleceğinin bu seçimlere ve sonrasında sağlayacağı başarı ve başarısızlığa bağlı olduğunu özellikle bu sayfalarda kendisiyle yapılan bir yazıya ve sözüne atıfta bulunarak belirtmek istiyorum, Sayın Sami AYDIN "HİÇ BİR ŞEYİ TEK BAŞINIZA YAPAMAZSINIZ" bu nedenle başarmanız ekibinizle sizin siyasetteki kalıcı eserlerin muhatabı olup kalıcılığınıza emin ve etkin adımlarla ilerleyişinize yada Allah korusun birlikte olmayı tercih ettiğiniz kişiler nedeniyle siyasette bitişinizin kararını SİZ vermiş olacaksınız, vereceksiniz. Sayın Sami AYDIN kaybeden olmanızı asla ve asla istemem. Saygılarımla.

sadık tufan
10.12.2013 11:45:17
başarı ekip işidir.başkan sami aydın en iyi dileklerimizle yanınızdayız.

ahmet
10.12.2013 11:44:20
Türkiye siyaseti geçmişten ders alıyor mu ki Sivas alsın!!!

58
10.12.2013 12:17:28
başarılı olmanızı cani gönülden istitoum diyorsunuzda.yeni isim olmadığı açıkta yeni bir aday olsa belki diyecem ama başbakanı getirip bu kişilerle bağdaştımak ayrı bir konu.vizyonu olan bir kişi seçim kaybetmiş,milletvekilliği için tercih edilmeyen bahsettiğiniz özellik olsa en azından kaybeilen bir seçimden sonra ankaray gitme sansı olabilirdi demekki o özellikler yok ki tercih edilmedi.belediye randtından kimlerin faydalanığı aleni açık olarak nasıl yapıldı biliniyor mesela aksuda kafeler önceki yönetimde kimlere nasıl verildi kaça verildi biliniyor.tam karşı aksu yeni yapılma maliyeti 840bin lira iki kafe kiraya veridi 110bin lra x 2=220x 4 sene880 lira amorti açık olan ortada.