GAZI OLAN ÇIKARSIN!

GAZI OLAN ÇIKARSIN!

Dün akşam Sivas Ticaret Odası?nın düzenlediği toplantıda Başkanlar Kurulu?na yeni dönem projelerini açıklayan AK Parti Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın, Su Arıtma Tesisiyle ilgili dillendirilen iddialara da sert tepki gösterdi. Kendi dönemlerinde yapılan

GAZI OLAN ÇIKARSIN!

BELGELER ORDA ADLİYE ORDA

Dün akşam Sivas Ticaret Odası’nın düzenlediği toplantıda Başkanlar Kurulu’na yeni dönem projelerini açıklayan AK Parti Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın, Su Arıtma Tesisiyle ilgili dillendirilen iddialara da sert tepki gösterdi. Kendi dönemlerinde yapılan Su Arıtma Tesisi’nin diğer illerdeki Mekanik Arıtma tesisleriyle kıyaslandığını belirten Aydın, “Araba vardır Toros’tur. Araba vardır Mercedes’tir” dedi. Usulsüzlük iddialarına da tepki gösteren Aydın, “Benim yaptığım işlerde varsa bir usulsüzlük. Evrakları Belediye’de var. Adliye eskiden Belediye’nin yanındaydı. İstediğini götürürsün. Soruşturma yaptırırsın. Suçlu varsa suçu bulunur” dedi.

Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel olarak düzenlediği Başkanlar Toplantısına katıldı. Toplantının başlangıcında Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden bahseden Aydın, önceki dönemde yaptıkları hizmetlerle Sivas’ta önemli bir atılım sağladıklarını belirtti.

Sivas’ı aydınlığa ulaştıracak yeni projelerini de Başkanlar Kurulu’na açıklayan Belediye Başkan adayı Mimar Aydın, proje tanıtımlarının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili yöneltilen soruya da açık yüreklilikle cevap veren Ak Parti Belediye Başkan Adayı Aydın, ilimizde bazı kesimlerin bu konuyu farklı mecralara çekmeye ve olayı çarpıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Atık Su Arıtma Tesisi’nin kendinden önceki Belediye Başkanı Osman Seçilmiş’e ait bir proje olduğunu belirten Aydın, özellikle yaklaşan yerel seçimler öncesinde bu konunun istismar edilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Eski Belediye Başkanı Osman Seçilmiş’i o günkü bakış açısından dolayı kutlayarak teşekkür eden Aydın, kendi dönemlerinde projenin birçok aşamasının tamamlandığını ve onay aşamasında görevi kendilerinin devraldığını belirtti.

Bu tür yatırımların şehirler açısından büyük bir önem arz ettiğini kaydeden Mimar Sami Aydın, bazı kesimlerin bunu anlamadığını veya anlamak istemediğini ifade etti. Projenin net rakamının 16.165 Milyon Euro olduğunu belirten Aydın, bu rakamı birçok ortamda farklı şekillerde duyduğunu da belirtti.

Söz konusu ihaleye ilgili bütün evrakların Belediye’de de kendisinde de olduğunu belirten Aydın, her şeyin ortada olduğunu vurgulayarak, neden farklı anlatıldığını bilmiyorum dedi.

Aydın şöyle devam etti:

“Efendim neden TL kredisi alınmamış? Değerli arkadaşlar, 2002-2004 yılını bir düşünün. Türkiye’de kredi faizleri kaçtı? Yüzde 40’ın altında yoktu. Eğer o gün TL kredisi alsaydınız bugünkü rakam belki 2 belki 3 katına çıkardı. Türkiye’deki o zamanki bankaları bir düşünün. 30 yıl vadeli 10 yıl ödemesiz kredi verecekler! Bu mümkün değildi.”

Su Arıtma Tesisiyle ilgili usulsüzlük iddialarına da sert tepki gösteren Aydın, “Benim yaptığım işlerde varsa bir usulsüzlük. Evrakları Belediye’de var. Adliye eskiden Belediye’nin yanındaydı. İstediğini götürürsün. Soruşturma yaptırırsın. Suçlu varsa suçu bulunur” dedi.

Projenin ilk halinin Mekanik Arıtma şeklinde olduğunu belirten Aydın, kendilerinin bunun kabul etmeyerek Biyolojik Arıtma yaptırdıklarını belirtti. O günkü şartlarda Türkiye genelinde 40 Milyon’un altında mal edilen Biyolojik Arıtma Tesisi olmadığını belirten Aydın, girişimleri sonucunda Sivas’a Biyolojik Arıtma Tesisi’ni 16 Milyon Euro’ya yaptıklarını kaydetti.

Diğer illerde düşük maliyetle yapılan mekanik arıtma tesislerinin ilimizdeki biyolojik arıtma tesisine eş gösterildiğini belirten Aydın, “Araba vardır. Toros’tur. Araba vardır Mercedes’tir.  Bana araba diye Toros’u eş göstermenin bir anlamı yok dedi.

Neden İller Bankası değil diye sorgulandığını kaydeden Aydın, “O dönemde İller Bankası’nın yaptığı iki tane Arıtma Tesisi vardı ve ikisi de çalışmıyordu. Bunların birisi Van’dır birisi de komşu ilimizi Yozgat’tır. İller Bankası bugün hala o teknolojiye ulaşmış değil” dedi.