FOTÖRLER ARASINDA SIKIŞMIŞ KÜÇÜK BEYİNLER

FOTÖRLER ARASINDA SIKIŞMIŞ KÜÇÜK BEYİNLER

Türkiyede ikinci olmayan onlarca para ve emek harcanarak yapılan Kış sporları eğitim merkezinde bulunan simülatör cihazının yeme içme üzerine kurulu bir şehrin sevdalıları ve sonradan olma müdürlerin isteğiyle heba edilecek olması

Yıllarca Yıldız Dağının kış turizmine kazandırılması için çaba sarfederken geç kalınmasına rağmen milyonlarca liralık yatırım dönemin ve bu şehrin halen bakanı olan İsmet Yılmaz'ın güçlü iradesi aktardığı paralarla şehre kazandırıldı. Şehir olarak bu merkezin Kayseri Erciyes ve Erzurum Palandöken'in önüne geçmesi daha çok rağbet görecek seviyeye gelmesi için emek harcamak yerine yine hastalığımız içerisinde yer alan bedava yemeklerin merkezi haline gelmiş olan kurumlara ait tesislerin üç beş masa daha kazanması için elimizdeki imkanlardan biri olan Kayak Eğitim merkezi simülatör alanını taşıma adıyla imha yoluna götürmeye çalışıyoruz.

Türkiyede Askeri eğitim amacıyla askeriyede bir tanede Kayak federasyonunda bulunan bu projenin ilimizde kurulmuş olmasının farkında olamayan üç beş düşündüğünü sanan küçük beyinin 15 temmuz süresince nasıl bir tutum sergilediği tüm tanıyanlar tarafından bilinen bir idareci vasıflı şahsın üç beş masa daha kurarak protokolü her zaman olduğu gibi halktan ayrı padişahım çok yaşa diye ağırlanacak mekan yapma peşinde koşarak muhtemeldirki aferin almak için çaba sarfetedilmekte.

Peki bu kadar pervasızca yardakçılık peşinde koşanlar acaba bu konuda kendini yetiştirmiş ve konunun uzmanı olanlara fikir sorma zahmetinde bulunmuşlarmıdır. Yoksa beyinlerini sıkan şapkalarından çıkardıkları yeme içme aşkıyla dolu düşüncelermidir ki bir projeyi yok etme fikri.

Yıllarını bu spor ve mesleğe verdiği gibi ilimizde de bu projenin mimarlarından olan Kayak Antrenörü İlhan Erzurumlu'nun tespitleriyle bu simülatörlü eğitim merkezinin yerinde kalmasının önemi vurguladığı kesin ve kati tesbitlere kulak verelim…

"İlhan Erzurum kayak antrenörü
Ayrıntıda!

Kayak sporunu kendisine dert etmiş hayatını bu spora adamış.
6 kez Dünya üniversiteler kış oyunlarına UNİVERSİYAT'a, 7 kez Avrupa yıldızlar olimpik Festivali’ne EYOF' a, 6 kez büyükler ve gençler dünya şampiyonasına ve  bir çok uluslararası yarışmalarda yarışmış, toplamda 37 tane  milli sporcu,4 tane kayak milli takım antrenörü Sivas ta yetiştirmiş kulüp ve bölge takımı olarak, sayısını bilmediğim kadar çok madalya ve kupa kazanmış ,binlerce Sivaslı genç ve çocuğa sosyal projeler ile kayak öğretmiş, 26 yıl kayak milli takım antrenörü ve Türkiye kayak federasyonu teknik  kurul üyeliği, branş sorumluluğu yapmış bir antrenör spor adamı.

Yıldız dağı Kış sporları ve turizm merkezinin gerçekleşmesi sürecinde; fikir babası, bilir kişisi, kontrolörü, kabul komisyonu görevlerini yapmış. Bu merkez yapılmadan önce 2-3 yıl Sivas çevresinde ne kadar dağ varsa hepsi ile ilgili rapor hazırlamış.

Bu merkezin hayata geçmesi için yıllarca 20 yıl kanal, Kanal televizyon programlarına katılmış. gazetelerde, dergilerde mücadele vermiş, birçok Sivaslı derneklerin toplantılarında Yıldız Dağı’nı insanlara anlatmaya çalışmış her siyasi yeni dönemde bütün siyasilere bıkmadan usanmadan günlerce bu işi anlatmış, sayısız raporlar vermiş bu işin sekretaryasını her şeyine katlanıp maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçmayıp, yıldız dağı Kış sporları ve turizm merkezinin yapılması ile alakalı Sivas'a gelen tüm konuk, siyasiler, teknik adamlar, iş insanları, bürokratlar hepsiyle o dağa nezaret edip gitmiş bir insan.

Yıldız Dağı Kış sporları ve turizm merkezinin ilk fizibilite raporunu şu an AFAD başkanı olan Prof.dr. Orhan Tatar ve ekibi ile birlikte yapan.

20 yılı aşkın zamandır Sivas kayak ihtisas Spor kulübü başkanı.

Ülkemizde yapılan dünyanın en büyük organizasyonlarından dünya üniversiteler kış oyunları ÜNİVERSİYAD ’ta  venü menejer.

Yine ülkemizde yapılan dünyanın en büyük organizasyonlarından Avrupa gençlik oyunları EYOF da yarışma müdürlüğü yapmış.

Sayısını bilmediği kadar çok uluslararası organizasyonda görev almış, kendi alanında dünyanın birçok yerinde 30'un üzerinde ülkede 40 yıl görev yapmış bilgisini görgüsünü artırmış ve bunları Kendi şehrine kayak sporuna yansıtmaya çalışmış.

Daha fazla uzatmayayım en sonunda 116 yıllık "Sivas kayak tarihini" kaleme almış. 1916'dan günümüze Sivas kayak tarihini ile ilgili 20.000 üzerinde gazete, arşiv taramış.

Allah'ın bir kulu.…

Şimdi gelelim merkezin taşınması yönündeki düşüncelere

Ülkemizde 2 yerde kayak simülatörü vardı. Bunlardan birisi askeri eğitim amacıyla askeriyede bir tanesi de Türkiye Kayak federasyonunda üçüncüsü de Sivas'ta kuruldu.

Dünyada teknolojik gelişmelere bağlı olarak antrenman metot ve yöntemleri de değişmektedir ve son yıllarda kayak simülatörleri bu modeller içerisinde kendisine yoğun bir biçimde yer bulmaktadır. Ülkemiz için çok yeni bir projedir.

Bu kadar yeni bir projeyi hayata geçirmek bir vizyon meselesidir. Bir siyasetçi bir bürokrat için cesaret meselesidir. Bu vizyona ve cesarete sahip sayın bakanımız İsmet Yılmaz ve bir önceki Sivas valimiz Sayın Salih Ayhan bu misyonu üstlenerek sadece Sivas için değil ülkemiz için de bir model olacak çığır açacak modern bu projeyi hayata geçirmişlerdir.

Bugün ülkemizde kayak yapılan tüm iller ve kayak yapan insanlar bu projeye gıpta ile bakmaktadır ve birçok il bu projenin kendi illerinde de gerçekleşmesi için uğraşmaktadır.

Sadece geçtiğimiz yıl bu merkezden, genel medyada 8 farklı kanalda haber programlarına canlı bağlantı yapıldı siz bunu Sivas'ta hangi alanda yapabilirsiniz?

Bu projeye konusunda uzman birçok insan katkı sağlamıştır.

Bu eğitim merkezi bir vizyondur, Sivas’ın marka değeridir, ama vizyonu olmayan çapsız insanlar basit düşünürler. İnsanları da saf zannederler. "oraya taşırsak sporcular daha rahat kullanırlar “derler.

Şimdi size sorarım? Sadece bundan 4 yıl önce, bu kadar vizyon sahibi, donanımlı insan bir araya gelip bu proje ile ilgili yanlış mı düşündüler? Yanlış mı yaptılar?

Sivas sizin babanızın oyuncağı mı 4 yıl önce yaptığımız milyon dolar değerindeki eğitim tesisi yok etmek.

Bu işin doğrusunu siz mi biliyorsunuz? Vizyon sahibi cesaret sahibi konusunda uzman engin bilgileri olan insanlar mı yanlış biliyor?

Kamuoyunu  siz mi yanlış yönlendiriyorsunuz? Biz mi?

Sadece sporcuların bu cihazdan faydalandığını halkın ilgi göstermediğinden bahsetmişsiniz. Sporculara tahsis edilmesinin onlara daha fazla olanak sağlayacağından bahsetmişsiniz.

Bu simülatör sadece sporcuların antrenman yapması için yapılmadı.

Öyle olsaydı Türkiye'nin ilklerinden olan bu projeyi hayata geçiren vizyon sahibi cesur, ileri görüşlü, konusunda uzman Sivas sevdalısı insanlar; bundan 4 yıl önce Bu simülatörü sizin bahsettiğiniz yere koyarlardı.

Acaba buraya neden koydular hiç düşündünüz mü?

Evet bu simülatör sporcuların ve halkın faydalanması Kayak sporunun şehrimize ve çevre illerde yaygınlaştırılması amacıyla merkezi bir yere konuldu. Amaç sadece sizin düşündüğünüz gibi olsa oraya yapılırdı değil mi?

Kamunun parası ile kamu yararına yapıldı.

Halk ilgi göstermedi değil  4 yıldır o tesisin işletmecisi Buruciye a.ş orada halka dönük bir tane dahi proje yapmadı, bir tane eğitim programı hazırlamadı, bir tane organizasyon yapmadı halktan gelen çok oldu ama hepsi geri çevrildi.

İlk günden itibaren Buruciye aş ’nin tek derdi vardı. Devleti, halkı, şehri kandırıp kamu yararına yapılmış bir eğitim merkezini, tamamen ele geçirip,
Önce restoran yapıp, simülatörü ortadan kaldırarak eğitim merkezi olması statüsün ortadan kaldırıp, başka türlü de rantların kapısını açmaktı.
Düşününse ne oranın eğitim merkezi olması statüsü ortadan kalkarsa, orası il Özel idaresine ait şehrin muhtelif yerlerinde bulunan taşınmazlardan farkı kalmayacak istediğinizi yapabilirsiniz.

Yoksa inandınız mı? Meva restorana fazladan on masa  koyunca çok güzel olacak.

Orası şu anda , her türlü uygulamanın yapılabileceği , Sivas'ın en kıymetli arazi veya yapılarından birisi.

Anlayacağınız orada çok rant var.

Bu eğitim merkezi için en doğru karar sizin söylediğiniz değil o eğitim merkezinin yerinde çivisi dahi sökülmeden Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne devredilmesidir.
Oradan taşınması gereken bir birim var ise, o da Meva restorandır. Oraya zorla giren orayı gasp eden.
Oradan rant sağlanmaya çalışılıyor. 
Toplum tarafından kamuoyu tarafından düşünülmüyor, böyle bir düşünce yok, Sivas’ta oranın taşınmasını isteyen tek bir kişi var oda Buruciye aş. genel müdürü Mustafa Altun eğitim merkezini herkese servis ediyor, destekçileri de orada yiyip içip nemalanan ve rant peşinde olan üç beş kişi.
Asıl siz toplumu yanlış yönlendiriyorsunuz.

Sivas'ı Sivas’taki sosyal hayatı Sivas’taki spor hayatını Sivas kültürünü basitleştirip köye dönüştürmeye çalışan bu konuda emeği geçen kim varsa kısmet olursa kitabımın ikinci baskısında isim, isim ekleyeceğim tarih sizi asla affetmeyecek.

Bu sorulara cevap vermek noktasını gelmeyi bile doğru bulmuyorum.

Konunun özü; kamunun parasıyla, devleti kanunu ile arazisi kamulaştırılan, devletin teşviki ile kamu yararına hayata geçirilmiş;

Bir eğitim merkezinin restorana çevrilmesi, simülatör taşınarak eğitim merkezinin statüsü ortadan kaldırılması yok edilmesi. Ve rant a açılması.

Yıldız Dağı Kış sporları ve turizm merkezi şu an itibarıyla Türkiye'nin en modern tesisatına sahip tüm yapılarıyla Türkiye'nin en modern kayak merkezlerinden bir tanesi o merkezde tek bir eksik var.

Sporcuların başını sokacakları kendilerine ait dinlenecekleri kıyafetlerini değişecekleri duş alacakları, yerine göre kamp yapacakları bir yer yoktur. İlk 3 yıl ,günübirlik altında bulunan abdesthaneyi kayak odası ve soyunma odası olarak kullandılar ,son iki yıldır da Bir binanın bodrum katında kazan dairesi ile yanyana olan alanda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

2. haberinde şu olabilir. Buruciye aş, Yıldız dağını işletemiyor, Yıldız Dağı kan kaybediyor her geçen gün yok oluyor, yakında ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşacağım.
Hemen aklınıza şu gelebilir bunları neden 8 yıldır konuşmadınız? diye cevabını peşin vereyim ben Sivas'ı çok seviyorum Bu şehirde yaşıyorum yaşamaya da devam edeceğim sadece destek oldum, biraz zamana bırakmanın doğru olduğunu düşündüm, yönlendirmeye çalıştım ama beceremediler, sadece yetkililere sıkıntılar ile ilgili yazılı ve sözlü şikayette bulundum. Kamu oyu ile paylaşıp 1.5 trilyonluk merkezi sabote edemezdim. Fakat bugün artık yeter diyorum.

Bu merkezin yapılmasında en az üçte bir katkıyı Spor bakanlığı verdi.

Belki hatırlarsınız projenin başlaması için ilk parayı Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Sivas ziyaretinde Müjde olarak vermişti. 

Hadi bu konularda haber yapın da bu problemler çözümlensin.

Sizin kaleme aldığınız yazı ile destek olduğunuz konu, aslında bir eğitim merkezini restorana dönüştürmek isteyen arka planda buranın statüsünü ortadan kaldırıp rant kapılarını açmak isteyenlerin yegane düşünceleridir.

Tabi ki servis ederken daha iyi olacağını iddia edecekler emellerine ulaşmak için.

Size, Meva restoranda yemekten sonra ne içirdiler bilmiyorum.

Ya da oranın müdavimleri gibi siz de esir’mi düştünüz?"



zehra ata
22.05.2023 10:24:00
buruciye a.ş de müdür olarak bulunan kişinin bu işlerde tecrübesi varmıdır?Şirketin ana sayfasında vizyon ve misyondan bahsedilmekte sadece yazılımcılar sayfa oluştururken klasik herkesde var bu sayfadada olsun diye düşünülmüş herhalde ama ne yaıyor bakmayı unutuşlardır ben buraya ekleyeyim.VİZYONUMUZ Yerelde gösterdiğimiz başarılara yenilerini ekleyerek sadece bölgesel değil ulusal bir yapı kazanarak ülkemizin öncü kuruluşları arasında yer almak. MİSYONUMUZ Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda güven duyulan bir yapı olarak yoluna devam ederken, sürekli kendini yenileyen, yaptığı işi en iyi şekilde, uluslararası standartlara ve ülkemiz ’de belirtilen mevzuatlara uygun, eksiksiz hayata geçirmekle, örnek ve öncü olmak.BÖYLEMİ ACABA .