FİLSİTİNE HÜKÜMETTEN İCRAAT BEKLİYORUZ MİTİNG DEĞİL

FİLSİTİNE HÜKÜMETTEN İCRAAT BEKLİYORUZ MİTİNG DEĞİL

İktidar partisi miting yapacakmış, cumartesi günü İstanbul hava limanının da, tabi cumartesi gününe kadar Filistin de Gazze’de hayatta çocuk kalırsa hayatta kadın erkek kalırsa yaparsınız sanıyorum o güne kadar Filistin de kimse kalmaz bizde bu sorumluktan kurtuluruz mu diyorsunuz acaba sorumlu olmayız mı diyorsunuz ancak unuttuğunuz bir şey var mahşer günü Rabbimin huzurunda ne diyeceksiniz merak ediyorum.
Peki miting meydanda şunu mu diyeceksiniz 1-Filistin yok olsa da küreciği kapatamayız mı diyeceksiniz incirliği kapatamayız mı diyeceksiniz 2- Manavgat’tan İsrail'e boruyla verilen suyun vanasını kesemem mi diyeceksiniz. 3-yoksa şunu mu dersiniz kusura bakmayın Filistinli kardeşlerim siz ölün biz size dua ederiz mi diyeceksiniz çok merak ediyorum ..4-sadece ben merak etmiyorum bütün insanlık merak ediyor Türkiye'nin tavrını..
Batı dahil birçok ülkelerin insanları o ülkelerin vatandaşları hatta İsrail’de bile Yahudi halkı sokaklara dökülürken idarecilerin kafalarını dahi kaldıramıyor olmaları gerçekten çok açık bir durumudur.ve bu İsraillin yanda olduklarını hissettiriyor hata bir çok batı ülkesi açıkça söylüyor ..
Müslüman ülkeler ne yapıyor cılız bir sesle konuşuyor ancak vatandaşları yani o ülkenin halkı Filistin diye feryat ediyor ancak liderler kafalarını kuma sokmuş bekliyorlar 
Savaşı durma imkânı olan ülkeler var yaptırım uygulamaktan çekiniyorlar o bebeklerin ölmesi pahasına neyi bekliyorlar benim aklıma şu geliyor flitin bitsin yok olsun diye bekliyorlar sanır.
Başta Türkiye'nin harekete geçmesi gerekirken ihtilal çağırısı yapılıyor ve deniyor ki kınıyoruz peki kınamak ne işe yarıyor yetiyor mu bütün ülkeler kınıyor ve halkaları sokaklarda Filistin lehine sloganları atıyorlar yetiyor mu hayır. Peki, ne yapıla bilir ticari anlaşmalar kesilir ABD üstleri kapatılır Manavgat’tan İsrail'e verilen suyun vanası kapatılır bu kadar basit nasıl İsrail tarafı Filistin’in suyunu kesiyorsa ilacını dahi Gazze’ye sokmuyorsa bizim Türküye Cumhuriyeti devleti olarak % .99 u Müslüman olduğuna göre bunların yapılması gerekmez mi hani vaizlerimiz imamlarımız diyordu ya müminler kardeştir haksızlık karşısında susan şeytandır diyorlar ya gerçi bu aralar ağızları bağlı sadece öksürüyorlar sesleri çıkmıyor.
Anadolu gençlik derneğinden Allah razı olsun bütün Türkiye satında zalim İsrail’in zulmünü telin için mitingiler düzenliyor ancak bir dernek kadar olmayanlar gördükçe yazık yazık demekten başka bir şey diyemiyorum Onlara selam olsun. ……Elinden geleni yapamayanlarda yazıklar olsun diyorum. Saygılarımla…

 

ÖLEN ÖLÜR KALAN KALIR DİYENLER

Ölen ölür kalan kalır diyenler
Bizim başımıza gelmez demeyin
Dinden olur cihadı yok sayanlar
Bu belalar bizi bulmaz demeyin

Öldüren gülüyor hazmeden belli
Bebekler ölüyor zulmeden belli
Ana yüreğini köz eden belli
Yardan halimiz bilmez demeyin

Sonu belli önü beli hayatın
Hükmü beli ahkâmı var ayetin
Amel defterinde olur kayıtın
Hatamız mahşere kalmaz demeyin

Namazla bitmiyor cihatta lazam
Başa geçirdiğimiz vakitte lazım
Dil boşa dönmesin tevhitte lazım
Zikriyle yüzümüz gülmez demeyin

Filistin’de bizim Kâbe de bizim
Ram Allah da bizim Gazze de bizim
El Halil de bizim Aksa da bizim 
Sakın zafer günü demeyin

Hakka teslim olmak tek bir çaresi
Geçicidir kula elbet burası
Kaşla göz arası hayat süresi
İnsanoğlu fani ölmez demeyin

Kul Refik’im söyle son sözün olsun
Gazzeyi görenler kendine gelsin
Yaradan görüyor bilmeyen bilsin
Zulüm kara cezası olmaz demeyin

Refik KUTLU 24.10.2023
(Kül. Bak. Halk şairi)Sivas.