FİLM GİBİ ÜNİVERSİTE

FİLM GİBİ ÜNİVERSİTE

Sinema salonunda izlenilecek ilk filmi herkes gibi merak etmekle birlikte, sizlere film senaryosu hakkında birkaç spoiler vermeden de geçmemek gerek...

3-2-1 Motor…
Film Başlıyor…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik Merkezi içerisinde bulunan Sinema Salonu, 584.000,00 TL bedel ile bir bakım onarım ihalesine girmiş bulunuyor. 2018 yılında ihalesi yapılan ve tamamlanan Gençlik Merkezi İnşaatı içerisinde bulunan sinema salonu, henüz daha kullanılmadan yeni bir ihale ile onarım görüyor. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik Merkezi içerisinde bulunan Sinema Salonu, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından;   2018 yılı Sayıştay raporlarında da belirtildiği üzere 2886 sayılı kanunun   51-g maddesine göre usulsüz olarak ihale edilmedi ise kiralamaya talepli olacak isteklilerini bekliyor. Şayet Gençlik Merkezi içerisinde bulunan diğer taşınmaz kiralamaları gibi, bu sinema salonu da usulüne uygun ilana ve duyuruya çıkılmadan ihale edilmiş veya edilecek olabilir. Sinema salonunu kiralamak isteyecek isteklileri, 2018 yılı Sayıştay raporlarını ve Kamuya Ait Taşınmazların Kiralanması Hakkında kanun ve yönetmelikleri okumaları konusunda uyaralım. Aksi takdirde bu istekliler, Gençlik Merkezi içerisinde bulunan diğer kiralamalar gibi hükümsüz bir sözleşmeye imza atmış olabilirler.
Sinema salonunda izlenilecek ilk filmi herkes gibi merak etmekle birlikte, sizlere film senaryosu hakkında birkaç spoiler vermeden de geçemiyoruz.

Film bir üniversitede geçiyor. 

Bir avukat ve onun birkaç kafadar arkadaşının hayatını sahne alıyor. Üniversitenin kamu bütçesi ile yapılan taşınmazlarının kiralamalarını yöneten kafadarlar, kiralayanlardan çok cüzi bir taban rayiç bedel alarak kiralamaları kılıfına uyduruyor. Haricen öğrencilere verilmek adı altında bir vakıf hesabına burs ve yüksek bir miktar hava parası alıyor. Sözleşmelerde burs ve hava paraları yer almıyor. Dolayısıyla bu paralar da kurumun kurumsal banka hesaplarına girmiyor. Öğrencilere ödeme vaadi verilen bursların takibini ise kimse yapmıyor. Vakıf ve çeşitli hesaplar üzerinden temin edilen bu paralar bir Dilan Polat vakasını andırır şekilde ortadan kayboluyor.

Heyecanınızı kırmamak adına daha fazla spoiler vermiyoruz.

Filmin değerlendirmesini beyaz perdeye çıkmasına müteakip, 2023 yılı SAYIŞTAY denetçileri yapacaktır. Elbette, eleştirilere söz konusu olacak filmin değerlendirmesini herkes gibi bizler de merak etmekteyiz.
Gişe rekorları kırmaya aday bu filmin; Yapımcı, Yönetmen ve Senaristinin kim olduğunu ise TÜRK SAVCILARI bir gün mutlaka bulacaktır.



Anahtar Kelimeler: ÜNİVERSİTE