FESTİVALLERİ KAÇIRMAYANLAR BAYRAMDA HASTALAR!

FESTİVALLERİ KAÇIRMAYANLAR BAYRAMDA HASTALAR!

CHP Sivas İl Başkanlığı 29 Ekim kapsamında dün Atatürk Anıtı?na çelenk sundu. Tören sonrasında açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Ak Parti?ye yüklendi. Yaz mevsiminde kavun karpuz festivallerine katılan Ak Parti Milletvekillerinin

CHP Sivas İl Başkanlığı 29 Ekim kapsamında dün Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören sonrasında açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Ak Parti’ye yüklendi. Yaz mevsiminde kavun karpuz festivallerine katılan Ak Parti Milletvekillerinin Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmamasını eleştiren Özdemir, “2 gündür yapılan törenlerde hiçbir Ak Parti mensubu yok. 29 Ekim Bayramlarında ya karınları ağrıyor, ya başları ağrıyor” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dün Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu tören sonrasında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın eşit ve birlikte yaşamaktır. Bugün Cumhuriyet değerlerine saldırmak en kolay yoldur. Bulundukları mevkiyi Cumhuriyet`e borçlu olanlar, Cumhuriyet`e, Atatürk`e ve silah arkadaşlarına saldırarak başarıya ulaşacaklarını sanıyorlar. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yola girenlere en iyi cevabı halkımız verecektir” dedi.

Sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Sivas Milletvekillerini sert bir dille eleştirdi.

Ak Parti hükümetinin Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) karşı saldırılarda bulunduğunu belirten Özdemir, Sivas Milletvekillerinin yazın yapılan kavun karpuz festivallerine tam katılım sağladığını ancak ne hikmetse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ya karınlarının ya da başlarının ağrıdığını belirtti.

Ak Parti iktidarının engelleme çalışmalarına rağmen çelenk sunma törenini gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, önceki gün yapılan törende de hiçbir üst düzey yetkilinin bulunmamasını eleştirdi. Valilik, Belediye ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’nün üst düzey yetkililerinin çeşitli mazeretlerle törene katılamadığını belirten Özdemir, yerlerine vekâleten bakan kişilerin törene katıldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan’ı da eleştiren CHP Sivas Milletvekili Özdemir, “Sayın Başbakan sık sık, `Bu memlekette Cumhuriyet Halk Partisi`nin diktiği bir ağaç yok` cümlesini dile getiriyor. Sayın başbakan unutmamalı ki, kendisi ve iktidarda bulunanlar 90 yıl önce bugün burada CHP`nin diktiği ulu çınar haline gelmiş bu çınarın gölgesindeler. Ulusal bayramlarımızı kutlamayı yasaklayan, Atatürk anıtları önünde bizleri alternatif çelenk koyma törenleri düzenlemeye zorlayanlara bugün bakıyoruz” dedi.

Önceki gün akşam düzenlenen Fener Alayı programında genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle çok büyük bir katılımın olduğunu vurgulayan Özdemir, “Dün ve bugün 2 gündür Sivas`ta Cumhuriyet Bayramı`nı kutluyoruz. İktidarın bakanı yok, iktidarın milletvekili yok. Yazları kavun karpuz festivalini ihmal etmeyen sayın bakan ve Ak Parti`li milletvekilleri ne zaman 29 Ekim törenleri olsa ya karınları ağrıyor, ya başları ağrıyor” dedi.