ET KARNEYE BAĞLANDI

ET KARNEYE BAĞLANDI

Ekonomideki darboğaz her geçen gün vatandaşı nefes alamaz hale getirmeye devam ediyor. Temel ihtiyaç maddelerindeki özellikle Et ve Süt ürünlerindeki artışla birlikte vatandaşın beslenme sorunlarınıda iyice günyüzüne çıkarıyor.

2018 yılından sonra yavaş yavaş etkisini gösteren özellikle 2021 ve 2022 yıllarında zirveye oturan ekonomik yoksulluk iktidarın tüm aldığı önlemlere rağmen en büyük sorun olarak görünüyor.

Özellikle barınma, beslenme ve ısınma gibi en temel haklar konusunda vatandaş zorlanırken özellikle beslenmede temel ihtiyaç maddelerindeki büyük artışlar yüzünden zor günler yaşamakta. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Muz lüks olmaktan çıktı” desede, bir çocuğun “Annem karne hediyesi olarak et aldı” demesi can acıtırken büyük tepki çekti.

Ülkede ekonomik krizin derinleştiği, temel gıdaların dahi alınamayacak fiyatlara çıktığı itirazları yükselmeye devam ediyor.

Bu gıdaların başında et ve süt geliyor. Çoğu vatandaş, fiyatının fahiş artışından dolayı artık evine et alamadığından şikayet ederken, buna dair çarpıcı bir görüntü ortaya çıktı.

Habertürk TV ekranlarında Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasaya taze karkas et satışı planlamasına dair haberinde bir çocuğun sözleri dikkat çekti. Haberde karne alan bir çocuk “Annem karne hediyesi et aldı” dedi. Muhabir bunun üzerine çocuğu tebrik ederken kasapsa, “Karne hediyesi, kasap abisinden üç kalem pirzola” diyerek eti çocuğa uzattı.



Anahtar Kelimeler: KARNEYE BAĞLANDI