ESNAF TEMİZLİKTE

ESNAF TEMİZLİKTE

ESNAF TEMİZLİKTE

kar temizliği

Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kış mevsiminin daha ilk günlerinde Belediye sınıfta kaldı. Daha ilk günden kar temizleme çalışmalarının yetersiz kaldığı ilimizde esnaf iş başa düştü diyerek, dükkânlarının önünde kar temizleme çalışması yaptı.  Kürek, çek-pas gibi aletlerle dükkânlarının önünü temizlemeye çalışan esnaf Belediye?nin yapması gereken işi kendileri yaptığı için isyan etti. İstasyon Caddesi, Kent Meydanı ve Atatürk Caddesi gibi kentin işlek caddelerindeki kar temizleme çalışmaları adeta vatandaşı çıldırttı. 

Sivas?ta bir süredir devam eden soğuk hava yerini lapa lapa kar yağışına bıraktı. Beyaz gelinliğini giyen ilimizde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kardan en çok nasibini alanlar ise esnaflar oldu. Belediye?nin gerçekleştirdiği kar temizleme çalışmaları bu sene de yetersiz kaldı. Kış mevsiminin daha ilk günlerinde sınıfta kalan Belediye kent merkezinde bile karla mücadele edemedi. İstasyon caddesi, Kent Meydanı ve Atatürk Caddesi gibi kentin işlek caddelerindeki kar temizleme çalışmaları adeta vatandaşı çıldırttı.

Yol üzerindeki karların kaldırım kenarlarına kadar itilmesi, yayalara zor anlar yaşattı. Yarım metrelik kar kütleleri karşıdan karşıya geçen vatandaşların kaldırıma çıkması esnasında zor anlar yaşanmasına neden oldu. Küçük çocukların ayakları kar birikintilerine takılırken düşmeleri de kaçınılmaz oldu. Kaldırım kenarlarında biriken karların şehir dışına taşınması gerekirken bir barikat görevi üstlenmesi vatandaşı çileden çıkardı.

Geçen kış mevsiminde Atatürk Caddesi?nde yaşanan manzara ise bu yıl da değişmedi. Kar temizleme çalışmaları yetersiz kalınca esnaf işe başa düştü diyerek dükkânları önündeki kar ve buz kütlelerini temizlemeye çalıştı. Kürek, çek-pas gibi aletlerle dükkânlarının önünü temizlemeye çalışan esnaf belediyenin yapması gereken işi kendileri yaptığı için isyan etti. Yoğun kar yağışının ilk gününde eline kazma kürek kar temizleyen esnaf, dükkânımızda kendi işimize mi bakalım belediyenin işini mi yapalım diye şikâyetlerini dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: 0