ESNAF FORMA BAYRAMI YAŞIYOR

ESNAF FORMA BAYRAMI YAŞIYOR

ESNAF FORMA BAYRAMI YAŞIYOR

Sivas?ta okulların tekrar formaya geçmesi ölü olan Sivas esnaf piyasasını canlandırmaya başladı. Aile görüşü alarak formaya dönen okullar, geçen yıl yaşanan karmaşaya son vererek, tertip ve düzen içinde okul formasına geçtiler.

Geçen sene tek tip kıyafet keşmekeşi, bu sene başı itibariyle velilerin görüşüne sunuldu. Velilerin yüzde ellinin üstünde yüksek bir oranda forma istemesi, eğitimcileri kıyafet kaosundan kurtardı.

Yaz dönemi itibariyle formaya geçilip geçilmeyeceğini bilemeyen Sivas esnafı, sınırlı sayıda forma siparişi verirken, formaya geçişin kesinleşmesi sonrasında, stokları tükenmeye başladı.

Çarşıya akın eden öğrenci ve veliler, okullara ait formaları kapış kapış ederken, Kurban Bayramı öncesi yaşanan bu satışların, Sivas esnafının yüzünü güldürdüğü vurgulanıyor.

Uzun zamandır ekonomik sıkıntı içinde olan şehir esnafının en azından okul forması satışlarından güzel kazançlar elde etmesinin, çarşı Pazar ve sair sektörlere de faydalı olacağı dile getiriliyor.

Sivas?taki bütün okulların hemen hemen tamamına yankının formaya geçmesi ise eğitimcilerce olumlu bulunuyor.

Okula gelen öğrencilerin ne olduğu ve kim olduklarını yansıtan formanın çok önemli bir gösterge olduğunu ifade eden eğitimciler, sosyal ayrışmaları tetikleyecek olan serbest kıyafetten formanın daha iyi olduğunu belirtiyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0