ESKİ SANAYİYE YENİ DÖNÜŞÜM

ESKİ SANAYİYE YENİ DÖNÜŞÜM

Belediye eski sanayideki kentsel dönüşüm kararının iptal edilmesinin ardından yeni bir kentsel dönüşüm kararı almaya hazırlanıyor. Sivas İdare Mahkemesi?nin verdiği kararla sarsılan Belediye önümüzdeki hafta Perşembe günü yapılacak olan Belediye Meclisi t

Belediye eski sanayideki kentsel dönüşüm kararının iptal edilmesinin ardından yeni bir kentsel dönüşüm kararı almaya hazırlanıyor. Sivas İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla sarsılan Belediye önümüzdeki hafta Perşembe günü yapılacak olan Belediye Meclisi toplantısında eski sanayi bölgesinde uygulanmak üzere yeni bir kentsel dönüşümü masaya yatıracak.

Sivas İdare Mahkemesi’nin eski sanayi bölgesinde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm kararını kaldırmasının ardından Sivas Belediyesi yeni bir kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıldan beri uzlaşma sağlayamadığı ve az sayıda dükkânın yıkılmasının haricinde hiçbir şey yapamadığı eski sanayi bölgesinde seçim öncesi ortaya bir şeyler koyma gayretinde…

Yeni bir kentsel dönüşüm projesiyle eski sanayi bölgesinde bulunan dükkânların yıkımına devam etmek isteyen Belediye önümüzdeki hafta Perşembe günü yapılacak olan Belediye Meclis toplantısında konuyu gündeme getirmeyi planlıyor.

Birçok kesim tarafından Belediye’nin eski sanayi bölgesinde yanlış politika izlediği belirtilirken, bu nedenle hiçbir adım atamadığı ifade ediliyor. Esnafla uzlaşmak yerine adeta psikolojik savaş açan Belediye’nin seçimlere az bir zaman kala eski sanayi bölgesinde bu saatten sonra ne yapabileceği ise merak ediliyor.

Eylül ayında eski sanayi esnafının talebiyle görülen davada Sivas İdare Mahkemesi eski sanayi bölgesinde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm kararını iptal etmişti. Bu zamana kadar esnafa ruhsat vermemek için kentsel dönüşümü sebep olarak gösteriyordu.

İdare Mahkemesi’nin kararının ardından ruhsat işlemleri için Belediye’nin yolunu tutan esnaf ise yine umduğunu bulamadı. İlgili kanunlar gereği iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı için başvuru yapan her esnafa 1 gün içerisinde gerekli kontrolleri yaparak ruhsat vermek zorunda olan Belediye, müracaat eden eski sanayi esnafına geçici ruhsat vermek istedi.

Bu durum karşısında Belediye’ye tepki gösteren esnaflar. Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde kendilerine neden ruhsat verilmediği ile alakalı birer dilekçe verdi. Geçtiğimiz hafta verilen dilekçelere Sivas Belediyesi’nin 15 gün içerisinde cevap vermesi gerekirken, bu cevabın akabinde ise esnafın yine Sivas Belediyesi aleyhinde dava açması bekleniyor.

Belediye yetkililerinin ise bu süreçte zaman kazanmak için böyle bir politika izlediklerini önümüzdeki hafta yapılacak Belediye Meclis Toplantısında yeni kentsel dönüşüm kararı aldıktan sonra yeni kentsel dönüşümü gerekçe göstererek ruhsat vermekten kurtulmayı planladığı tahmin ediliyor.



demir
1.11.2013 10:13:34
ya bu başkan çok inat, önümüz kış, ve hemen ardından bir seçim var. Bıraksana kardeşim bu işi seçimden sonraya. Neden bu kadar isteklisin anlayamadım. Duyanda seçimi kazanamayacağını bildiği için, eski sanayiden bir rant sağlayıp, adamlarıyla Ankara`ya taşınacak sanır.

İlahi komedi
1.11.2013 10:13:13
Birisi Sayın başkana 5 ayının kaldığını hatırlatsın lütfen.

istanbul platformu
1.11.2013 17:11:30
Muhtar mı ne seçilecekmiş ? olur olur iyi mıhtar olur.

murat
1.11.2013 17:09:21
demir aklınca yorum mu yaptığını sanıyorsun.yok rant sağlayacakmış yok ankaraya kaçacakmış.kaçsa bile Ankara da mahkeme yok mu ?öyle birşey yapsalar eğer sivastan kaçınca herşey bitmiş mi oluyor ?

ser
1.11.2013 09:59:47
bir vizyonu yok mu belediyenin bu olmadı başka birsey yapalım nedir arkadaş deney mi yapıyoruz o olmadı bunu yapalım diye birşey olamaz.. yapacaksan ya tam yap ya da hiç bulaşma. imar kafaya göre yapılacak birşey değildir.

yellow
1.11.2013 09:59:26
Sayın başkanı seçimi kaybetme korkusu sardı, ne yapsamda halkın kararını etkilesem, 4 yıl halkı animasyonlarla , bilboardlardaki reklamları ile oyaladı ama sayılı gün çabuk geçer, baskan böyle hemen geçeceğini tahmin edemedi heralde...

mert
2.11.2013 09:57:14
dogan birak donuşumu falan sen gıt ankaraya gine kulubende para topla derneklere allahını seversen elını bırseye vurma oylece kalsın tek para verek gıt

istihare
2.11.2013 09:56:28
ESKİ SANAYİNİN RARTI ÇOK BÜYÜK AŞAĞI YUKARI SİVAS BELEDİYESİNİN BÜTÇESİNİN İKİ KATI KADAR. SAYIN BAŞKANIN RÜYALARINA GİRİYOR BU KADAR BÜYÜK RANT`TAN NASIL VAZGEÇSİN. O VAZGEÇSE BİLE BAŞKANIN TEŞVİKİYLE BURADAN TOPRAK, DÜKKAN ALAN TEFECİ VE RANTİYECİLER VAZGEÇMİYOR; HANİ BİZE AVM DEN YER VERECEKTİN, 1 TL. MİZ 3O TL. OLACAKTI DİYENLER GİDİP GELİP TÜCCAR BAŞKANI SIKIŞTIRIYORLAR E KOLAY DEĞİL BU İŞ PARA İŞİ PARA İŞİ OLUNCA MİLLETİN GÖZÜ IŞIYOR BABASINI TANIMIYOR. ÖYLE BÖYLE UĞRAŞACAĞINA YARGININ VERDİĞİ KAMULAŞTIRMA BEDELİNİ ÖDE KURTAR BU İŞTE BİTSİN. FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

demir
2.11.2013 09:56:03
murat şayet yorumumu dikkatli ve tamamını okusaydın öyle demek istemediğimi anlardın. Önümüz kış ve hemen ardından seçimlerin olduğunu, bu işi seçimden sonraya bırakması gerektiğini, mantıklı olanın bu olduğunu söylemişim. 2. cümlede suçlama yok sadece bukadar ısrarının akıllara şaibeli işler getireceğini yazmışım. Sen şaibe çeviriyorsun dememişim. lütfen dikkat