EŞİT ŞARTLARDA YARIŞACAĞIZ

EŞİT ŞARTLARDA YARIŞACAĞIZ

AK Parti?de Başkan Kuru belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında aday adaylığı resmi açıklamasını yapan İl Başkanı Burhanettin Kuru bugün itibariyle İl Başkanlığı görevinden de istifa edeceğini belirterek

AK Parti’de Başkan Kuru belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında aday adaylığı resmi açıklamasını yapan İl Başkanı Burhanettin Kuru bugün itibariyle İl Başkanlığı görevinden de istifa edeceğini belirterek, diğer adaylarla eşit şartlarda yola devam edeceğini belirtti.

Kuru’nun istifa edeceğini açıklamasının ardından toplantı salonundaki konukların da büyük şaşkınlık yaşadığı gözlemlendi. Kuru, “AK Parti il başkanı olarak Pazartesi nihayete erdireceğim görevimle ilgili bundan sonraki süreçte belediye başkan adayı belli olana kadar süreci devam ettireceğim” dedi.

Konuşması alkışlarla sürekli kesilen İl Başkanı Kuru “Heyecanımız yüksek. Siz de destek olursanız şehrimize hizmet edecek olabilmenin heyecanını yaşıyoruz. İnşallah hep beraber, sanayisi, ticareti, imardan, ulaşıma, alt yapıdan, çevreye, kültürden, turizme, spordan, sanata her şeyin insan için olduğu katılımcı ve kucaklayıcı bir belediyecilik anlayışı ile yeni bir Sivas`ı inşa etmek için, yeni bir Sivas için hizmetinize talibim” dedi.

Önümüzdeki Yıl Mart ayında Belediye seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Kuru, Ak Parti ailesi olarak inşallah bugüne kadar olduğu gibi en üstün başarıyla çıkmak için gayret edeceğiz. Seçimlerin ülkemize, milletimize, şehrimize, siz değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunlar önemli dönüm noktalarıdır. Ülkeler, şehirler seçimlerle yenilenir. Bir şehrin, bir ülkenin yeniden inşası seçimlerle mümkün olmaktadır. Demokrasinin en doğal unsuru olan seçimler inşallah ilimiz için de hayırlı olacaktır. Ben böyle temenni ediyorum, böyle dua ediyorum. Ak Parti olarak 30 Mart 2014`te yapılacak seçimleri en iyi neticeyle tamamlayacağımızı ve bundan sonra ki süreçte Ak Parti ailesi olarak belediyede hizmete devam edeceğimizi inanıyor, düşünüyor ve rabbimden böyle temenni ediyorum” dedi.

Ak Parti Teşkilatında bu zamana kadar en uzun İl Başkanlığı görevini kendisinin yaptığını belirten Ak Parti İl Başkanı Kuru, 5 yıldır bu görevi en uzun yapan il başkanıyım AK parti`de. Allah`a hamd ediyorum geride kalan süreçte yaşım 40 `En güzel yılların hangisi?` denerse 5 yıldır bu partinin il başkanı, Recep Tayyip Erdoğan`ın Sivas`taki temsilcisi olarak şehrime, hemşerilerime, ülkeme yapılan hizmetlerin ucundan bir nebzede olsa tutmuş olmak benim için en büyük mutluluk, en büyük kıvanç kaynağı, en büyük onurdur. Bir gün çocuklarımıza anlatacak bir şey olacaksa bunların içerisinde en önemlisi bu 5 yıl olacaktır” dedi.

Teşkilat mensuplarının adaylık süreçlerini hem teşkilat mensubu olarak hem de aday adayı olarak yürütmelerine genel merkezin müsaade ettiğini Danışma Toplantısı’nda dile getirdiğini belirten Kuru sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ancak aradan geçen bir haftalık süreç içersinde değerlendirdiğim zaman bir taraftan il başkanıyım ve seçim çalışmalarını yürütmek zorundayım, partimizi seçime hazırlamak zorundayım. Aday adaylarımız başvurularını bizzat bana yapmak zorundalar. Bundan sonraki süreçte bir programa gittiğim zaman bunu nasıl ayıracağım. İl başkanı mıyım, aday adayı mıyım? böyle bir ikilem beni de gerçekten rahatsız etti. Diğer aday adaylarını da üzeceği, kıracağı bir ortamdı. Bunu bugün ben genel merkezimizle istişare ettim. Aday adaylığındaki kararlılığımı izah ettikten sonra taktiri biraz da bana bırakmak kaydıyla `Hem aday adayı hem de il başkanı olarak da devam edebilirsin veya bunlardan bir tanesini de seçebilirsin dediler.` Ben bugün böyle bir karar verdim çünkü sürecin AK Parti`ye yakışır bir şekilde ilerlemesi gerekiyor ve pazartesi itibariyle de istifamı vereceğimi belirtmek istiyorum.  Bütün aday adaylarıyla eşit şartlarda yola devam edeceğiz. Biz böyle istiyoruz. Bu sürecin adil gitmesi kanaatindeyiz. Hiç kimse diğerinden bir adım önde olmamalı. Biz bu avantajımızdan vazgeçiyoruz. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Bizim partimizin adı Adalet ve kalkınma Partisi. Teşkilatımızda en adil ortam olmak zorunda. Bugün başvuracak kardeşimizle birlikte 7 tane aday adayımız eşit şartlarda yarışmalı.”

Ak Parti İl Başkanlığı görevini bugün itibariyle sona erdireceğini belirten Kuru, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ak Parti il başkanı olarak Pazartesi nihayete erdireceğim görevimle ilgili bundan sonraki süreçte belediye başkan adayı belli olana kadar süreci devam ettireceğim bana yakışır bir şekilde. Ancak sonrasında ola ki siyasettir bu yüzde 1`de olsa ihtimali olsa ne olursa olsun ben aday olmadığım takdir de partimin, belirlenecek adayın sonuna kadar emrindeyim. Ak Partililik, Türkiye sevdalılığı, Sivas sevdalılığı bunu gerektiriyor. Ben varsam var, ben yoksak yok mantığı ile bu güne kadar hareket etmedik.

Teşkilatımın bütün kademelerine kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, merkez ilçemize, diğer ilçelerimize, belediye meclislerimize, mahalle teşkilatlarına, sandık teşkilatlarıma, belediye başkanlarıma hangi noktada görev yaparsa yapsın hepsine teşekkür ediyorum 5 yıldır bana yol arkadaşlığı yaptılar. 5 yıldır bu yolda beraber yürüdük. Allah nasip ederse inşallah beraber yürüme arzusundayız.

Sivil toplum kuruluşlarına, esnaflarımıza, tüccarlarımıza, mahallelerdeki değerli hemşerilerime ne kadar Sivaslı hemşerim varsa teşekkür ediyorum Allah razı olsun partimize, teşkilatımıza sahip çıktılar. 2010 referandumunda, 2011 seçimde, başbakanımızın 3 defa Sivas`a gelişinde, teşkilat çalışmalarımızda olsun her zaman partimizle beraber oldular bizi yalnız bırakmadılar. Bu yürüyüşü biz devam ettirdik.

Sayın Başbakanımıza il başkanlığını bırakacağım gün itibari ile teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun layık gördü `Beni Sivas`ta sen temsile edeceksin` dedi ve 5 yıl şehrimizde sayın başbakanımızı temsil etmenin gururunu, mutluluğunu, onurunu yaşadım. Genel merkezimizdeki bütün yöneticilerimize, daha önce çalıştığım milletvekillerimize bu dönemde Sayın bakanımıza, Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

Kararlı, heyecanlı ve hoş görülü bir yaklaşımla sanayiden ticarete, imardan ulaşıma, alt yapıdan çevreye, kültürden turizme, spordan, sanata her alanda yeni bir Sivas`ı hep birlikte inşa etmek üzere AK Parti`den Sivas belediye başkan aday adayıyım.”



adem
8.11.2013 09:27:22
sizin il baskalıgında devam etmenız gerekırdı bence beledıye baskanlıgını bırakın sıvasın iş adamları muhendıslerı mımarları yapsın bence