ENGELLİYE YASAKLANAN YOL

ENGELLİYE YASAKLANAN YOL

ENGELLİYE YASAKLANAN YOL

üst geçit

Kısa süre önce İşhan Toki Yolu üzerinde, Bağdat Caddesinde üst geçit yapılmaya başlandı.  Son rötuşların yapıldığı üst geçitte gözden kaçırılan önemli bir eksiklik bulunuyor. Üst geçitte engelli asansörü bulunmuyor. Ayrıca kış mevsiminde yaşlıların da üst geçidi kullanmakta zorlandığı düşünülüyor. Cadde boyunca orta refüjlere de tel çekilmiş olduğundan vatandaşların cadde üzerinde karşıdan karşıya geçmesi mümkün değil.

İlimizde karmaşık bir yapıda bulunan trafiği düzenlemek, hem sürücülerin seyrini kolaylaştırmak hem de yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bazı uygulamalar, gözden kaçan hatalar ve eksikler nedeniyle işleri daha da zorlaştırıyor. Geçtiğimiz günlerde buna örnek olarak 50. Yıl sitesi üzerinde bulunan dörtyoldaki trafik lambalarını gündeme getirmiştik. Trafik lambasının hem yayalara hem de sürücülere yeşil ışık yanar halde olması her iki tarafın da kafasını karıştırırken, ayrı bir karmaşayı beraberinde getiriyordu. Trafik lambalarından sonra trafiği düzene sokmak isteyen ancak bir o kadar da karışıklık yaratan bir durum daha yaşanıyor.

Kısa süre önce İşhan Toki Yolu üzerinde, Bağdat Caddesinde üst geçit yapılmaya başlandı.  Son rötuşların yapıldığı üst geçitte gözden kaçırılan önemli bir eksiklik bulunuyor. Üst geçitte engelli asansörü bulunmuyor. Ayrıca kış mevsiminde yaşlıların da üst geçidi kullanmakta zorlandığı düşünülüyor. Cadde boyunca orta refüjlere de tel çekilmiş olduğundan vatandaşların cadde üzerinde karşıdan karşıya geçmesi mümkün değil. Yani üst geçit mutlaka kullanılmak zorunda. Karşıdan karşıya geçmek için yapılan üst geçit, yayaların can güvenliğini korumayı amaçlarken, engelli asansörünün bulunmayışı hem engellileri hem de yaşlıları zor durumda bırakıyor.

Vatandaşlar yetkililerin Sivas için bazı çalışmalar gerçekleştirirken ya aceleci davrandığını ya da plansız şekilde iş yaptığını düşünüyor. Cadde boyunca orta refüjlere tel çekilirken üst geçit kullanımını zorunlu kılan yetkililerin, engelli asansörü olmaması nedeniyle hem engellerin hem de yaşlıların kış günü zor durumda kaldığını savunuyor. Vatandaşlar, yetkililerin işi tam yapmasını isterken üst geçide bir engelli asansörü yapılmasını da talep ediyor.



Anahtar Kelimeler: 0