ENGELLİLER ENGELLENMEMELİ!

ENGELLİLER ENGELLENMEMELİ!

Yerel seçimlere az bir zaman kala siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız kazandırdı. Bu kapsamda önümüzdeki aydan itibaren siyasi partilerin İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Meclis üyesi adaylarını da belirlemesi bekleniyor. Bu kapsamda ilimizdeki en

Yerel seçimlere az bir zaman kala siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız kazandırdı. Bu kapsamda önümüzdeki aydan itibaren siyasi partilerin İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Meclis üyesi adaylarını da belirlemesi bekleniyor. Bu kapsamda ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve sosyal hayatta karşılaşılan sıkıntıların çözümü için Meclislerde Engelli üyelere de fırsat verilmesi gerektiği belirtiliyor.

30 Mart Yerel seçimlerine 2 buçuk aydan az bir süre kaldı. İlimizdeki siyasi partiler de seçim çalışmalarını hızla devam ettiriyorlar. 30 Mart’ta Belediye Başkanı seçilmesinin yanı sıra İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerinin seçimi de yapılacak.

Bilindiği üzere özellikle Ak Parti olmak üzere siyasi partilere gerek İl Genel Meclis Üyeliği için gerekse Belediye Meclis Üyeliği için çok sayıda aday adaylığı başvurusu gerçekleşmişti. Bununla birlikte ilimizdeki siyasi partiler önümüzdeki aydan itibaren İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyesi adaylarını belirleyecekler.

Söz konusu meclis üyelerinin belirlenmesinde özellikle engelli bireylere de söz hakkı verilmesi gerektiği vurgulanıyor. Engelli vatandaşlarımız sadece Engelliler Günlerinde hatırlanmaktan çıkarılarak, yerel parlamentolarda da söz hakkı verilmesi gerektiği belirtiliyor.

İlimizde yapılacak çalışma ve düzenlemelerde ne yazık ki engelli vatandaşlarımıza yeterince söz hakkı verilmediği zaman zaman kamuoyunda gündeme geliyor.

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinde engellilere de hak tanınmasıyla birlikte ilimiz genelinde yapılacak olan çalışmalarda engellilerin sorunları ve karşılaştıkları sorunları direk birinci ağızdan öğrenmenin, yapılan faaliyetlerde daha fazla katkı sunacağı belirtiliyor.

Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde, ülkemizde de değişen yasal düzenlemelerle beraber engellilerin yaşam kalitesinde gözle görülür bir iyileştirmeler yapılmaya devam ediliyor. Uyum süreci çerçevesinde çalışmalar yapılsa da zaman zaman eksiklikler gündeme gelmeye devam ediyor.

Özellikle engelli bireylerin topluma kazandırılması ve sosyal hayata adım atması konusunda İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nde girme hakkı tanınan engelli Meclis üyelerinin büyük katkı sağlayacağı görüşleri belirtiliyor.