ENGELLİ ÇOCUKLARIN BOWLİNG SEVİNCİ

ENGELLİ ÇOCUKLARIN BOWLİNG SEVİNCİ

Sivas Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engelli öğrencilerin topluma kazandırılmasına yönelik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kurum Müdürü Sebahattin Karataş, ?Biz Umut Özel Eğitim olarak öğren

Sivas Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engelli öğrencilerin topluma kazandırılmasına yönelik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kurum Müdürü Sebahattin Karataş, “Biz Umut Özel Eğitim olarak öğrencilerimize eğitimin yanında sosyal etkinlikler, sosyal faaliyetler yaptırmayı en önemli amaç edindik” dedi.

Sivas Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli öğrencilerine yönelik eğitim ve etkinliklerine devam ediyor. Yapılan faaliyetler kapsamında 22 engelli öğrencisini Bowling oynamaya götürerek, onların sosyal yaşamın içinde var olmaları açısından önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Engelli öğrencilerin topluma kazandırılması yönündeki etkinliklerinden birisini daha gerçekleştiren Umut Özel Eğitim Kurumu Müdürü Sebahattin Karataş etkinlikleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Karataş, “Biz Umut Özel Eğitim olarak öğrencilerimize eğitimin yanında sosyal etkinlikler, sosyal faaliyetler yaptırmayı en önemli amaç edindik. Gerçekleştirdiğimiz bu Bowling oyunu faaliyeti, yaptığımız çalışmaların önemli bir adımı” dedi.

Sebahattin Karataş açıklamasında şunları kaydetti:

“Engelli öğrencilerimizin topluma kazandırılmazı noktasında kış pikniği, at binme faaliyeti, folklor çalışmasının yanı sıra “İki Saz Bir Söz” isimli etkinliği Devlet Türk Halk Müziği Korosuyla ortak olarak yapıyoruz. Öğrencilerimizden müzik yeteneği olanlara bir enstrüman çalma eğitimi yanında, müzik korosundan ses sanatçısının sunumuyla Türkü ve şarkı dinletisi yapıyoruz.”

Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra, velilere yönelik çocuk eğitimi başlıklı seminerler de düzenlediklerini belirten Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sebahattin Karataş sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün bunlarla amacımız; öğrencilerimizi sosyalleştirmek, hayattan zevk alır hale getirmek, kyaklarının üzerine duran, velisinin de öğrenciyi yük görmediği mutlu insan olmasını sağlamak. Asıl engelin bedenden ziyade, sağlıklı insanların zihninde olduğu gerçeğinden hareketle asıl mutluluğun hayatı sevmek olduğunu öğretmek. Velilerimizin mutlu, öğrencisini seven, yardım eden olmasını sağlamak. Hayatla barışık yaşamak gibi amaçlarımızı gerçekleştirmek için yıl içine yayılmış,  tiyatroya, sinemaya gitmek, bahar şenliği düzenlemek gibi bir seri faaliyetlerimiz devam edecek.”