EMMOĞLULUK

EMMOĞLULUK

Hatay eski Valisi Rahmi Doğan'ın siyaset sahnesine adım atması ülkenin her karışından tepkileri çekti. Bununla birlikte ilimizdeki bu ismin siyasi olarak adının geçmesi beraberinde kuzenlerin dayanışmasını da açık olarak gösterdi.

6 Şubat deprem felaketinden sonra neredeyse yok olan Hatay ilinde Vali olarak görev yapan Rahmi Doğan'ın büyük felaket sonrasında vekillik adaylığı için istifası ve ilimizden AK Parti listelerinde aday adayı olarak isminin yer alması ülkenin her karışından tepkilerin çığ gibi büyümesinide beraberinde getirdi.

Rahmi Doğan ismini ilimizde vekil olarak şehre sunan Amca çocuklarının siyasi dayanışmasının yanında ilimizdeki Özel İdareye ait Osmanağa konağınında sembolik bir kirayla Rahmi Doğan'ın amca oğluna verilmiş olmasıda beraberinde çok fazla soru işaretlerini gündeme getirdi. Özellikle Hatay ilinde bir yerel gazetenin Rahmi Doğan'ın bu ilişkilerini gündeme taşıması bununla birlikte ilimizde 10 yıllık kira ile Özel İdareye ait Osmanağa konağının sembolik bir ücretle tek kişilik katılımlı bir ihale sonrasında yaşananlar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Bununla birlikte bu konakta çeşitli tadilatların yapıldığıda iddia edilirken ilimizdeki özellikle AK Partili siyasilerinin bu konakta fotoğraflar vererek bu yapılanlara adeta kalkan olmalarıda gözlerden kaçmıyor.

Aday listelerinin netliğe kavuşması ile birlikte Doğan'ların hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağı kesinlik kazanacak. Ancak her ne olursa olsun bir çok iddianın yer aldığı bu konaklar çok kişinin başını ağrıtacak cinsten. Daha öncede Özel İdare, Valilik Üniversite gibi kurumların pasta börek işleri ile ilgili de iddiaların gündeme geldiği bu süreçte Sivas Valiliğinin Cimer aracılığı ile yapılan müracaat sonrası Osmanağa konağının kiraya nasıl verildiğine verdiği cevapta aslında tek kişinin katıldığı ihalenin özetini yansıtmakta.

Sivas Valiliği; 

SİVAS İL ÖZEL İDARESİ   BURUCİYE TURİZM İNŞAAT VE MÜHENDİSLİK OTOMOTİV MAKİNA EL SANATLARI EĞİTİM TARIM HAYVANCILIK MADENCİLİK TİCARET SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından işletilmekte olan Osman Ağa Konağı;
1) Kiraya verilmeden önce herhangi bir tadilat yapılmamıştır
2-Konak,şirketimiz tarafından Kafe/Restoran olarak işletiliyordu,aynı şekilde kiraya verilmiştir.
3-Basın ilan kurumuna müracaat edilerek,12 Kasım 2022 tarihinde Bizim Sivas Gazetesinde ilan edilmek suretiyle ihalesi yapılmıştır.
4-İhaleye bir firma katılmış olup,Ayşe DOĞAN isimli katılımcıya aylık 20.000 TL+KDV ile kiralanmıştır.
5-Konak 10 yıllığına kiraya verilmiştir.
6-Konağın adının değiştirilmesi söz konusu değildir.
7-Konağın adı ve tabelası mevcut şekliyle korunmakta olup,işletmeci iş yeri unvanı olan tabelayı ayrıca kullanmaktadır.

şeklinde açıklama yapan Valiliğin cevabı sonrası şimdide gündeme konakta usule aykırı imalatlar yapıldığı öne sürülmekte.

Rahmi Doğan'ın Sivas'ta ki bu konakta olduğu gibi bir baş ağrısıda Hatay ilinde bulunurken Emmoğlu ittifakının siyasi arenada ne kadar başarılı olacağıda kısa zaman sonra açıklanacak kesinleşmiş aday listeleri ile ortaya çıkacak.

Yine bu kadar çok iddianın ardından ilimiz özellikle AK Parti siyasilerinin konakta yeni tabelanın önünde tespih taşları gibi dizilip poz vererek fotoğraf çekesilmesi de yine tepkileri beraberinde getirmeye devam ediyor.  Sonradan olunan gazetecilik ve televizyon programcılığı ile siyaset ve ticaret ikileminin başarılı olup olmayacağı merakla bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: EMMOĞLULUK
ALİ DAĞ
7.04.2023 13:21:40
ihaleyi almış görünen bayanın şimdilerde emekli eşinin bankamatik memurluğuda araştırılmalı