EMEKLİLER ATANMAYACAK

EMEKLİLER ATANMAYACAK

Okul Müdürlerinin değiştirilmesine yönelik adımlar netleşiyor. Bakanlığın emekliliği gelmiş okul idarecilerini kesinlikle tekrar görevlendirmeyeceği alınan bilgiler arasında. Eğitimde sonlara doğru giden Sivas?ta ise, performansı hiç olmayan emekliliği ge

Okul Müdürlerinin değiştirilmesine yönelik adımlar netleşiyor. Bakanlığın emekliliği gelmiş okul idarecilerini kesinlikle tekrar görevlendirmeyeceği alınan bilgiler arasında. Eğitimde sonlara doğru giden Sivas’ta ise, performansı hiç olmayan emekliliği gelmiş idarecilerin atanmayacağı vurgulanıyor.

Okul idarecilerinin görevlerinden alınması yönündeki kanun ilerlemeye devam ediyor. Haziran itibariyle görevleri sonlanacak olan okul idarecilerinin hemen hemen tamamına yakınının tekrar görevlendirilmeyeceğine yönelik bir düşüncenin ortaya çıktığı alınan bilgiler arasında.

Özellikle performansı düşük ve 25 yılın üzerinde çalışan okul idarecilerinin kesinlikle atanmayacağı yönünde Bakan ve Müsteşarın ortak kanaati olduğu vurgulanırken, yeni jenerasyondan oluşan bir yönetim anlayışının benimseneceği belirtiliyor.

Bu değişiklikten Sivas’ın yüzde yüz nasibini alacağını belirten eğitimciler, şehrin eğitimi yerlerde sürünürken mevcut yöneticilerle bunun daha iyiye gidemeyeceğini dile getiriyorlar.

Emekliliği gelmiş birçok okul idarecisinin performansı olmadığı halde görev yaptığını ve bunun da Sivas’ın eğitimini gerilere götürdüğü dillendiriliyor.

Başarılı okul idarecisinin bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğunu belirten idealist eğitimciler, bunların yeniden görevlendirileceği lakin günü kurtaran eski kuşak yöneticilerin ise tekrar görevlendirilmesi durumunda şehrin bir elli yıl daha geriye gideceğini dile getiriyorlar.

Performansı olmayan, günü kurtaran birçok emekliliği gelmiş okul idarecisinin ise tekrar görev beklemeden veya bir arayışa girmeden, emekli olmaları bekleniyor.