ELLER MISIR İÇİN SEMAYA YÜKSELDİ

ELLER MISIR İÇİN SEMAYA YÜKSELDİ

ELLER MISIR İÇİN SEMAYA YÜKSELDİ

Önceki gün gece Yatsı Namazının ardından Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılımıyla Mısır?da devam eden katliamlar kınanarak, oturma eylemi yapıldı. Yüzlerce Sivaslı?nın katıldığı protesto gösterisinde Kur?an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Sivas`ta yüzlerce kişi, Mısır`daki darbe karşıtlarına destek için bir araya geldi. Sivas`ta bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Mısır`da darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı.

Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan grup adına konuşan Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları Başkanı Yasin Durak, Mısır`da yaşanan vahşete sessiz kalmamak ve Sivas kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla protesto gösterisini düzenlediklerini söyledi.

Her geçen gün katliamın şiddetinin arttığını belirten Durak, "Darbe yönetimi keskin nişancıları da kullanarak binlerce insanı şehit ederken on binlerce insanı da yaralamıştır" dedi.

Mısır`daki darbe sürecinin, Suriye`de yaşanan iç savaşın ve Irak`ta patlayan bombaların aynı merkezin kontrolünde olduğunu savunan Durak, "Dökülen kanın arkasında İsrail vardır. Bu gerçek, bu coğrafyanın her insanı tarafından mutlaka fark edilmelidir. Mısır`daki katliamlar Büyük Ortadoğu Projesinin işletilmesidir" şeklinde konuştu.

Durak, tek çözümün ve tek çarenin İslam Birliği olduğunu söyledi.

Basın açıklamasının ardından "Rabia" işareti bulunan dövizler taşıyan gruptüakiler, bir süre oturma eylemi yaptı.

Kur`an-ı Kerim okunması, Mısır`da ve diğer İslam ülkelerinde ölen Müslümanlar için dua edilmesinin ardından grup dağıldı.



Anahtar Kelimeler: 0