EĞİTİMDE TEZGAH

EĞİTİMDE TEZGAH

Yıllardır Sivas'ta kurumlar içerisinde en skandal kararlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde alınan kararlar veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili dosyalarda alınmakta. Şimdilerde ise CNC tezgahları gündemde...

İl Milli Eğitim Müdürünün vermem dediği iddia edilen CNC tezgahları Sivas Meslek ve Teknik Anadolu lisesi tarafından istenmiş olumsuz cevap alınmıştı. Sonrasında yine etkin bir STK tarafından bu CNC tezgahları Milli Eğitim Müdüründen aynı okula verilmesi yönünde istekte bulunulsa da Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan vermem kararında ısrarlı olduğu dile getirildi.

İlimizdeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi binaları riskli göründüğünden bu binalarda eğitim yapılmamasına , öğrencilerin başka okulda  eğitime devam etmesine karar verildi .Ancak bina sıkıntısı olduğu için eski binadaki atölyelerin içinde olan makine ve cihazlar bir depoya taşınmıştı.

Depolarda bekletilen bu cihazların gerekli bakımlarının yapılıp yapılmadığı merak konusu iken Sivas Meslek ve Teknik Anadolu lisesinin talebi olumlu karşılanmış olsa idi hem makinalar çalışacak hem öğrenciler gerekli dersleri alabilecek hemde makinaların bakımları yapılmış olacaktı.

Bu cihaz ve makinalar genelde yurt dışından dövizle alınıyor. Çok pahalı ve çok hassas cihazlar Atalarımız ne güzel söylemiş işleyen demir ışıldar Bu makinalarda demirden olduğuna göre çalışmazsa Yağlanmazsa Depolarda paslanır Çürür kullanılmaz hale gelir . Bu makinaları bir kısmı CNC denen bilgisayarlı makinalar ve programlarının silinmemesi ve zarar görmemesi için elektriğin bağlı olması veya pilinin devamlı şarj edilmesi gerekmektedir .Aksi taktirde  makinaların bütün programları silinir .tekrar çalıştırmak için yurtdışından servis almak zorunda kalınır ve yurt dışına ciddi paralar ödenir.

Vali Yılmaz Şimşek'in de devreye girerek bu makinaların Sivas Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine verilmesi konusunda karar verilmesi hem okuldaki öğrenciler hem de makinalar için olumlu sonuçlanacağı belirtilmekte.



Anahtar Kelimeler: EĞİTİMDE TEZGAH
Taki Akkuş
27.12.2023 10:39:48
Milli Eğitim müdürü makinaları okullara vermemesinin nedeni, eğitimin giderek gerilemesidir. Kınıyorum Milli eğitim müdürünü zaman eğitimi bıraksın depoculuk yapsın.