EĞİTİMDE MESAİ KAOSU

EĞİTİMDE MESAİ KAOSU

EĞİTİMDE MESAİ KAOSU

Geniş bir alana sahip Sivas?ta ileri saat uygulamaları nedeniyle okulların başlama saati bir çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Özellikle yatılı pansiyonlu ve taşımalı okullarda derse başlama saatlerinin sabah dokuz olması akşam eve dönüşlerde birçok problem oluşturmaya devam ediyor.

Okulların açılmasına bir ay gibi az bir süre kala, eğitim öğretimin sorunsuz bir döneme girmesi için ne tür çalışmaların yapıldığı bilinmiyor. Özellikle ileri saat uygulamasından dolayı birçok öğrenci ve velinin çok zor durumda kalması kamuoyuna yansımış, lakin İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nün bu sorunu giderici adımlar atmaması tepki ile karşılanmıştı.

İleri saat uygulamasından dolayı okula başlama saati sabah 9?a ayarlanırken, akşam eve gidişlerin geç olması tepki çekmişti.

Özellikle taşımalı okullar ve pansiyonlarda hafta içi ve hafta sonunda eve geç gitmek zorunda kalan öğrencilerin sıkıntılarının görmezden gelindiği vurgulanıyor.

Hatta ikili öğretim yapan okulların bazılarında sabah derse başla saati 7 olurken, bazılarında 7:30 olması ise tam bir kaosu Sivas eğitimine yaşattığı vurgulanıyor.

İleri saat uygulaması olsun olmasın sabah derse başlama saatinin en uygun 8:30 da olması gerektiğini belirten eğitimciler, ikili öğretim yapan okullarda ise tek düzen bir şekilde sabah 7 olup, eğitim öğretim bütünlüğünün sağlanması gerektiğini ifade ediyorlar.

Sabah 9 da dersleri başlayan öğrencilerin yine sabah okula erken geldikleri ve bu vesileyle olumsuz çevre koşulları içine dahil oldukları dile getiriliyor.

Pansiyonlu ve taşımalı okullarda akşam eve geç gidildiği ve bu vesileyle de olumsuzlukların yaşandığı vurgulanıyor.

Bu tür şikâyetlerin Milli Eğitim Müdürlüğüne iletildiği lakin Müdürlüğün servis şoförlerine sorarak mesai saatlerini 9 da karar kıldığı vurgulanıyor.

Eğitimciler Vali KEMELEK?in yaşanan bu kaosa müdahale etmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü?nün Valiliğe ?bir sorun yok? imajı verdiğini dile getiren Milli Eğitim kaynakları, mutlaka Vilayetin mesai uygulamasındaki karman çormanlığa müdahale etmesi gerektiğini belirtiyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0