EĞİTİMDE KISIR YÜKSELİŞ

EĞİTİMDE KISIR YÜKSELİŞ

EĞİTİMDE KISIR YÜKSELİŞ

Önceki gün açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Sivas Türkiye genelinde 48. Sırada yer aldı. Sivas?ın son 10 yıllık sonuçlarına bakıldığında ufak da olsa bir ilerleme görülürken, Sivas Türkiye ortalamasının altında kaldı.

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. 2013 YGS`de en başarılı il Ankara olurken, Sivas 48. Sırada kendine yer buldu. Geçtiğimiz yıl 50. Sıralarda yer alan Sivas?ın bu yıl ki sınav sonuçlarında 48. olması ilimizdeki başarının kısmen de olsa yükselme göstermesi sevindirdi.

 İlimizde geçtiğimiz yıllardan itibaren uygulamaya konulan gerek SEKAP, gerekse diğer yürütülmeye devam eden projeler kapsamında ilimizdeki eğitim seviyesinin kısmen de olsa yükseliş gösterdi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, son 10 yılda ilimiz eğitimindeki başarı oranının kısmen de olsa ilerleme gösterdiğini kaydetti.

İlimizdeki YGS başarısına değinen Karadağ, geçtiğimiz yıllara oranla bakıldığında kısmen de olsa bir yükselmenin olduğunu kaydederek, ilimizdeki eğitim kalitesinin önümüzdeki yıllarda daha da yükselmesini temenni etti.

YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara`yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkâri yer aldı.



Anahtar Kelimeler: 0