EĞİTİMDE DEVRİM

EĞİTİMDE DEVRİM

Sivas?ın eğitimini yerlerde süründüren, emekliliği gelmiş, heyecanı ölmüş, eski kuşak birçok okul idarecisi Haziran itibariyle görevden alınacak. Çağı analiz edip, kurumlarını geleceğe yönlendiremeyen okul idarecilerinin görevden alınma kararı eğitim cami

Sivas’ın eğitimini yerlerde süründüren, emekliliği gelmiş, heyecanı ölmüş, eski kuşak birçok okul idarecisi Haziran itibariyle görevden alınacak. Çağı analiz edip, kurumlarını geleceğe yönlendiremeyen okul idarecilerinin görevden alınma kararı eğitim camiasında büyük sevinç ile karşılandı. Yıllardır beklenen, değişim ve yenilenme arzusunun bu yıl gerçekleşeceği belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının bütün okul idarecilerinin görevine Haziran itibariyle son verecek olması büyük memnuniyet ile karşılandı. Özellikle emekliliği gelmiş, idarecilerin ayıklanmasına yönelik genel bir tutum gözlemlenirken, Bakanlığın yeni görevlendirilecek idarecilerin görev sürelerini 4 yıl olarak sınırlandırması ise devrim olarak nitelendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından sızan bilgilere göre Mayıs ayı gibi yönetmeliğin yürürlüğe gireceği ve görevlendirme ile ilgili kriterlerin netleşeceği belirtiliyor.

Bakan AVCI ve Müsteşarın genel görüşünün kesinlikle ve kesinlikle emekliliği gelmiş, başarısız, pasif yöneticilerin ayıklanması yönünde olduğu alınan bilgiler arasında.

Eğitimciler bu kararın devrim niteliğinde olduğunu dile getiriyorlar. Sınavsız idareci olan bir çok okul idarecisinin eğitimi yerlerde süründürdüğü belirtilirken, sınav kazananların hak ihlaline uğramaması için bir def daha görevlendirilmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Sivas’ta emekliliği gelmiş, heyecanı ölmüş, çağı yakalamaktan uzak bir çok okul idarecisinin Bakanlığın bu kararı sonrasında şok oldukları belirtiliyor.

Yaşı atmışa dayanmış bir çok idarecinin, okul idareciliğinden ayrılıp, derslere girip başarılı olamayacakları belirtiliyor. En doğru olanın emekli olup, sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalışmaları bekleniyor. Özellikle Sivas’ın etrafının ağaçsız olduğu ve topluca yeşil bir Sivas için gönüllü ağaçlandırma etkinliklerine katılmalarının şehir adına önemli kazanım olacağı görüşü idealist eğitimcilerce dillendiriliyor.