EĞİTİMDE BİR İYİ HABER

EĞİTİMDE BİR İYİ HABER

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü?nün okulların kültür ve sanat faaliyetlerini takibe alacak olan uygulaması duyarlı eğitimcilerce olumlu bulundu. Okulların yaptıkları sanat, kültür ve sosyal içerikli çalışmalarının takibe alınmasının, eğitime önemli katkı sun

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulların kültür ve sanat faaliyetlerini takibe alacak olan uygulaması duyarlı eğitimcilerce olumlu bulundu. Okulların yaptıkları sanat, kültür ve sosyal içerikli çalışmalarının takibe alınmasının, eğitime önemli katkı sunacağı ifade ediliyor.

Hantal duruşu ile sık sık eleştiri alan Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği resmi yazılar ile yapılan faaliyetlerin belirlenmesi hususunda önemli bir başlangıç yaptı. Eğitimin olmazsa olmazı olan kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılması ve yapılanların da tesbit edilip teşvik edilmesi amacını taşıyan uygulamanın, eğitime önemli katkılar sunabileceği dile getiriliyor.

Entelektüel yaklaşım tarzlarının da tesbiti noktasında yapılan her faaliyetin aylık olarak belirlenip, bunun yapılması ve okul idarecilerince de denetimini öngören uygulamanın, titizlikle devam etmesi durumunda, güzel kazanımlar elde edileceği duyarlı eğitimcilerce ifade ediliyor.

Okullarda yapılan kültür sanat çalışmalarının eğitimde çıtayı yükselteceği ifade edilen yazıda, bunun ivedi bir şekilde resmiyete dökülerek Aralık sonuna doğru Müdürlüğe bildirilmesi gerektiği alınan bilgiler arasında.

Eğitim Fakültesi çıkışlı duyarlı eğitimciler, okulların adeta test haneye dönüştüremeye çalışıldığı ve çocukların robotlaşma eğilimine girdiklerini ifade ediyorlar.

Kültür sanat faaliyetleri yolu ile kişilikli bir neslin oluşacağı vurgulanırken, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böyle çalışmalar yapmasının elzem olduğu ifade ediliyor.

Bu tür yazılara genellikle okul idarecilerinin baştan savma hazırlık yaptıkları eğitimcilerce dile getirilirken, olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenlere, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün fırsat vermemesi gerektiği belirtiliyor.



ÖZMERT
12.12.2013 13:05:47
Sivas Merkezde bulunan K......k İlkokulu 120 TL okul aidatı belirlemiş,her gün öğrenciyi sıkıştırıyor.Bu yasal mı?Hani isteyen bağış yapabiliyordu,istemeyen yapmıyordu.Hani gönüllülük esastı.Esas bunları kontrol edin.MEB neden sessiz?