DURMAK YOK YOLA DEVAM

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas adına girişimlerini sürdürüyor. Bakan Yılmaz?ın girişimleri sayesinde 26 Ekim?de açılışı yapılacak SGK Çağrı Merkezi?nde de başlangıçta 200 kişi istihdam edilecek.

Yılmaz, Siyaset Değil, İcraat Peşinde…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas adına girişimlerini sürdürüyor. Bakan Yılmaz’ın girişimleri sayesinde 26 Ekim’de açılışı yapılacak SGK Çağrı Merkezi’nde de başlangıçta 200 kişi istihdam edilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren ilimizdeki çağrı merkezlerindeki toplam istihdamın 2 bin kişiye ulaşması bekleniyor. İlimiz teşkilatlarında siyasiler koltuk peşinde koşmaya devam ederken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, göreve geldiği günden beri iyi gününde kötü gününde Sivas için hizmet etmeye devam ediyor.

Sivas Çağrı Merkezi üssü olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Alo net Çağrı Merkezi’nin kurulmasında önemli rol oynayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu yöndeki görüşmelerini sürdürüyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Sivas da istihdamı artıracak çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bakan Yılmaz’ın desteği ve gayretleriyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilimizde açılması planlanan Alo 170 SGK çağrı merkezinde ilk etapta yaklaşık 200 kişi istihdam edilecek.

26 Ekim tarihinde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile ilimizde açılış yapılması planlanan Alo 170  SGK Çağrı Merkezi  Sivas’ta hizmete giriyor.

Yine yakın bir zamanda hizmete giren Türkcell Çağrı Merkezi’nde 600 kişi istihdam edilmişti. Yeni açılacak SGK çağrı merkezi ile bu sayı 800’ü bulacak. 2014 yılında açılması planlanan 112 çağrı merkezi ile istihdam sayısının 2 bin kişiyi bulacağı hedefleniyor.

Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanı ve özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’un girişimleriyle kısa sürede tamamlanarak hizmete girmişti. Başlangıçta 200 civarında kişinin istihdamı gerçekleştirilen merkezde şuan da yaklaşık 600 kişi çalışıyor.

Sonrasında ise 112 çağrı merkezinin temeli atılmıştı. Maden Tetkik Arama Merkezi’nin yanında çalışmaları devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi ile 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma tek numarada toplanacak ve buradan hizmet verecek.

Önümüzdeki yıl hizmete girmesi beklenen 112 çağrı merkeziyle birlikte ilimizdeki toplam istihdamın 2 bini bulması bekleniyor. Diğer taraftan Türk Telekom Çağrı Merkeziyle ilgili de çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Sıcak Çermik başta olmak üzere ilimiz genelinde alt yapı destekleri ve Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) konusunda görüşmelerde bulunarak istihdamın 2 bin kişi artırılmasını sağlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı merkezleri konusunda da girişimlerini sürdürüyor.