DÜNYA YEŞİLLENİYOR ÜRGÜP VİLLALANIYOR

DÜNYA YEŞİLLENİYOR ÜRGÜP VİLLALANIYOR

Birçok il şehir içerisindeki betonlaşmanın önüne geçmek için yeşil alanları artırmaya gayret gösterirken, bu durum ilimizde tam tersi yönde işlemeye devam ediyor. 2011 yılına kadar imarda yeşil alan görünen alan Ürgüp dönemiyle birlikte imarda düzenleme y

Birçok il şehir içerisindeki betonlaşmanın önüne geçmek için yeşil alanları artırmaya gayret gösterirken, bu durum ilimizde tam tersi yönde işlemeye devam ediyor. 2011 yılına kadar imarda yeşil alan görünen alan Ürgüp dönemiyle birlikte imarda düzenleme yapılarak villa alanına dönüştürülmüştü. Mevcut Belediye Başkanı Ürgüp daha sonrasında burada oluşturulan villa kentten bir adet ikiz villa sahibi olmuştu.

İlimizdeki yeşil alanların ne kadar az olduğu sürekli kamuoyunda gündeme getirilmeye devam ediyor. Gerek ülkemizde gerekse Dünya’da şehirler artık betonlaşmanın önüne geçerek şehir içerisindeki yeşil alanların artırılmasına yönelik planlar yapıyor. Ancak bu durum ilimizde tam tersi olarak uygulanıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi yolu üzerinde Kardeşler Mahallesi’nde bulunan arazi 2011 yılına kadar imarda yeşil alan olarak görülüyordu. Arazi sahibi Sinan Özercin Sivas Belediyesi’ne imar değişikliği talebinde bulunmuştu.

Özercin’in bu talebiyle birlikte 07.01.2011 tarihinde alınan kararla söz konusu arazi imardaki durumu yeşil alandan villa alanına dönüştürüldü. Sonrasında ise söz konusu arazi el değiştirerek ilimizdeki bir firma tarafından villa alanı oluşturuldu.

Mevcut Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yeşil alandan villa alanına dönüştürdüğü alandan bir adet ikiz villa satın aldı.

Bunun yanı sıra ilimizdeki daha birçok yeşil alanın imarında değişiklikler yapılmıştı. Hatta konut alanına dönüştürülen alanlardaki binaların üstü imarda yeşil alan olarak gösterilmişti.

Haberde bahsi geçen olayları daha önce de gazetemizde yer vermemizin ardından gerek Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve gerekse söz konusu villa alanını yapan ilgili firma tarafımıza gönderdikleri bilgilerde Ürgüp’ün ücretini ödemesiyle birlikte villa satın aldığını doğrularken, arazinin imar durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunmuşlardı.

İlimizdeki yeşil alanlar son dönemde yapılan bazı çalışmalarla birlikte önceki yıllara nispeten artırıldığı tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Ancak gelinen nokta da bile ilimizde sadece mezarlıklar ve birkaç bölge parkının dışında yeşil alan bulunmuyor.

Birçok ilde artık Belediyeler belirli ölçülerde şehir içerisinde yeşil alanları mecbur tutarken, ilimizde ise tam tersine gidişat devam ederek yeşil alanlar konut alanlarına dönüştürülmeye devam ediyor.