DÜNYA ŞİRKETİ YAPAMADI DÜNYA KADAR ADAM ALDI

DÜNYA ŞİRKETİ YAPAMADI DÜNYA KADAR ADAM ALDI

2009 seçimleriyle göreve gelen Doğan Ürgüp Başkanlığındaki Belediye yönetimi, geçtiğimiz seçimlerde verdiği sözü ne yazık ki tutamadı. ÖZBELSAN?ı Dünya şirketi yapmayı vadeden Ürgüp, geride kalan yaklaşık 5 yıllık süreçte işçi sayısını neredeyse iki katı

2009 seçimleriyle göreve gelen Doğan Ürgüp Başkanlığındaki Belediye yönetimi, geçtiğimiz seçimlerde verdiği sözü ne yazık ki tutamadı. ÖZBELSAN’ı Dünya şirketi yapmayı vadeden Ürgüp, geride kalan yaklaşık 5 yıllık süreçte işçi sayısını neredeyse iki katı oranında artırdı. Ancak tam aksi olarak ÖZBELSAN’ın iş gücü de aynı oranda azaldı. Diğer taraftan işçilere sendika hakkı verilmesi ulusal gündeme de düştü. Bugün Gazetesi Yazarı Sadettin Orhan, sendika hakkının Anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

Mevcut Belediye yönetimi 2009 seçimleriyle birlikte göreve gelmesinin ardından Sivas Belediyesi’nin bağlı kuruluşu ÖZBELSAN A.Ş’yi Dünya şirketi yapma vaatleri vermişti. Doğan Ürgüp Başkanlığındaki Belediye yönetiminin ardından ilk birkaç yıl eski Belediye döneminden kalan işleri tamamlayan ÖZBELSAN gelinen noktada adeta iş yapamaz duruma geldi.

Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğimiz üzere iki kez sermaye artırımı yapılan ÖZBELSAN A.Ş. adeta batmaktan kurtarıldı. Şirketin artık iş alamaz boyuta gelmesinin yanı sıra neredeyse iki katı oranında artış yapılan işçi sayıları da dikkat çekti.

2009 seçimlerinde binin üzerinde bir personel istihdam eden ve bununla birlikte birçok sektörde faal olarak çalışan ÖZBELSAN, gelinen noktada personel sayısının 2 binlere yaklaştığı görülüyor. Bununla birlikte mevcut Belediye Başkanı Ürgüp’ün önümüzdeki aylarda seçim öncesinde ÖZBELSAN A.Ş. bünyesinde 260 civarında daha yeni istihdam sağlayacağı öğrenildi.

Söz konusu şirkette yeni istihdam oluşturulması kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılanırken, şirket olarak ÖZBELSAN A.Ş.’nin iş gücünün düşmesi ve artık neredeyse ihale alamaz boyuta gelmesi ise endişeyle karşılanıyor.

Diğer taraftan geçtiğimiz hafta mevcut Belediye Başkanı Ürgüp ÖZBELSAN personeliyle bir araya gelerek sendika hakkının verildiğini müjdeledi. Söz konusu sendika haberini 28 Aralık tarihli Bugün Gazetesi Yazarı Sadettin Orhan köşesine taşıdı.

Sendikal hakkın anayasal bir hak olduğuna dikkat çeken Sadettin Orhon köşesinde şu görüşlere ifade etti:

“Önceki gün yazılı basında "Sivas Belediyesi taşeron işçilerine sendika hakkı tanıdı" başlığıyla bir haber yer aldı. Aynı haber Sivas Belediyesinin resmi web sitesinde de yer almış. Öncelikle haberle ilgili bir yanlışı düzeltmek gerekiyor; taşeron işçilerinin sendika üyesi olma hakkı zaten var ve bu hak anayasal güvence altında. (Md. 51.) Ayrıca 2010 yılındaki referandumla kapsamı genişleyen bu haktan sadece asıl işveren işçileri değil alt işveren (taşeron) işçileri de yararlanabiliyor. Dolayısıyla herhangi bir belediyenin veya işverenin, taşeron işçilerine sendika üyesi olma hakkı tanıma veya tanımama gibi bir lüksü yok. 15 yaşını dolduran her çalışan, çalıştığı iş kolundaki dilediği sendikaya üye olabilir. Üyelik için hiçbir makam veya kişiden izin alınması da gerekmez. Taşeron işçisi veya diğer işçiler,

e-devlet şifreleriyle elektronik ortamda birkaç dakika içerisinde sendika üyesi olabilirler yine aynı yolla üyelikten çıkabilirler.

FİİLİ DURUM VAR

Şu halde, "Sivas Belediyesi`ndeki taşeron işçilerinin sendikaya üye olmaları hiçbir haber değeri taşımıyor mu" sorusu akla gelebilir. Evet, tabii ki haber değeri taşıyor. Ülkemizde kimi işverenler kendi çalışanlarının bile sendikaya üye olmalarını istemezlerken, İMİ Belediyesinde taşeron işçilerinin sendika üyesi olabilmesi önemli bir olay. Fakat olayın önemi bizatihi kendisinden değil, ülkemizin şartlarından kaynaklanıyor. Anormali normal gibi kabul edince, normal olanı gördüğümüzde anormal tepki veriyor hatta haber yapıyoruz. Biliyorum, son cümle normal` değil ama daha beliğ bir ifade bulamadım.”



murat
30.12.2013 09:25:29
özbelsanın mevcudu 2 kat değil mevcudun % 50 si oranında artırılmış şuan itibariyle .sendika anayasal bir haksa çoğu yerde çalışanlara sendika hakkı neden verilmiyor ?.o zaman hem gerekli merciler görevini yapmıyor hem de anayasa ihlal edilmiş olmuyor mu ?bu gibi durumları haber yapsanız daha mantıklı olur.

sefilix
31.12.2013 09:24:52
özbelsan en zaman kuruldu tarihini bilmiyorum ama senidka hakkı verilmesi güzel bir şey değil mi? önceki başkanlar vermemiş bu başkan vermiş. o zaman anayasal hak değil miydi? ne olursa olsun adamlar sendika haklarını almış. Keşke sami bey osman bey yada temel bey zamanında verilebilseydi.

58
31.12.2013 09:23:38
ne güzel bşkan işçilere verilmesi gereken hakkı vermiş.şimdiye kadar o kadar yönetim olmuş neden vermemişler.dünya şirketi olmak görüntüyle olmaz işçi sayısını fazlalaştırmak olur, vede maaşımı alamıyorum diyerek çatıya çıkanlar olursa o zaman dünya şirketi olmadığını gösterir(SAMİ AYDIN ZAMANINDA HER GÜN BELEDİYE ÇATISINDA HER GÜN BİR KİŞİ OLUYORDU MESELA)bu hükümetin bile şu anda kazanılmış hakları hiçe sayıp özelleştirdim deyip 20 yıldan fazla emek vermiş kişileri 4 c adı altında birilerin peşkeş çektiği işletmelerden atması örnek olurken DEĞERLİ BAŞKANIN TAŞORAN İŞÇİLERE SENDİKAL HAK TANIMASI GÜZEL BİR OLAY İŞÇİLER ADINA SEVİNDİM KIYMETİNİ BİLSİNLER HELAL BAŞKAN SANA KAZANIP KAZANMAMAK ÖNEMLİ DEĞİL BU DÜNYADA ÖRNEK OLMAK ÇOK ÖNEMLİ KİMSE SANA LEKE SÜREMEZ ÇIKARCI OLMADIĞIN SÜRECE

davut
31.12.2013 09:23:30
biz kandırıldıkmı?

hayalet
31.12.2013 09:29:55
arkadaşlar neden anlamak istemiyorsunuz. hala bu hakkı ürgüp vermiş diyorsunuz. bu konu ulusal gündeme bile düşmüş. kanunlar hiç bir işverenin işçisine karışamayacağını isteyenin isteyen sendikaya üye olabileceğini söylüyor... T.C. Anayasası 51. Madde C. Sendika Kurma Hakkı Madde 51. - Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz. Sendika kurma hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâk ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebepleriyle ve kanunla sınırlanabilir. Sendika kurma hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir. Aynı zamanda ve aynı işkolunda birden fazla sendikaya üye olunamaz. İşçi niteliği taşımayan kamu görevlilerinin bu alandaki haklarının kapsam, istisna ve sınırları gördükleri hizmetin niteliğine uygun olarak kanunla düzenlenir. Sendika ve üst kuruluşlarının tüzükleri, yönetim ve işleyişleri, Cumhuriyetin temel niteliklerine ve demokrasi esaslarına aykırı olamaz.

58
31.12.2013 14:11:34
HAYALETMİSİN NESİN.özbelsan ne zamandan var ya neden o zaman sendikalı yapmadılar bu özbelsancılar meydandaki iyi anlayasın belediye bina catısına çıkmadılarmı maaş alamıyoruz diye.senin ne dediğinden haberin varmı.hangi taşeron çalıştıran bir işletmede sendika var veya özelleştirilen yerlerden hangisinde .gözlerindeki lensleri bir çıkarırmısın hatır için bir şey yenmez.oturmuş anayasadan haktan hukuktan bahsediyor ahkam kesmek kolay ağzına yapışmaz anayasal hak ama bu başkan adamların var olan hakkını verdi .sizi işten kovarım sendikaya üye olursanız demedi.

murat
31.12.2013 14:10:46
hayalet tek başıma sendika üyesi olsam nolur olmasam nolur?ayrıca işverenler işçi ile değil sendika ile masaya oturuyor.bizde biliyoruz sendikanın anayasal hak olduğunu.gelmişssin burada çokbilmişlik yapıyorsun.

istihbarat
31.12.2013 14:10:25
Onu bunu bilmem Türkiyenin en büyük kentsel bölüşüm projesi ? Türkiyenin en büyük hırsızlık projesi ne dönüştürülmek istendi. 300 milyon TL. Özel yetkili savcılar nerede. Esnafın ve halkın tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı mülkleri uyduruk bir proje ile el değiştiriyor, gasp ediliyor yetkilileri göreve çağırıyoruz.

ELİF VUSLAT
31.12.2013 14:09:55
SAMİ AYDIN döneminde günü gününe alındı maaşlar bankadan alm başladı AYDIN 30 Martta SİVAS ı AYDINLATACAK kıskansanızda (58 olan şahıs)iftira atsanızda HAK ta HALK ta doğrunun yanında sabırsızlıkla bekliyoruz SAMİ BAŞKANIM ALLAH yolunu açık etsin yar ve yardımcınız olsun RABBİM...

vah vahh
31.12.2013 14:09:15
yaaa Allah aşkına arkadaşlar Doğan bey bir tutturmuş gidiyor sendika verecem diye. kimin hakkını kime veriyor. özbelsan çalışanı arkadaşım bir akıl etsinde e-devletten girsin baksın bakalım devlet kendisine hangi sendikalara üye olma hakkı tanımış. Eğer özbelsancılar kendileri örgütlenebilse bu hakkı Doğan Bey vermiş olmaz kendileri almış olurlardı. Eskiden noterde yapılan üyelikler yapılıyordu o bile kalktı ortadan. uyanın arkadaşlar uyanında ellerimizden neler gidiyor, bizleri nasıl oyalayıp nasıl uyutuyorlar bir an önce derdine düşelim. Gerçekten dürüst olan insanlar bu kim olursa olsun ister hükümet ister bir başka kurum ASGARİ ÜCRETLİNİN ekmeğiyle oynamaz.

hayalet
31.12.2013 14:16:22
Allah size (58 ve murat) akıl fikir versin... benimde özbelsan da çalışan akrabalarım var. burada çalışan işçiler bir araya gelse topluca bir sendikaya üye olsa bu işçilere kim ne diyebilir... benzer bir olay demir çelikte yaşandı. sendika işçilerin haklarını savunmadığı için noter huzurunda sendikadan ayrıldılar. sonrasında ise yine işçiler fikir birliği yaparak başka bir sendikaya üye oldular. işveren işçinin sendikal hakkına tek bir laf edemez. ama bizim insanımız hakkını aramaktan korkup geri adım atarsa üstüne çıkan çok olur !!!!

ahmet
31.12.2013 15:31:20
Yorum yazan arkadaşlar yazmadan önce bir araştırsanız keşke, çatıya çıkma olayı Osman bey dönemi idi. Sami bey döneminde maaşlar her ay zamanında alındı.

Eda
31.12.2013 15:30:58
Sevgili arkadaşlar sendika hakkı 2010 yılı referandumu ile verilmiş bir haktır, o gün anayasa değişikliğine EVET diyen herkesin emegi vardır bence şunu sormak lazım sayın Ürgüp 2010 yılında başkanı sendika hakkı için neden seçime 3 ay kalana kadar bekledi burada Özbelsan işçileri 3 yıl bekletilmiş acaba seçimde bir puan alırım mı diye şimdi gündeme getirilmiş eğer işçi düşünülseydi 2010 yılı anayasa değişikliğinden sonra yapılırdı. Ayrıca sami bey döneminde Özbelsan işçileri çatıya vs çıkmamıştır tarihleri ve olayları iyi analiz edelim güneş balçıkla sıvanmaz.....

58
31.12.2013 09:32:25
EDA HANIM.sivasta tek özbelsan işçileri yok diğer yerleri bir gez gör bakalım sendikalı ne kadar(kamu personelleri hariç)taşoran ve özelde çalışanlara bak bakalım.çatı ve maaş konusuna gelince özbelsan işçilerine sormak lazım o gündenmi? bu gündenmi memnunlar.ELİF VUSLAT BEN SANA CVP VERMEYE ZAMAN AYIRAMAM ÇÜNKÜ SEN ZORU GÖRÜNCE KAÇAN CİNSTENSİN BENİM SORULARIM OLMUŞTU SANA ÖNCE ONLARA CVP VER.SENDİKALI ÇALIŞMADIĞIN İÇİN VEYA YÖNETİCİSİ OLMADIĞIN İÇİN SENDİKAYI BİLEMEZSİN NASIL VE NE CENDEREDEN GEÇİLDİĞİNİ.

Gökhan
31.12.2013 09:31:49
Bütçeyi 105 trilyondan 225 trilyona çıkaran Belediye, bunları yatırıma dönüştürüyor.Muhsin Yazıcıoğlu Tesisleri ile Sivaslı gençleri milli takım temsilcileri takip ediyor.Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, merkezi hükümetin yapmadığı mükemmel bir proje.düşük yüzde 10 zam yapmıştır. Başkan halkın genel menfaatlerine göre yönetiyor. Kimse kusura bakmasın

sivas
1.01.2014 09:31:36
özbelsan ne batağında ,belediyenin işlerini sivas postası mı yapıyor ?laf olsun diye haber yapmayımç

umut.vuslat@hotmail.coö
1.01.2014 09:24:00
Allah aşkına DOĞAN ÜRGÜP ün reklamdan başka yaptığı hiçbir şey yok daha düne kadar beton santralini satışa çıkaran başkan tarihi eserleri (çorapçı hanı) katleden başkan işçisine tokat atan başkan vb zamanında bizlerde MUHSİN başkan için bu partiye oy verdik ama yaptığı hiçbirşey yok SAMİ AYDIN ın projelerini yapmaya çalıştı onuda yapamadı kendine ait hiç projeSİ var mı çim ekmek dışında yok SİVAS ın geleceğiyle oynamaya hakkı yok işi bilene kılıcı kuşanana vermek lazım bir 10 yıl daha kaybetmeye SİVAS IN TAHAMMÜLÜ YOK

murat
1.01.2014 11:49:45
umut vuslat; terminali,Yazıcıoğlu spor tesislerini,hanımlar kültür merkezini,muhsin Yazıcıoğlu bulvarını,Necmettin Erbakan bulvarını,alparslan türkeş bulvarını,20 yıldan sonra ilk defa karşıyakaya sıcak asfaltı,29 adet çim sahayı,32 adet bölge parkını,sterilebilizasyon tesisini,araç parkının güçlendirilmesini,mezarlıkların düzenlenmesini,çoğu mahallede asfalt ve peyzaj çalışmalarını,bütçenin 105 trilyondan 205 trilyona yükseltilmesi ve birçoğunu baban mı yaptı,tamam bbp li olmayabilirsin fakat Allah rızası için de yapılanı inkar etmeyin.

vah vahh
1.01.2014 18:16:04
murat: alt yapıyı yapmadıktan sonra üst yapıyı ne kadar yaparsan yap. önemli olan alt yapı. senden sonrası gelir herşeyi sil baştan yapar orda senin yaptıklarından hiç bir eser kalmaz. haa bu saydıkların da son bire senede olan işler. geriye kalan 4 sene nerde. Birde unutmadan geçen günki özbelsan işçileri ile yapılan toplantıda SENDİKA zımbırtısının Resmi gazete yayımlandıktan sonra başlayacağını söylemişler. Ya Allah aşkına bu lafa sağır sultan bile inanmaz. TBMM nin işi gücü yok sadece Sivas Özbelsancılar için Resmi Gazete de yayımlanmak üzere kanun çıkacaklar emi. Gülmekten başka bir şey yaptığım yok. Aklı olan E-DEVLET`e girsin "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" başlığının altında bulunan "İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri" ne girsin baksın bakalım bu hakkı onlara kim veriyor.

Kürşat
1.01.2014 18:15:09
Bu resmen özbelsan çalışanlarını aldatmaca bir girişimdir arkadaşlar ,2009 da göreve geldiğinde yapsaydı 4 yıl 9 ay ne bekledi ne için bekledi.Ayrıca 2014 yılı hizmet alım ihaleleri çoktan yapıldu bitti 2014 de sendika işçilere ne verebilir ? ihale yapıldığından dolayı hiç bişe veremiyecek ,Allah korusun doğan seçimi kazanırsa ne yapacağı belli değil,belkide sendikayı iptal edecek , neticede doğan ın özbelsan çalışanı üzerinde oy avcılığından başka bişe değil...

Kürşar
1.01.2014 18:14:12
Sayın ürügüp ün yaptığı icraatların hemen hepsi Ak Parti patentlidir ,2004-2009 yılları arasından yapılan işlerin devamı dır bunu tüm sivas biliyo.sayın ürgüp ve ekibinin kendi ürettiği bir tane proje yazarmısınız ? Yazdıklarınızın çoğu vardı.Özbelsana gelince Özbelsan A.Ş. yönetimi iş bilmez bir yönetimdir ,Süleyman Sarıyıldız denen vatandaş bir şey yapamadan gitti şimdide Mustafa Altun aynı şekilde oturuyo. Rütun işerin haricinde bir tane iş yapamazlar.Dünya şirketi dedi beton santralini zarar ettirdiklerinden dolayı satışa çıkardı ,nede çabuk unuttular sizelere dahada çok örnekler veririm ama gerek görmüyorum 30 Mart Sivasın bu iş bilmezlerin elinden kurtulduğu gün olacak Allah ın izniyle...

Eda
1.01.2014 18:13:22
Sayın 58 ben doğan bey sendika sözleşmesini imzalamak için neden 2010 yılından bugüne kadar bekledi diye sormuştum, ayrıca 2009 daki maaşlar ile bugün aynı maaşların olması tabiki beklenemez, Özbekistan`da çalışan veya başka yerlerde çalışan kişiler tabiki daha iyi şartlarda çalışsın. Şunuda unutmamak lazım bu haklar doğan beyin değil 2010 referandumu ile bu halkın verdiği bir haktır Anayasa değişikliği teklifinide hazırlayan AK parti dir. Özbelsan çalışanları üzerine korku salıp bu hakkın sadece doğan beyle ilişkili olduğunu söylemek yalandır, bundan sonra hiç kimse Anayasal bu hakkı alamaz.

ibrahim
1.01.2014 09:32:36
2009 yılındaki asgari ücretle 2013 yılındaki asgari ücrette neden pek bir artış yok eda hanım,her işiniz bitti sıra özbelsana mı geldi ?işverenin bilgisi olmadan sendika üyesi olunur mu?doğan ürgüp bu hakkın verilmesinde öncü olmuştur.sendika sizin anayasal hakkınızdır ,benim verme veya vermeme gibi bir tasarrufum yok dedi zaten.ayrıca hizmet-iş ,yol-iş ve kaşid temsilcileride mi yalan söylüyor?enazından bazıları gibi işçinin promosyon parasıyla makina almıyor direkt işçiye veriyor.hangi anayasa değişikliğinden bahsediyorsun,sadece hazırlanmış bir tasarı var ortada,destek vermeyen de mecliste doğal olarak söz hakkı olan chp ve mhp dir.çünkü anayasa tasarısı 1982 anayasasından daha beter.

ibrahim
1.01.2014 09:31:28
eda hanım siz özbelsanı,sendikayı bırakın da o öve öve biteremediğiniz akp nize bakın önce kendi vekilleriniz bile dayanamadı bu hayasızlığa.burdur milletvekiliniz yargıya ve kolluk görevini yerine getirenlere müdahale var ve hatta savcı tehdidine varacak kadar vahim durumlar var ortada dedi,eğer ki böyle işler yoksa neden müdahale yapılıyor,işlerine gelince yargı bağımsız işlerine gelmeyince paralel devletin bilmem neyin oyunu.siz burada lüzumsuz işlerle uğraşacağınıza önce bunların cevabını verin.yargıya bile müdahale edenlerin yaptığı anayasadan nolacak,gerçi onu bile yapamadılar.

58
2.01.2014 09:30:59
EVET UMUT VUSLAT DOĞRU SÖYLEMİŞ.sivasın bir on yıl daha kaybetmeye zamanı yok. çünkü doğan beye beş yıl oluyor başkasında sorun var heralde

istihbarat
2.01.2014 09:29:58
Benim bildiğim ve tanıdığım Dogan para için, çıkar için menfaat için makam ve mevki için her şeyi yapar çünkü yetişme tarzı öyle, onun bunun hesabını yapan bir zihniyetle birlikte yetişti. İhanet etmese yetiştiği MHP ve Ülkü Ocaklarına ihanet etmezdi. Şimdide Özbelsan işçilerini Kullanmaya kalktı, aklınız neredeydi o yasa refarandum mahsulu 4 yıl önce çıktığında o hakkı verseydin. Boşa kürek çekmeyin ve insanları daha fazla germeyin dürüst başkan ? Çember daralıyor. Korkunun ecele faydası yok.

Gökhan
2.01.2014 17:13:03
İstihbarat lakaplı yorumcu, MHP bu ülkeye ne verdi ki ihanetten bahsediyorsun.Önce yapılan işleri takdir et. Belediye bütçesini bir önceki hükümet destekli partiden devralıp 2 kat artıran Doğan başkan, alt ve üst yapıya yaptığı yatırımlarla yatırıma dönüştüyor.İnkar edenin gözüne dizine durur.

istihbarat
3.01.2014 13:58:49
MHP Ülkenin sigortasıdır, sizin arkasından gittiğiniz insanlan atasıdır. Ama sizin gibi haramzadeler yüzünden bu halde. Siz ülkeye ne verdiniz hizipten gayrı. Bir şeyler vermiş olsaydınız siz de mecliste olurdunuz. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu sayesinde biraz değeriniz vardı, onuda yediniz bitirdiniz inşaallah bundan sonra kılığınıza düşersiniz. Sonra Sayın başkah adayınız hangi partilere yanaşmaya kalktı sonuç cevap ne oldu onları açıklayın halk öğrensin. Duygu sömürüsünden vazgeçin yeter artık.

murat
3.01.2014 15:50:42
istihbarat sen ne çok biliyon ,hemen herşeye birşey uyduruyon.mhp bu ülkede birşeyler yaptığı için mi mecliste sanıyorsun.bdp de mecliste ama ülkeye hainlikten başka birşey yapmadılar.

murat
3.01.2014 15:50:25
ha ayrıca mhp ve bbp yi kullanarak bazılarının şakşakçılığını yapma,sen çok iyi biliyorsun istihbarat .

istihbarat
6.01.2014 17:43:01
Sayın murat Bdp de aynı sizin kafada onlarda biryerleri basamak olarak kullanıp semirenlerden. Siz MHP ye zamanında darbeyi vurdunuz. Daha sonra Anap`ı kulandınız, şimdide duygu sömürüsüne başladınız, yeter herkes rengini ve kafasındakini açıklasın.

murat
8.01.2014 09:16:18
istihbarat asıl sen rengini belli et.birgün öylesin birgün böyle.ne yaptığını kendin bile bilmiyorsun .gelmişsin burada ukala ukala konuşuyorsun.bbp li değilim ben ama bbp nin kimseye ihanet ettiğini sanmıyorum,araştırarak konuşuyorum senin gibi laf olsun diye değil.

murat
8.01.2014 09:15:58
istihbarat sen ne kadar fitneci adamsın.herkes birileri gibi düşünmek zorunda mı?mhp ye ihanetmiş anapı kullanmışlar bilmem ne.burdan ahkam kesmek kolay o dönemleri yaşamadığın için.yaşasaydın veya biraz bilgi sahibi olsaydın böyle iftira atarak sapur supur konuşmazdın.helalzade beyefendi.

umut
8.01.2014 09:26:16
ülkücü teşkilatta yetişmiş olabilir ama ülkücülüğün "ü" sünü bilmez doğan ürgüp.zamanında ankarada yaşarken rahmetli sayesinde bir koltuğa oturdu..İsterseniz bir bakın, ARAŞTIRIN.Ankara da ki işleri de çoğaldı..Kızı okuluna özel araç ve şöförle gitti..Yani kendi cebini doldurdu..Ne yaptı başka..Zamanında kendisi ile tanışırdım görüşürdüm...Şimdi eşi bile selam vermiyor.Ülkücülük vefadır..Bunlarda vefa yok ki..Vefası olmayanda hayır gelir mi

istihbarat
8.01.2014 17:23:19
Sayın Murat O kadar bili yorsan otur o karanlık tarihinizi yaz. Yoksa ben yazayım, ne helzeler yediklerinizi ve kimlerin desteği ile partileşildiği kimlerin ihanet içerisinde neler söylediğini. Hala şu güne gelmiş Alperenleri Ankara`da pazarlayanlar utanmadan çıkmiş teşkilatcılıktan bahsediyorlar. Sizlerin herşeyiniz ihanet, insan yetiştiği ocağa, ekmek yediği yere ihanet etmez. Sayın Yalçın Topçu ne oldu da susturdunuz açıklayın da öğrenelim.

58
9.01.2014 16:42:30
İSTİHBARATİİİİİ. yorumU çok bilir gibi yazıyorsun.BBP anavatanı mhp yi neden kullansın onların aklı yokmu.kullandıysa genel başkanları çıkıp açıklasaydı.anavatan vekil seçiminde birleşti bile bile ayrılacaklarını tamam dedi.mhp den ayrıldı neden ayrıldığını herkes biliyor 1993 de tansunun oyununa gelmek istemedi o bir görüştür saygı duymak lazım.eğer çıkar kullanma gibi bir niyeti olsaydı rahmetli genel başkan rahmetli büyük genel başkan türkeşten sonra ne eder eder birleşirlerdi bunu herkes istedi ama istemeyen biri vardı. olmadı çünkü içinde bir yerlere gelebilmek için her türlü kıvırtganlığa gerek duymadı.öyle bir şey olsaydı bu gün kiler gibi ayakkabı kutusu saklardı evinden para sayma makinası çıkardı onları örtmek için zaten revizyon yapacaktım diye bakan değiştirirdi-polisleri sürgün yapardı işine gelen savcıyı soruşturulsun istemediğine hayır derdi BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ VE YÖNETİCİLERİ BÖYLE BİR ŞEY İŞTE GÖRÜNTÜYLE OLMUYOR İNANÇ VE ALLAH KORKUSUYLA OLUYOR.CENABİ ALLAH KENDİ HUZURUNA ÇIKINCA YÜZÜ KIZARMAYAN KULLARINDAN EYLESİN BİZLERİ