DÖNDÜ`YE KOMİSYON

DÖNDÜ`YE KOMİSYON

DÖNDÜ`YE KOMİSYON

4 Eylül Sanayi sitesi civarına yapılan yeni sanayi sitesinin tamamlanan 60 dükkânın kura çekiminde çıkan Kim Döndü tartışmaları devam ediyor. Dün sanayi esnafıyla bir toplantı yapan Sivas Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, toplantıda anlaşma sağlanamayınca, sanayi esnafının kendi arasında bir komisyon oluşturmasını isteyerek, önümüzdeki süreçte bu komisyonla irtibat kurulacağını istedi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Eski Sanayi?nin kaldırılması ile ilgili sanayi esnafı ve Belediye yetkilileri arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun dün sanayi esnafı ile Sebahattin Öztürk Spor Salonu?nda bir toplantı yaptı. Ancak iki taraf arasında yine uzlaşma sağlanamadı.

Geçtiğimiz aylarda esnaf ile toplantılar yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer yetkililer, 4 Eylül Sanayi civarında yeni yapılan sanayi sitesindeki dükkânların fiyatlarının 35 ila 40 Bin TL arasında olacağı konusunda söz vermişti. Geçtiğimiz hafta itibariyle 60 dükkânın kaba inşaatını tamamlayan Belediye, kura çekimi için esnafla bir araya gelmişti.

Bu toplantıda fiyatların 60 Bin TL?ye çıktığını öğrenen sanayi esnafı ise duruma sert tepki göstererek, bu fiyatlardan ödeme yapmayacaklarını belirtmişlerdi. Sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan bir gurup esnaf, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ün söz verdiği fiyatların bir kuruş fazlasını verecek durumlarının olmadığını belirtmişlerdi.

Dün de yine bu konuda görüşmek için bir araya gelen Belediye yetkilileri ile sanayi esnafı arasında uzlaşma sağlanamadı. Kargaşaya dönüşen toplantının sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun sanayi esnafının kendi arasında bir komisyon kurmasını istedi.

Bundan sonraki süreçte bütün sorunlar Belediye yetkilileri ile komisyon arasında görüşülerek, çözüm yolları aranacak. Fakat Belediye yetkililerinin verdikleri sözü tutmamaları halinde sanayi esnafının büyük çoğunluğunun bu fiyatlara razı olmayacakları belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: 0