DOĞAN'IN YÜKÜ AĞIR

DOĞAN

Hatay ilinde idari amir olarak görev yapan Vali Rahmi Doğan'ın büyük felaket sonrası yükü çok ağır. Hatay yok oldu olarak manşetlere yansımaya devam ediyor. Atatürk'ün şahsi meselem dediği Hatay'ın yeniden ayağa kalması zor olacak

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş pazarcık merkezli yaşanan ikiz deprem ve 9 saat sonra Elbistan merkezli 7.6. ve 7.4 lük sarsıntılar sonrası 11 il de büyük felaket yaşandı.

Bu yaşanan felaketten 2-3 gün nerede ise geçtikten sonra ancak ne kadar büyük bir yıkım olduğunu ülke anlaşılırken yaşanan koordinasyon sorunlarıda deprem sonrasında büyük eleştiriler yönetilmesine sebep oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen il olan Hatay nerede ise yok oldu.

Medeniyetler şehri olarak her türlü güzelliği içerisinde barındıran Mustafa Kemal Atatürk'ün benim şahsi meselem dediği tarih ve kültürün beşiği bu güzide şehirde durum içler acısı.

Nerede ise ayakta hiçbir yapının kalmadığı Hatay ve ilçelerinde en büyük iş hemşehrimiz olan Vali Rahmi Doğan'ın omuzların da.

Bu yıkıcı felaketin yaşandığı günden itibaren gece gündüz çalışan Rahmi Doğan bir yandan depremzedelerin yaralarının sarılması eksikliklerinin giderilmesi, bir yandan arama kurtarma çalışmalarına devam ederken bir yandan ise ülkenin yaşadığı büyük felakette dahi ahlak yoksunları ve fırsatçılara karşı da mücadele etmekte.



Anahtar Kelimeler: DOĞAN'