DOĞAN AFETTEN AYDINLIĞA

DOĞAN AFETTEN AYDINLIĞA

2009 seçimleriyle birlikte Sivas?a Doğan Güneş sloganlarıyla göreve gelen ancak bu süreçte bekleneni veremeyen mevcut Belediye Yönetiminin, doğal afete uğradığı yorumları yapılırken, son yapılan anketlere göre önümüzdeki 30 Mart yerel seçimleriyle birlikt

2009 seçimleriyle birlikte Sivas’a Doğan Güneş sloganlarıyla göreve gelen ancak bu süreçte bekleneni veremeyen mevcut Belediye Yönetiminin, doğal afete uğradığı yorumları yapılırken, son yapılan anketlere göre önümüzdeki 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Belediye’nin tekrar AK Parti yönetimine geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Eski dönemde hayata geçirdiği projeleriyle takdir toplayan AK Parti Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın’ın yeni dönemde hayata geçireceği projelerle birlikte Sivas’ın yeniden aydınlanarak çağ atlayacağı belirtiliyor.

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte yaklaşık 5 yıldır görev alan ancak Sivas’ın geri gidişine engel olamayan BBP yönetiminin ardından önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte AK Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın’la birlikte Sivas’ın hak ettiği konuma geleceği yorumları yapılıyor.

Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün göreve gelmesinin ardından 4 yıl içerisinde ortaya neredeyse hiçbir hizmet koyamadığı bilinirken, son 1 yıl içerisinde yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Son dönemde yarım yamalak açılışları gerçekleştirilen çalışmaların olumlu olduğu ancak Sivas’ın temel sorunlarına hitap etmediği bilinirken, Ürgüp ve yönetiminin açılışı yapılan birkaç bina ile Sivas kamuoyunun gözünü boyamaya çalıştığı yorumları yapılıyor.

Geride kalan süreçte mevcut Belediye’nin kavga etmediği kimsenin neredeyse kalmadığı bilinirken, istişareye kapalı ben yaptım oldu zihniyeti güttüğü için birçok kez başarısız olduğu belirtiliyor.

Yönetimin göreve gelmesinin ardından kapılarının herkese açık olduğunu ve her konuda istişare edeceklerini vaat ettikleri bilinirken, yaşanan süreçte neredeyse hiçbir konuda istişare yapılmadığı ve bu nedenle de birçok hizmetin yanlış ya da eksik yapılmasına neden olduğu yorumları yapılıyor.

Son yıllarda Sivas’ın nüfusunun sürekli düşüş gösterdiği bilinirken, şehirde artarak devam eden sorunlar nedeniyle yaşam kalitesinin düşüş gösterdiği ve şehrin gerileme dönemine girdiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan son seçim anketlerinde Ak Parti Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın’ın önde olduğu bilinirken, 30 Mart seçimlerinde favori olduğu belirtiliyor. Eski dönem Belediye Başkanlığı yapan Aydın’ın o dönemde yaptığı çalışmalarla halkın takdirini büyük ölçüde kazandığı belirtilirken, hayata geçireceği projelerle birlikte Sivas’ın yeniden atağa kalkacağı ifade ediliyor.

Mevcut Belediye Başkanı Ürgüp ve yönetimi ile birlikte Sivas’ın son 5 yıllık süreçte gerilemeye devam ettiği belirtilirken, son yapılan anketlere göre önümüzdeki 30 Mart seçimleriyle birlikte Belediye yönetiminin AK Parti’ye geçme ihtimalinin yüksek olduğu gözlemleniyor.

Eski dönemde hayata geçirdiği projelerle Sivas’a çağ atlatan AK Parti Belediye Başkan adayı Mimar Sami Aydın’ın yeni dönemde de yapacağı çalışmalarla Sivas’ın Büyükşehir olmaya aday olacağı belirtiliyor.

Eski dönemde Vali Hasan Canpolat ile birlikte hayata geçirilen Kent Meydanı Projesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğu bilinirken, Aydın’ın yeni dönem projeleri arasında da yeni meydanlar olduğu biliniyor. Orduevi ve Jandarma Lojmanlarının bulunduğu alanı kent meydanına dahil etmeyi hedefleyen Aydın, mevcut SSK Hastanesinin ve perakende sebze halinin bulunduğu alanda yeni meydanlar oluşturmayı hedeflediği belirtiliyor.

Özellikle Üniversite – Şehir arası olmak üzere şehirdeki ulaşım sorunlarını çözüm getireceği belirtilen Aydın’ın diğer taraftan şehrin en büyük değerlerinden birisi olan Kızılırmak’tan da maksimum oranında faydalanılacağı belirtiliyor.